Widok

Autobusy z naszej dzielnicy nie dojadą do centrum Gdańska!

Karczemki Kokoszki Temat dostępny też na forum:
Od 30 Września 167 będzie kursować tylko do przystanku "Siedlce" 168 zmienia kierunek do Wrzeszcza PKP !!!!!!!!!

Info : z konkurencyjnego portalu
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
...3. Najważniejsze zmiany dla Kokoszek, Kiełpina Górnego, Jasienia:
a. Trasa linii 167 zostanie skrócona do węzła przesiadkowego Siedlce. Pasażerowie mogą kontynuować podróż do Śródmieścia tramwajami 10 i 12.
b. Autobusy linii 168 z Kiełpina Górnego zamiast do Śródmieścia pojadą od węzła Siedlce przez ul. Sobieskiego aż do Wrzeszcza PKP.
c. Trasa linii 164 z Wrzeszcza przez Ujeścisko do Jasienia zostanie wydłużona ul. Szczęśliwą aż do przystanku Kiełpinek PKM, z częstotliwością w godzinach szczytu do 30 minut.
d. Wszystkie kursy linii 367 zostaną zastąpione dodatkowymi kursami linii 167 i 168....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
W czwartek w pozytywnej szkole między od 18 do 19 jest dyżur rady osiedla Kokoszki.Wybieram się porozmawiać na ten temat - mam nadzieję że coś zdziałamy !

Mieszkańcy Kokoszek/Karczemek/częściowo Jasienia bez połączenia do centrum to jedno ale multum osób dojeżdżających 167 do pracy (ProLogis Magazyny,Magazyn Biedronki,Celuloza,Delphi ...) z przesiadkami z tramwajami teraz zima ... To chyba nie przejdzie !!!!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
ładnie kogoś tam pochrzaniło w tym zkmie... ;/
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0
Daj znać co i jak
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie no naprawdę straszne... Ojej i co teraz?? 167 zamiast pchac się do zakorkowanego śródmieścia pojedzie na Siedlce i przesiadając się na tramwaj każdy zaoszczeedzi 15 minut minimum. Straszne co oni sobie w tym ztm myślą? Co ludzie beda teraz robili z zaoszczedzonym czasem? No pytam się??
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 35
gary to ty masz ostro wygięte nie powiem
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
Przesiadki to norma w całym cywilizowanym świecie. Tylko u nas od razu afera, płacz i petycje. Aaa - i obrażanie osób o innym zdaniu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 19
Dziś intensywnie komunikuję się z ZTMem w tej kwestii. Na razie uzyskałem informacje żeby złożyć oficjalne pismo. Zapraszam również do telefonowania w tej kwestii do ZTMu 58 309-13-23
Zapraszam również abyście razem ze mną wybrali na radę osiedla do pozytywnej w czwartek godzina 18 w pozytywnej szkole.

MUSIMY ZAWALCZYĆ o nasze jedyne połączenie z centrum Gdańska.
Argumentów za 167/168 jest wiele :

- Dzieci,młodzież,osoby starsze dojeżdżające do centrum
- Ludzie dojeżdżający na naszą dzielnice do pracy na magazyny ProLogis Biedronka Park Nowatorów
- Nie jesteśmy w żadnym stopniu beneficjentem w PKM (przystanku - dojazdu z naszych osiedli brak)
-Czy o 22 tramwaje z emaus/siedlce również będą jeździć co 10minut ? Dlaczego 22 - tak kończą ludzie prace na magazynach itp
-Dlaczego przez wygodę innych mieszkańców Gdańska my tracimy bezpośrednie połączenie które jest od ponad 40 lat ?! Płacimy inne podatki niż mieszkańcy Moreny ?

Argumentów jest wiele.Zapraszam do obywatelskiej,lokalnej działalności za pozostawieniem połączenia do centrum !
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 4
co jak co, ale przynajmniej jeden autobus powinien jeździć bezpośrednio do dworca.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jest jeszcze kwestia biletów, teraz aby dojechałac Bysewa do Gdańska mogłam kupić bilet za 3 zł, po zmianach i przez wymuszona przesiadkę za przejazd bede płacić 3,6 zł, niby pare groszy ale jak ktos musi przejechać kilka razy w miesiącu z dwójka dzieci na zabiegi to z tych groszy robi sie juz większa kwota. Dlaczego mam płacić drożej bo ktos chce mi ułatwić życie fundując wygodne połączenie autobusowi tramwajowe?!
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 0
Piszcie masowo zażalenia,zapytania.prośby ... w sprawie pozostawienia w obecnym formacie linii (z dojazdem do centrum Gdańska) 167/168 na adres ztm@ztm.gda.pl z podaniem swoich danych osobowych, żeby ZTM mógł odpowiedzieć.

Informujcie znajomych z dzielnicy,niech też piszą !

W czwartek wieczorem odpowiem jak do owej decyzji ustosunkowuje się Rada Osiedla.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
Prośba, spytaj co ze 161... bo w artykule cisza.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale macie sr*czkę :P

W takim razie ja zachęcam wszystkich myślących, do pisania do ZTM maili, z prośbami, aby nie dali się garstce biednych krzykaczy, tylko utrzymali na mocy swoje najnowsze plany :)

Piszcie (oczywiście masowo)!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 25
Aet : Rozumiem że masz inne zdanie od większości szanuję itd ALE nikt nie będzie obrażal że "nie myśli" , "garstce biednych krzykaczy" dlatego zgłaszam twój post do usunięcia.Zresztą skąd znasz nasz stan konta?!

Ponawiam : Informujcie swoich znajomych o zmianach które mają zajść w komunikacji miejskiej na naszej dzielnic. Komunikacja miejska jest finansowana m.in z naszych.podatkó podatków i powinna służyć nam!
Jeśli nie podoba wam się odcięcie bezpośredniego połączenia do centrum z naszej dzielnicy piszcie emaile na adres ztm@ztm.gda.pl ze swoim niezadowoleniem. Pamiętajcie jutro jest dyżur Rady Osiedla w pozytywnej szkole od 18
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
A kto mówi o stanie konta? Masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Będą może być także umysłowa, nie tylko finansowa :)

No to w takim razie ja także ponawiam apel abyście informowali swoich znajomych, rodziny, wujków z Ameryki aby nie pozwolili na odwołanie zmian ZTM.

Poza tym jak pisałeś komunikacja jest finansowana z naszych podatków a mi np. podobają się zmiany :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 14
Aet : Czy wujek z Ameryki też jeździ 167/168 ?
Chyba bawi cię taka wymiana zdań? Kończę rozmowę z tobą.
Ponawiam apel : Jeśli jesteś niezadowolony ze skrócenie po 40 latach linii 167/167 do przystanku na Siedlcach (brak bezpośredniego połączenia do centrum miasta) wykaż swoją obywatelską postaw/opinię napisz email na ztm@ztm.gda.pl , przyjdź jutro na dyżur rady osiedla (pozytywna szkoła 18:00)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
AET: a Ty masz problemy z pisaniem ze zrozumieniem: "biednych krzykaczy (...)", że potem nie rozumiesz odpowiedzi na to co sam napisałeś... Bieda umysłowa? :/
Ja jestem przeciwna zmianom. Bzdurą jest, że przesiadka skróci czas przejazdu. Jeżdżę komunikacją miejską na tej trasie od lat. Korki tworzą się za Jasieniem i ciągną do cmentarza. Potem jedzie się dość płynnie. Przesiadając się na tramwaj dojeżdża się do Dworca tylko ok. 2 minuty szybciej od autobusu, ale tylko jeśli nie musimy czekać na tramwaj, co zdarza się rzadko. Obecnie również istnieje możliwość przesiadki na Siedlcach i dojazdu tramwajem do Dworca, jednak niewiele osób z tego korzysta. Zapewne są to osoby, które jadą np. do Wrzeszcza. Nie chcę przytaczać innych argumentów przeciw, które już się pojawiły. Dodam tylko, że rano w tramwaju na tej trasie zawsze było dużo ludzi, a teraz będzie ich jeszcze więcej. Jeśli jeszcze my będziemy musieli się przesiadać szczerze mówiąc nie wiem jak się pomieścimy. I kolejna sprawa to nieciekawa sytuacja osób, które potem jeszcze raz będą musiały się przesiąść np. na SKM. Ja również apeluję do tych z Państwa, którzy są niezadowoleni ze zmian o kontakt z ztm.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zgadzam się i będę również pisał do ZTM o pozostawienie 167 do centrum.
Innym wciąż nie rozwiązanym problemem jest brak połączenia Kiełpina, Karczemek i Kokoszek z przystankami PKM (to może się zmienić jak 161 przywrócą, ale na razie brak informacji).
Linia 164 wydłożona z Ujeściska do PKM Kiełpinek to też nie jest nic ciekawego - nie wiem, czy ktoś z Karczemek/Kokoszek będzie chętny iść 2,5km do tego przystanku PKM aby potem 164, na około, przez Ujeścisko jechać do Wrzeszcza (nawet nie do Gdańska).
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1