Widok

Apel do właścicieli psów

Szanowni właściciele psów (nie wszyscy), bardzo proszę o zwrócenie uwagi na to gdzie wyprowadzacie swoje zwierzaki i gdzie one się załatwiają.
Szanuję wasze prawo do posiadania zwierzaka, i oczekuję tego samego od was w stosunku do mnie. Wyprowadzacie je i pozwalacie by się załatwiały pod byle którym płotem lub tez nie, byle tylko dalej od siebie.
Ja wiem, że mieszkamy na wsi, ale minimalny szacunek w stosunku do innych jest wskazany choćby ze względu na poprawność stosunków sąsiedzkich.
I argumenty, że 4m od płotu pies może robić kupę są niepoważne najdelikatniej mówiąc (pani od wilczura doskonale będzie wiedziała o kogo chodzi jeśli to przeczyta).
Chciałbym w takiej formie zaapelować do właścicieli czworonogów (nie do wszystkich, bo są wśród was w większości ludzie odpowiedzialni ) byście przez pryzmat miłości do zwierząt nie zapominali o innych.
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 3
Prostactwo w czystej postaci.

s****Ci taki pod płotem a czasem pod furtke, jak zwrócisz uwagę właścicielowi to wielkie halooooooooo niech s****u niego. To nie wina zwierzaka ale tępego właściciela.

Jednen Pan kiedyś grzecznie poprosił Pania by sprzątneła po piesku bo mu pod płotem narobił to baba na to ,że to już nie jego działka bo zapłotem.

Pan miał rękawice ogrodowe, po podniesieniu kupki rzucił nią w Paniusię ale jajca były.

Najgorszy jest pewinien Pan z ulicy Poziomki, zakłada sąsiadom sprawy w sadzie bo mu liście z drzew śmieca itp ale sam innym sąsiadom centralnie pod furtki wyprowadza psy. A sa nieużytki, puste działki ale on nie , pies niech sr.a innym.

TO JEST KAWAŁ CHAMA
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie w worek tylko w papierowa torbe. Po umieszczeniu na wycieraczce podpal i zadzwon do sasiada. Bedzie ubaw jak zacznie gasic na kapciach :) (vide "Phil oszust Collins")
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
zbierz kupę w folię i przynieś Właścicielowi czworonożnego pupilka na wycieraczkę
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1
wieeem :( niestety trzeba lat żeby zmienić mentalność zakorzenioną w Polakach jeśli o to chodzi

żeby nie było - mam psy od małego i jestem ich wielbicielem. Ale sprzątam :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
TY to wiesz, ja to wiem, wie też część właścicieli, problem się sprowadza jednak do tego są ludzie, panie, , którzy o sprzątaniu nie myślą zupełnie, a robienie kupy psem pod oknem sąsiadowi uważają za naturalne i zwrócenie uwagi powoduje u nich agresję. To jest smutne .
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1
pies może robić kupę i pół metra od płotu, ale jego właściciel musi ją posprzątać.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry