Widok

Atopowe zapalenie skóry?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, potrzebuję rady.
U małej już kilka tygodni temu wyskoczyły krosti na pyszczku, pediatra powiedziała od razu że to hormonalne, potem przeszło w trądzik i nic się nie zmieniało. Tydzień temu mniej więcej małą wysypało lekko na piersiach, myślałam że po jajku, ale się nasilało i obecnie ma od piersi w górę cały dekolt, na szyi i za uszami.
Byliśmy dziś znów u pediatry, powiedziała że nie wygląda jej to na skazę białkową i nie wie co to jest i dała skierowanie do dermatologa. Dermatolog po jednym rzucie oka uznał że to atopowe zapalenie skóry. Kazała smarować przez dwa dni rano Pimafucinem, potem Clotrimazolem, i kąpać w emolium i smarować emolium i nie używać oliwki. I tu sa moje wątpliwości...czy atopowe zapalenie to nie jest przewlekła choroba? Dermatolog powiedziała że to by i tak zeszło ale smarowanie ma przyspieszyć. Potem mówiła że to łojotok. Jakoś mam mieszane uczucia co do tej diagnozy...może po porstu zrezygnować z oliwki? Krochmal? Kurczę...
Poradźcie coś, te które mają jakieś doświadczenie...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
eeetam jakie atopowe ..tez nam tak kiedyś powiedzieli , oni jak nie wiedzą co powiedzieć to mówią , że skaza albo że atopowe.
Wyluzuj, zapewne zniknie samo - kąpać możesz w nadmanganianie potasu ( w aptece za grosze) lub w Oilatum i tych podobnych.
Skaza może się ujawnić , być przez jakiś czas i zniknać ( u nas wylazła w 2-3 m-cu a skończyła się ok .8-10 mca ) .Atopowe zapalnie skóry - to dobrze zdiagnozowane jest trudne do leczenia, przewlekłe i nie znika szybko a nawet może pozostać na całe życie.
Jesli wygląda to jak zwykła wysypka to nie jest to atopowe zapalenie skóry , może coś małą uczuliło poprostu ( mydełko, proszek , płyn do kąpieli, )
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry