Widok

Atopowe zapalenie skóry

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Kobietki ratujcie..
od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie dobije! Szczególnie w zgięciach rąk i nóg nie daję rady, w nocy przez sen się rozdrapuję.. Lekarze są bezradni nic mi nie pomaga, a nawet maści zapisane pogarszają sprawę. Może macie jakieś rady ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja też używam kosmetyków z tej marki i jestem zaskoczona ich pozytywnym działaniem na wygląd mojej cery. Tonik też mam, akurat z linii sensitive i dla mnie rewelacja. Łagodzi podrażnienia, jest bardzo delikatny.

A które masz te solverx z lini sensitive czy tych dla skóry atopowej ? Chciałam zamówić tonik i nie wiem który wybrać.

Z Exomegi to moje ulubione produkty, nie są tanie, ale za to bardzo skuteczne. Ostatni mój zakup to mleczko do ciała. Bardzo szybko się wchłania, wystarczy nałożyć raz na dobę, aby nawilżenie skóry było odpowiednie, warto zaznaczyć że te kosmetyki mają w składzie wyciag z owsa, który skutecznie likwiduje świąd skóry.

Staram się kolejno zamawiać i jeszcze żadnym ich kosmetykiem się nie zawiodłam. Wczoraj przyszedł krem do rąk i paznokci i jest rewelacyjny. Super się też u nas sprawdza tonik, bo córki też z niego korzystają i pianka do higieny intymnej.

A jakich konkretnie kosmetyków używałaś? Możesz polecić coś szczególnie? Ja już jakiś czas przymierzam się do Solverx, ale nie wiem od czego zacząć, mają bardzo bogatą ofertę.
Jeśli chodzi o produkty do mycia to ja ze swojej strony polecam pieniący się żel z exomegi Control. Fajnie chroni skórę podczas mycia i dodatkowo nawilża. Dodatkowo jest wydajny.

Solverx linia różowa jest sensitive a niebieska jest dla skóry atopowej z tego co pamiętam. Niezłe mają kosmetyki. Mam kilka i bardzo mi przyjemnie się ich używa.

Na takie problemy z włosami czy choroby obejmujące skórę głowy polecam ten artykuł https://yasmeen.pl/orientalne-inspiracje/luszczyca-skory-glowy-atopowe-zapalenie-skory-glowy/ Pomoże Wam w leczeniu objawów chorób skóry głowy, aby nie dopuścić do nadmiernego wypadania włosów!

Macie dziewczyny na myśli tą linię Solverx w biało różowych czy biało niebieskich opakowaniach ? Widziałam, że te z niebieskim są nawet dla skóry problematycznej i z AZS.

Ok, dzięki, dużo dobrych opinii ma też krem do twarzy Solverx z linii Sensitive i chyba też go wypróbuję.

Oj tak tez miałam szampon konopny, jest świetny. Początkowo myślałam ze jak jest w kostce to nie będzie odpowiednio mył moich włosów ale nic bardziej mylnego ;)Jest bardzo wydajny, ma piękny zapach i można nim umyć całe ciało. Takie naturalne kosmetyki są rewelacyjne :)

Miałam tonik i szampon. Niedawno zamówiłam całą serię do twarzy i planuję zamówić jeszcze piankę do higieny intymnej.

Na różne dolegliwości typu skórnego z pewnością bardzo dobre będą naturalne kosmetyki konopne https://naturalniezkonopi.pl/.Wiem jak moja siostra się zmagała z trądzikiem , nic nie pomagało. Po zastosowaniu maści z konopi na trądzik ,cera zaczęła się wygładzać i trądzik zszedł całkowicie.

Już jakiś czas temu wpadły mi w oko kosmetyki Solverx, zwróciłam uwagę na to, że mają bogaty i naturalny skład. Czego konkretnie używałaś i możesz polecić?

Mnie bardzo podpasowały kosmetyki Solverx. Łagodziły wszystkie podrażnienia skóry i działały kojąco i regenerująco dla skóry. Te serie mają opakowania biało różowe - dla skóry wrażliwej i biało niebieskie właśnie przy AZS.

tak, też lubię ten żel. proponuję Ci też wypróbowanie płynu do kojącej kąpieli. Może już go stosujesz, ale dla mnie to nowość i to od razu must have na przyszłość. super koi i pozostawia skórę w lepszym stanie, dzięki czemu lepiej się śpi, nie ma takiego drapania itd

ja przy moim AZS stosuję emolienty z exomega control. Ważne jest aby robić to systematycznie, a nie tylko wtedy jak objawy nasilą się. Skóra staję się nawilżona a wszelakie podrażnienia znikają. Bardzo lubię pieniący się żel do mycia z tej serii.

Dzisiaj bardzo wiele osób cierpi na różnego rodzaju problemy skórne. Dlatego też warto wiedzieć, co może nam pomóc doraźnie, zanim jeszcze uda nam się dostać do lekarza specjalisty. Ciekawe informacje na temat tego, fenoksyetanol co to jest i na co można go stosować
znajdziemy na https://zagojeni.pl/czy-wiesz-ze/cala-prawda-o-fenoksyetanolu/ i jestem pewna, że środek ten powinien znaleźć się w każdym domu, bowiem wbrew powszechnej opinii jest on niezwykle skuteczny nie tylko przy odkażaniu ran.

Poczytaj o lunazynie - białko, które ma szeroką gamę działań przeciwzapalnych m.in.

Dla mnie to co mówi Zuza jest bardzo pomocne. Niby nic, ale jak człowiek zmienia kosmetyki do pielęgnacji i korzysta z elodermu do kąpieli, skóra nie jest taka sucha, czerwona czy podrażniona. Tu zwykły kosmetyk ze sklepu nie pomoże, trzeba dobrać skład do potrzeb skóry.

Inne tematy z forum Zdrowie

Czy rozmiar członka ma znaczenie (29 odpowiedzi)

czy to jaką wielkość ma penis jest istotne ? czy byście zakończyły związek tylko dlatego, że...

do góry