Widok
Audiolog i okulista dziecięcy dla wcześniaka
Ktoś gdzieś poleci? najlepiej w Gdyni i na NFZ... z szybkimi terminami:/ Ale jeśli się nie uda to prywatnie i gdzieś w Trojmieście też może być...
Do audiologa dzwonilam na razie do poradni na Smulchowskiego ale nie idzie się dodzwonić.
Do okulisty dzwoniłam do Gdyni na śląskiej do NZOZ OKO ale termin dali mi na listopad a ja potrzebuję za tydzień:/ Na wypisie ze szpitala mam Poradnię Okulistyczną gdańsk żabianka ale też nie mogę się dodzwonić...
Do audiologa dzwonilam na razie do poradni na Smulchowskiego ale nie idzie się dodzwonić.
Do okulisty dzwoniłam do Gdyni na śląskiej do NZOZ OKO ale termin dali mi na listopad a ja potrzebuję za tydzień:/ Na wypisie ze szpitala mam Poradnię Okulistyczną gdańsk żabianka ale też nie mogę się dodzwonić...
jeśli chodzi o audiologa to się nie znam a jeśli chodzi o okulistę to tylko gdańsk Żabianka - są najlepsi - dzwonić trzeba po 12 bo wtedy jest rejestracja - miejsca pewnie na grudzień ale jak powiedz Pani jaki masz kłopot i poprosisz to dopiszą cię do dnia. ja dzwoniłam w poniedziałek i w środę była wizyta. później w zależności od diagnozy wizyty masz w tych terminach co zleci lekarz :)
Ja przerabiałam to 3 lata temu.Okulista najlepiej na Wejhera. Proszę dzwonić, tam da się dodzwonić. Co do audiologa to na Akademię ciężko się dodzwonić. Najlepiej pojechać tam osobiście z wypisem i wybłagać termin. W Gdańsku jest jeszcze audiolog na Głogowskiej tam się łatwo dodzwonić i terminy są normalne. Jak ja szukałam audiologa to w Gdyni nie było. Był kiedyś w szpitalu miejskim, może wrócił.
na Wejhera sie dodwonisz, dzown tak jak dziewczyny pisały, dla wczesniaków jest inna kolejka - to te gabinety na lewo, dla starszych na prawao - tam terminy długie.
Nam ana wczesniakach znajdowali termina w ciagu 1-2 tygodni.
Na AM da sie dodzwonic, nie mniej, Pani przeprowadzajac badanie scisza telefon, wiec trzeba miec to szczescie zeby złapac ja pomiedzy badaniami juz tuz po.
Nam ana wczesniakach znajdowali termina w ciagu 1-2 tygodni.
Na AM da sie dodzwonic, nie mniej, Pani przeprowadzajac badanie scisza telefon, wiec trzeba miec to szczescie zeby złapac ja pomiedzy badaniami juz tuz po.
Jeśli okulista to tylko dr Żywicka, chyba jedna z lepszych jeśli chodzi o wcześniaki, zresztą zobaczysz w kolejce, same maluchy. Przyjmuje na nfz w Sopocie na Brodwinie na Kolberga, ale nie pamiętam jak nazywa się przychodnia i ma gabinet prywatny w Gdańsku- jak będziesz dzwonic do przychodni to powiedz że wcześniak, wtedy będzie szybciej, a w gabinecie termin około tygodnia i wizyta 100 pln. Acha to nie jest "fajne" badanie. Uzbrój się w cierpliwośc i nie patrz jak badają malucha, bo Ci serce pęknie :( dr prosi żeby się odwrócic i zając się gaszeniem i zapalaniem światła na jej polecenie. Poza tym jeśli nie karmisz piersią tylko mm to weź zapas bo cała wizyta trwa około godziny, dwa razy zakrapianie oczu w tym znieczulenie.
Jeśli chodzi o audiologa to nie pomogę bo moja mała nie potrzebowała konsultacji.
Powodzenia
Jeśli chodzi o audiologa to nie pomogę bo moja mała nie potrzebowała konsultacji.
Powodzenia
To ja mam pecha jakiegoś, bo się na Żabiankę nie dodzwoniłam:/ Ale koleżanka podeszła osobiście i umówiła mi małego na 30 września:D Nie wiem, od czego to zależy w takim razie z tymi terminami, że niektórym dają na już, innym na listopad?
No to teraz audiolog został, będę próbować dalej, może też spróbuję na tą Głogowską, a jak nie da rady to też kogoś wyślę, bo chyba tak najlepiej wychodzi...
Badanie wiem jak wygląda, starszy syn był też wcześniakiem, ale z nim byliśmy w Visum w Sopocie, a późńiej Visum nie miało kontraktu to na śląskiej w Gdyni... Nawet nie wiedziałam że znów przyjmują tam dzieci na NFZ.
No to teraz audiolog został, będę próbować dalej, może też spróbuję na tą Głogowską, a jak nie da rady to też kogoś wyślę, bo chyba tak najlepiej wychodzi...
Badanie wiem jak wygląda, starszy syn był też wcześniakiem, ale z nim byliśmy w Visum w Sopocie, a późńiej Visum nie miało kontraktu to na śląskiej w Gdyni... Nawet nie wiedziałam że znów przyjmują tam dzieci na NFZ.