Widok

Augmentin u 2 latka - biegunka?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
czy ktoś stosował? Moja córa ma po nim zielone rzadkie stolce i robi ich po 3-4 dziennie... oczywiście daję probiotyk, ale zastanawiam się czy nie odstawić tego leku (to już 5 dzień).... mała już wygląda na zdrową, wizytę mamy dopiero w piątek ale nie wiem czy jest sens dalej ją męczyć tymi kupkami... Czy ktoś z was miał podobnie... ile czasu trzeba brać ten antybiotyk (lekarka nie określiła a ja zapomniałam zapytać)..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ile - to zależy na jaką chorobę;
jeśli ma biegunkę - to enterol z antybiotykiem raz dziennie koniecznie; nie odstawia się antybiotyku bez skończonej kuracji, bo bakterie mogą się uaktywnić; pewnie 7 albo 10 dni ma brać;
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja bym bez konsultacji z lekarzem nie przerywała brania antybiotyku,na biegunki przy antybiotyku i nie tylko dobry jest enterol 250,są to bakterie zdaje się drożdzy ja przy takich biegunkach antybiotykowych podaje to plus dicoflor(rano jedno,wieczorem drugie).
Mój syn po tym antybiotyku wymiotował i równiez miał biegunkę.
Jakieś dwa lata temu ja też go brałam w tabletkach i nigdy w życiu się gorzej nie czułam biegunka,wymioty i bóle głowy nie do wytrzymania. Ma prawdopodobnie jakiś składnik który uczula.
Ksawciu-31.03.2009
Milan-09.07.2013
image
moj synek mial tez po augemntinine wymioty i biegunke, po 2 dniach poszłam do pediatry i kazała odstawic przez to ze tak zle reagował, nic w zamian nie dostał bo juz bylo mu lepiej
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Augumentin to bardzo szkodliwy antybiotyk mój mały tak samo zawsze miał po nim biegunke i wymioty. Teraz za każdym razem jeżeli jest juz konieczność brania antyb odrazu mówię że Augumentinu nie chcemy bo bardzo małemu szkodzi.
Odstawic raczej nie możesz bo jak się zacznie brać juz jakis antyb to niestety trzeba go skończyc
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mój synek mial wysypkę po tym leku

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....

pomóżcie-pomysł na własny biznes (103 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

do góry