Widok

Atopowe zapalenie skóry

Rodzina i dziecko Zdrowie Temat dostępny też na forum:
Kobietki ratujcie..
od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie dobije! Szczególnie w zgięciach rąk i nóg nie daję rady, w nocy przez sen się rozdrapuję.. Lekarze są bezradni nic mi nie pomaga, a nawet maści zapisane pogarszają sprawę. Może macie jakieś rady ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Miałam podobne problemy- znajoma poleciła mi wtedy allergoff i muszę przyznać że są to najlepsze kosmetyki jakie do tej pory stosowałam. Wyroby bogate są w składniki, które nawilżają, natłuszczają oraz zmiękczają skórę, tworząc na jej powierzchni barierę ochronną oraz łagodzą objawy takie jak świąd, pieczenie i ogólny dyskomfort. W ich składzie nie ma parafiny, parabenów, surowców ropopochodnych, substancji zapachowych, barwników. Jeżeli chcesz dowiedzieć się więcej to warto wejść na tą stronkę: https://sklep.icbpharma.pl/.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A jaki dermokodmetyk polecacie na suchą, mocno łuszczącą się skórę (schodzi co ok 2 tyg). Jest więc cienka, wręcz boląca, jakby wyszorowana pumeksem.

Dobra jest seria Elodermu stosujemy ja razem z córką i widać efekty oczywiście do tego jesteśmy na odpowiedniej diecie i pod kontrolą lekarza dermatologa.
Wylecz jelita i problem będzie z głowy. Zakwaś żołądek, odkwaś organizm, odbuduj florę bakteryjną i mięśnie, zgub kilka kilo i po problemie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przy zaostrzeniu AZS polecam zrobić kąpiel w krochmalu. Po kąpieli wklepujemy dobrej jakości emolient, a zmienione chorobowo miejsca na skórze smarujemy Dermaveelem (bez sterydów).
ja kupilam dla malej eloderm. Na probe balsam do ciala, od pierwszych dni zycia. Jak zauwazylam, ze pomaga, dokupilam jeszcze emulsje do kapieli i krem aktywny na male, bardzo przesuszone miejsca. U nas pomoglo, ale wymagalo to codziennej pielegnacji, a przy takim maluszku to nielatwe. Warto wyprobowac i kupic w aptece. W ogole dzieki temu odkrylam emolienty i wiem, ze maja dobry sklad.
Jeżeli interesuje Cię naturalne leczenie alergii, AZS, skontaktuj się pod nr 501 567 187
po tej maści miałam 100 razy gorzej, jakby mi skórę palili. Dostałam elocom mieszany z diprobase i fucidin i pomoglo od 1,5 miesiąca mam spokój tylko blizny póki co zostały :(
Wazelina, euceryna i kwas borny? Lub woda destylowana. Ale ktoś tu kiedyś krytykował ten skład...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
U mojego synka po przetestowaniu wielu emolientow pomogla masc apteczna na recepte, koszt 8 zl i po 4 dniach po swedzacych plamach nie bylo sladu :) Sklad masci to wazelina plus witaminy i z tego co pamieram to euceryna. Pozdrawiam
ja za nabialem nie przepadam,ale w ciazy uwielbialam. ja bardzo ograniczylam, np. mleko do kawy uzywalam, ale juz z koktajli owocowych i jogurtow zrezygnowalam. bylam w stanie sie poswiecic zeby jakos spac. moze gdybym calosc odstawila to i swiad calkowicie by mi minal, ale tego nie wiem.
sprobuj, po kilku dniach zobaczysz czy jest lepiej. jak nie to zaxzniesz jesc znowu.
u mnie też zaczęło się w drugim trymestrze. odstawiłaś wszystko mleczne, jogurty itp ? raany a jak tak lubię nabiał :(
mi w drugim trymestrze zaczęła strasznie swędzieć skóra, po nocy nie moglam spac przez to, nic nie pomagalo; nawet sprawdzałam czy cholestaza ciężarnych nie pojawiła się.
dopiero w 8 miesiacu odkrylam ze nabial mnie uczulal w ciazy. jak go baaaaardzo ograniczylam swiad prawie ustapil. po porodzie wszystko wrocilo do normy.
sprobuj, moze Tobie dieta tez pomoze.
Moja trzyletnia córka, też ma azs. Jakiś czas temu pediatra zaleciła nam zażywanie probiotyku dicoflor - bakterie w nim zawarte pomagają w łagodzeniu zmian. U mojej córki zadziałało bardzo dobrze, skóra stała się gładka :) dodatkowo używamy balsamu la roche-posay lipikar baume ap.
Witam! Moja córka ma 1,5 roku i praktycznie od urodzenia ma problemy ze skóra. To powoduje ze się okropnie drapie i ma dziwne zmiany na skórze raz ustępuja a czasami saczy sie z nich paskudnie. Dermatolodzy, kropelki, maści, kremy, mało co potrafi jej pomóc, co sprawia że jestem bezsilna i nie mogę patrzeć jak cierpi.

Znajoma poleciła mi zajęcia dla dzieci i niemowląt w basenie SOLANKOWYM, który jest przeznaczony dla dzieci z atopowym zapaleniem skóry ( ale także dla dzieci z astmą, otyłością i wadami postawy ) Zajęcia są prowadzone w małych grupach max 8 osób, opiekunowie mogą towarzyszyć dziecku bezpłatnie :)

Polecam gorąco bo zajęcia są prowadzone przez doświadczonych rehabilitantów a mojej Amelce znacznie poprawia się stan jej skóry.
Ośrodek Terapii, Edukacji i Aktywizacji Sportowej w Sopocie, ul. Bitwy pod Płowcami 67
tel. 539-621- 647
Może spróbuj maści Protopic, ona jest na atopowe zapalenie skóry.
Mi ją zapisała dermatolog, po stwierdzeniu, że nie wie właściwie co mi jest i mam spróbować tej maści. No i pomagało.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja również polecam Xerial jest super :) ja kupuje w necie w gemini lub zawiszy i 500ml wychodzi tyle co w aptece 200ml

i do tego dietka :) powodzenia
mąż ma łuszczyce i smaruje skórę balsamem Xerial 50 zdaje się. ale jest on dosyć drogi ...chyba. Sprawdź
Oj , współczuje! znam ten ból. niestety brak mi innych pomysłów niż koleżanki powyrzej napisały. Trzymaj się.
Póki co jest co raz gorzej.. muszę iść do apteki kupić kwas borny ponoć dobry do przemywania.. zaczyna roznosić się na nogi ramiona. Zastanawiam się nad pójściem do dermatologa, ale moja lekarz rodzinna twierdzi ,że on nie pomoże. I jak tu nie zgłupieć..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry