Widok

Autobus 126 - PKM Rębiechowo

czy pojawiły się jakieś nowe informację dot. dowozu do przystanku PKM Rębiechowo? Czy linia 126 bądź może jakakolwiek inna będzie tam miała jakiś przystanek ?
Tylko proszę nie pisać, że wątek już się pojawiał, bo mam tego świadomość ale troszkę czasu minęło, może jakieś newsy w tej sprawie ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie wiadomo. To wszystko zależy od tego jak sie dogada gmina (współfinansuje 126) z Gdańskiem.Oczywiście byłoby fantastycznie jakby autobus "zahaczył" o stacje PKM, ale czy tak będzie to się okaże.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Wcale nie byłoby fajnie, bo tylko wydłuż się czas przejazdu autobusem na całej trasie. Przecież zawsze możesz wysiąść z niego na przystanku Budowlanych/Słowackiego tuż obok PKM-ki
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale to nie pozwoli uniknąć stania w korkach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Podpinam się do dyskusji.Za około jeden rok będę zamieszkiwal na terenie banina w okolicach ulicy pszennej i również chciałbym mieć dobre połączenie ze stacją pkm Rębiechowo :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
podpinasz się a tyle wnosisz...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
hymm tak też można ten problem rozwiązać. Cale szczęście, że jest park&ride to może nie będzie tak źle.
Ktoś na forum (wątek o PKM) wrzucił artykuł, który mówi o tym, że autobus nie będzie dojeżdżał do przystanku z tego powodu, że drogą prowadzącą do przystanku będą mogły poruszać się jedynie pojazdy do 3,5 t...
Biorąc pod uwagę fakt, że nie starczyło pieniędzy na utwardzenie drogi to zrozumiałe...
Masakra..jak się tam dostać? A tak liczyłam na PKM :/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzwoniłam dzisiaj do PKM, powiedzieli mi ze autobusy to sprawa Żukowa i Gdańska i tam trzeba dzwonić, wiec kto moze niech zadzwoni im więcej osób bedzie Interweniowało tym lepiej!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jeżeli dojazd miałby być ul Akacjową to autobus faktycznie nie przejedzie. Szkoda.Tez liczyłam na codzienny dojazd PKM a tak zostanie mi wysiadac na Matarni i liczyć na to, że od Budowlanych korki będą mniejsze.
Dużo młodzieży by skorzystało z pkm aby dojechać do wrzeszcza będą chodzić tam do gimnazjum,liceum i innych szkół,ten przystanek jest dla mysz polnych, a nie ludzi.Ten kto pozwolił na projekt tego przystanku w takim miejscu niech się stuknie w łeb.NP z ulicy pszennej piechotą na ten przystanek dojść nie wiem czy w 30 minut się zmieści.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zanim zaczniesz 'stukać się w łeb' to zaproponuj go w jakimś (konkretnie) lepszym miejscu. Jak zwykle najwięcej uwag mają ludzi nie mający pojęcia o sprawie.
Optymalnie byłoby, gdyby zamienić 126 na kursy midibusem po Baninie, Małkowie i Dąbrowie do przystanku PKM.
Coś tam słychać o budowie nowego dojazdu od Barniewickiej, ale nie wiadomo, czy zrobią to przed 01.09.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Przystanek juz stoi i teraz nie warto się zastanawiać , czy słusznie w danym miejscu. Lepiej zastanowić się co zrobić, aby umożliwić sobie do niego jakiś dojazd. Wg mnie powinni stworzyć odrębną linie (pomysł z midibusem jest ok) a nie zmieniać istniejącej 126 bo faktycznie jeszcze bardziej wydłuży to przejazdy.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
mi sie nie wydaje zeby 126 zawijal na ta nowa stacje w polu za intelem, bo co godzine bedzie jezdzil pociag w kierunku gdanska z kartuz przez stare rebiechowo. czestotliwosc kursow autobusu jest taka sama :/
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Banino

Ozonowanie domu (14 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

jaki piec wybrać do domu? (99 odpowiedzi)

Witam Proszę o podpowiedź jaki piec gazowy wybrać do domu - ( bliźniak o pow. całkowitej 140m2...

Gdzie w Baninie mogę serwisować auto? (72 odpowiedzi)

Witam jak w temacie gdzie mogę spokojnie serwisowac auto jestem nowym mieszkańcem jest ktoś godny...

do góry