Widok

** Art-fotografia vs Grzegorz Laskowski

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jakiego fotografa wybrać?

Pan Grzegorz ma te zdjęcia troche za mocno podrasowane komputerowo - albo za jaskrawe albo za słodkie - Art-Fotografia ma bardziej naturalne

Pan Grzegorz ma "lepsze" ujęcia choć nie wszystkie

Art-Fotografia ma idealną cenę

W obu przypadkach super kontakt, wszyscy mają na razie wolny "nasz" termin i ogólnie trudno się zdecydować

Poza tym czy o końcowym efekcie zdjęc bardziej decyduje para czy fotograf? Czy ma się wpływ na obróbkę jakiej fotograf poddaje zdjęcia? Ustala się wersje romantyczną albo jaskrawą?
PRZEPRASZAM ZA WSZYSTKIE KŁAMSTWA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
HAlllooooo!!! puk puk!! jest tam coś pod czaszką czy tylko pusta przestrzeń ?????
Swoje pytania to chyba do fotografa powinnas skierowac , bo kazdy ma swoj sposob pracy (lub współpracy ) . Jeden się dopasuje do gustu klienta a inny nie . A wybrać powinnas sama to co ci sie bardziej podoba , to w koncu twoje zdjecia prawda ????

Jak dla mnie jeden i drugi kiepski, ale jak teraz jakaś moda na biede , im taniej tym lepiej , a reszta niewazna ...
wow jestem pod wrażeniem wypowiedzi, szczególnie jej początku i końca.... brawo nic dodać nic ująć? a o kim piszesz? bo chyba o sobie?!

nie masz nic mądrzejszego do dodania to się nie wypowiadaj bo piszesz nie na temat. nie pytam ktore zdjęcia mi się bardziej maja podobać tylko pytam się tych, którzy wspólpracowali z jednym lub drugim by mi poradzili czy są zadowoleni czy nie i czy wybrany fotograf wywiazuje się z umowy! a cena nie stanowi żadnego zabezpieczenia. B&W sie cenią i chwała im za to ale po pierwsze nie będe ustalala daty ślubu pod konkretnego fotografa bo mam inne powody, poza tym o gustach sie nie dyskutuje - mi obróbki zdjęc w wykonaniu B&W kompletnie nie odpowiadają bo zdjęcia są po prostu sztuczne.

a pytanie jest konkretne czy warto wybrać ktorego z w/w fotografów ze względu na terminowość, wywiązywanie się z umów i podejscie do klienta
nie rozumiem, skąd u Ciebie ta wycieczka do prac B&W? przecież to nie ta liga co wcześniej wymienieni przez Ciebie fotografowie. dzieli ich rzeka wiedzy fotograficznej i pomysłowości. Drażni mnie, jak biedy nie stac na coś, to zaraz zaczynaja to krytykowac. a to samochód brzydki, a to zespół nie taki, a to fotograf robi brzydkie zdjęcia... wszystko z zawiści i zazdrości.
wiesz tak czytam Twoje wszystkie wątki i zadziwiasz mnie swoimi pytaniami tutaj na forum.na niektóre pytania to radze zebyś stanela przy lustrze i sama sobie na nie odpowiedziała.już się boję o co niedługo zapytasz?!?! też mam wesele w 2010 roku ale nie liczę jeszcze ile powinniśmy mieć ciasta,gdzie i do kogo wyslac zaproszenie,jaka wiazanke,jakich wybrac świadkow,jaka wodka...nikomu nie bronie sie pytać,bo po to to forum jest ale troche chyba za wcześnie na to... pomyśl i nie pytaj o kazda pierdołę.
powodzenia
wow super bardzo dojrzałe odpowiedzi i bardzo na temat. dziękuję wszystkim za okazaną pomoc. a to że TERAZ zadaje takie pytanie to moze wynik tego że POZNIEJ bede przez pare ładnych miesięcy leżała w szpitalu poza trójmiastem i moze się okazzać że jak wrocę to tuż przed ślubem... hm?
poza tym co to za znaczenie kiedy ma się ślub? zanim komu odpiszesz najpierw patrzysz ile mu dni zostało? nie przyszlo Ci do głowy, ze ludzie mają różne różniste sprawy na glowie i nie mogą innych zostawiać na ostatnią chwilę?
poza tym po mnie jedziesz bez najmniejszych skrupułów a sama juz w październiku 2008 roku pytałaś o sale i prosilaś o wierszyki do zaproszeń żeby Ci kasę dali a nie prezenty... no ale punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, gratuluje
Hiacynt ja mialam Grzegorza i jestem bardzo zadowolona,napisz na maila jak masz jakies jeszcze pyt.
dzięki przynajmniej jedna osoba która czyta tekst ze zrozumieniem :) odezwę się na e-maila bo na forum czasem aż strach coś napisać
nie "jadę"tylko mówie co myślę, wolny kraj, po to jest forum...
jesli przeszkadza Ci to ze ktos odpowiada to sie nie pytaj!
z wpisow powyzej nie tylko ja tak mysle...
powiem Ci że ja w całym swoim życiu nie miałam tylu dylematów co Ty w przygotowaniu wesela, a z tego co czytałam to już 2 były...
tak wiec tym bardziej powinnas juz orientowac sie co i jak,ile itd.
owszem pytalam o sale, i nie tylko bo to raczej podstawa do organizacji wesela,a wierszyki przypadkowo kazalam sobie przeslac,bede miala na pozniej... a co teraz bedziesz mnie kontrolowac o co i kiedy pyatalam?DARUJ SOBIE!
Jesli musisz wiele rzeczy juz zalatwic i masz taka sytuacje jaka masz to zalatwiaj jak najbardziej ale czy całe trojmiasto musi wiedziec??? czy bedziemy musiały jeszcze dopasowywać Tobie majtki do sukienki???bo do tego dojdzie.
jesteś żałosna naprawdę
bez komentarza... ale również z wzajemnością...

życze powodzenia i zorganizowania pieknego wesela...bo nie po to jest forum żeby sie klocic.
powiem Ci szczerze, że stać mnie na nich i swego czasu bylam bardzo zainteresowana ich pracą ale nie podobają mi się ich zdjęcia i tyle.
z tego co czytam tu wypowiedzi na forum o tych "hitach" to wygląda na to, ze jak fotograf to koniecznie B&W, jezeli "nasz" termin zajety to koniecznie trzeba wybrać taki, kyóry im pasuje, jak DJ to tylko Jakubek (swoją drogą faktycznie genialny, zgadzam sie w 100%) a jak makijaż to tyle Elżbieta Skoczeń bo inaczej będzie się wygladalo jak zużyty mop... i każde wesele będzie na tą samą modłe, zdjęcia w tych samych stoczniach, te same makijaże i te same kapelusze dla gości... jak ktoś tylko powie co naprawde myśli to tych "ideałach" to jezt wyzywany od razu od biednych... no super naprawde genialny tok myślenia... szkoda tylko, ze na tak niskim poziomie
ja też polecam Grzegorza Laskowskiego, jeżeli jego zdjęcia ci się podobają to nie widze problemu, zawsze jakoś można się dogadać co do obróbki zdjęć, jakie masz preferencje

"Art-Fotografia ma idealną cenę" tylko to jest wyznacznikiem wyboru?
mam nadzieje, że nie bo inczaj to ci jakiś wujek może za darmo zrobić.

i nie przejmuj się, że mówią, że za wsześnie szukasz. ja w marcu na ten rok załatwiałam wszystko, a i tak nie miałam pełnego wyboru terminów, a ci co zawsze się dziwią, że tak szybko to poźniej narzekają i są złamani, że nie można nic podpasować do wymarzonych sal/ zespołów
w Art-Fotografii kuszą mnie przede wszystkim ich ujęcia i naturalność tych zdję :) my i tak byśmy brali droższy pakiet bo chcielibyśmy wiecej wywołanych zdjęć i ogólnie większą ilosc wszystkich zdjec tych na plytce tez

za to Pan Grzegorz wydaje się byś poukładanym fotografem,jest bardzo zaangażowany w to co robi z tego co z nim rozmawiałam, muszę jeszcze poruszyć z nim wątek tego "podrasowywania" tych zdjęć by byly naturalniejsze :)
tez jestem tego zdania i ja tam nie mam tak że musze mieć u siebie niewiadomo kogo znanego czy slynnego,wybieram to co mi sie podoba. a nie ze na sile bede sie podniecać zdj bo np.fotograf jest slawny a zdj mi sie nie podobaja ale musze go miec u siebie bo jest znany... tak akurat też nie mam:)
też nad Art fotografia sie zastanawialismy ale w koncu wzielismy od kogo innego pakiet kamera +zdj, o to nie mam wątow ze za szybko,bo fotograf kamera,sala i zespol to już najwyzszy czas na decyzje i rezerwacje;)
wczoraj się dowiedziałam od proboszcza parafii, w której chcemy brać ślub ze na czerwiec przyszłego roku jest już full rezerwacji a to wcale nie mariacki czy katredra w oliwie :) jutro jedziemy do Faltomu na spotkanie :)
o kurcze co to sie dzieje i gdzie tu mowa o kryzysie :) u mnie w kościele na dzielnicy raczej problemu nie bedzie,tam malo jest slubow.jak pytalismy to powiedział nam ksiądz ze 3 miesiace przed mamy przyjsc?!chyba jest niepowazny ze na styk przed slubem mamy sie zglosic a potem nagle uzbiera sie jak na zlosc slubow i zostanie nam godz 18!na nauki niedlugo sie wybieramy to szybciej to zalatwimy mysle...
My mamy zarezerwowany Faltom:)
my jesteśmy zdecydowani już konkretne, tylko idziemy zobaczyć jak to wygląda na żywo :) no i zadać masę pytań :)

Czytalam, że sie wlaśnie zdecydowaliście na Faltom, będę miała z kim rozmawiać hihihi i jak będę po to zdam relację bo my miesiąc wcześniej niż Wy będziemy mieli tam wesele :)
Oglądałam prace Joanny Małeckiej. Przekonały mnie. Zarezerwowałam.
Uważam, że możesz zobaczyć i porównać
Pani Joanna to koleżanka mojego narzeczonego :) też oglądaliśmy jej galerię ale generalnie lepiej nie robić "interesów" ze znajomymi dlatego przedyskutowaliśmy sprawę wolimy wziąć kogoś "obcego" :) za to Panią Joannę gorąco polecam wszystkim bo naprawdę praca jest jej pasją :)
Zgadza się!!! A albumy - prześliczne. (Jak na moje nieprofesjonalne oko).
Aż strach kogoś pochwalić czasami, bo za moment odezwą się "profesjonaliści"
to fajnie :) zdaj równiez relacje jutro jak wrażenia z Faltomu no i jak może coś nowego się dowiesz to daj cynk;)
oki dam znać napewno :)
już e-mailowaliśmy w wiele kwestii się dowiedziałam ale zawsze lepiej porozmawiać osobiście :) pozdrowienia

swoją drugą jakie menu wybraliście? bo są 3 wersje, my chcemy taką zmodyfikowaną II wersję - zobaczymy czy się uda :)
no tak w 4 oczy najlepiej...
na poczatku chcielismy te za 149zł czy tam za 145zł/os już nie pamietam jaka to kwota była,ale tak przyjżałam się uważniej tego menu i wydaje mi sie jakoś mało tego jedzenia, i raczej weżmiemy też te II za 175zł chyba tak? kurcze nie pamietam już tych cen menu;)
jeszcze do przyszłego roku mmay czas na decyzje bo teraz niestety umowy nie podpisują tylko kilka tyg przed weselem...
no tak teraz można zrobić rezerwację i wpłacić 2tys a reszta już później :)
do góry