Widok
Autopilot (10 grudnia 2010), ost. aktualizacja: 8:59
Obwodnica zamknięta od Chyloni i Karwin
Policja zablokowała wjazd dla ciężarówek na obwodnicę w Chyloni. Trochę jednak za późno, bo jak informują kierowcy przez tiry już mamy tam korek w stronę Gdańska. Jeśli zdecydujemy się tamtędy przejechać utkniemy na wysokości 1 wiaduktu na Pustkach Cisowskich. Lepiej jechać przez miasto. Całkowicie zablokowany jest wjazd na Obwodową od Karwin. Odcinka Karwiny Chwarzno najlepiej unikać jeśli nie chcemy na dobre utknąć. W stronę Pruszcza natomiast z umiarkowaną prędkością da się jechać - informuje pan Michał. W Gdańsku stoi Spacerowa w górę, przejazd zablokował TIR. W dół tez korek ale powoli jedziemy. Zatkana Świętokrzyska do obwodnicy, Jabłoniowa Warszawska i generalnie całe Ujeścisko. Pan Wojtek poleca przejazd Starogardzką , od Straszyna obwodnica w obie strony przejezdna, choć na trasie śnieg.
Policja zablokowała wjazd dla ciężarówek na obwodnicę w Chyloni. Trochę jednak za późno, bo jak informują kierowcy przez tiry już mamy tam korek w stronę Gdańska. Jeśli zdecydujemy się tamtędy przejechać utkniemy na wysokości 1 wiaduktu na Pustkach Cisowskich. Lepiej jechać przez miasto. Całkowicie zablokowany jest wjazd na Obwodową od Karwin. Odcinka Karwiny Chwarzno najlepiej unikać jeśli nie chcemy na dobre utknąć. W stronę Pruszcza natomiast z umiarkowaną prędkością da się jechać - informuje pan Michał. W Gdańsku stoi Spacerowa w górę, przejazd zablokował TIR. W dół tez korek ale powoli jedziemy. Zatkana Świętokrzyska do obwodnicy, Jabłoniowa Warszawska i generalnie całe Ujeścisko. Pan Wojtek poleca przejazd Starogardzką , od Straszyna obwodnica w obie strony przejezdna, choć na trasie śnieg.
Radio Gdańsk: Tir przewrócił się na estakadzie (godz. 6:59)
Na estakadzie w Gdyni zaraz za zjazdem z obwodnicy przed godziną 6-tą przewrócił się Tir przewożący wodę. Jak informuje Łukasz Płusa z Komendy Miejskiej Państwowej Straży Pożarnej utrudnienia potrwają przynajmniej jeszcze przez godzinę. Teren jest zabezpieczony do czasu przyjazdu lawety. Na razie ruch w stronę Obłuża odbywa się jednym pasem ruchu. Za około 40 minut przejazd zostanie jednak całkowicie zamknięty ze względu na bezpieczeństwo ratowników na czas wyciągnięcia ciężarówki z zaspy.
Radio Gdańsk: Pruszcz-Gdańsk w korku (godz. 7:29)
Trasa z Pruszcza do Gdańska nie wygląda już niestety dobrze, jedziemy w korku i bardzo powoli - informuje pan Marek. Przypominam o utrudnianiach na estakadzie w Gdyni - zaraz za zjazdem z obwodnicy przewrócił się tir. Na razie czynny jest 1 pas ruchu, jednak strażacy za kilkanaście minut mogą zamknąć przejazd całkowicie na czas wyciągnięcia ciężarówki z zaspy. Kłopoty na obwodnicy możemy mieć również przy zjeździe na Karwiny od strony Chyloni. Jak informuje pani Ula prawy pas blokował ustawiony w poprzek samochód.
Jeśli wiecie gdzie jeszcze obecnie mamy utrudnienia - czekam pod numerem telefonu 603-06-06-06
Jeśli wiecie gdzie jeszcze obecnie mamy utrudnienia - czekam pod numerem telefonu 603-06-06-06
Radio Gdańsk: Tiry nie mogą podjechać (godz. 7:59)
Coraz większe kłopoty z przejazdem obwodnicą, gdzie kłopoty z podjazdem pod wzniesienia mają ciężarówki. Tir stanął węźle Karczemki przy Shellu w stronę Gdyni , kolejny przed Chwarznem . Cysterna blokuje wjazd na obwodnicę w kierunku Łodzi . Mam też informacje, że zaraz za zjazdem z estakady na podjeździe też utknął TIR. Obwodnica biała pługów nie ma - inf pan Piotr.
W Gdańsku zatkana Grunwaldzka przy Chopina, tam w poprzek jezdni stanęły 2 auta, przejezdny jest tylko 1 pas. Od strony Gdańska też korek. Traktem św Wojciecha z od samego Pruszcza jedziemy w korku 10-15 km/h, droga oczywiście biała.
W Gdyni zatkana Morska w stronę centrum.
W Gdańsku zatkana Grunwaldzka przy Chopina, tam w poprzek jezdni stanęły 2 auta, przejezdny jest tylko 1 pas. Od strony Gdańska też korek. Traktem św Wojciecha z od samego Pruszcza jedziemy w korku 10-15 km/h, droga oczywiście biała.
W Gdyni zatkana Morska w stronę centrum.
haha
znam wiele kobiet, które jeżdżą 100 razy lepiej od facetów, więc twoje stwierdzenie jest nieaktualne...pewnie jesteś jednym z tych gości, co to cieszą się, że nie stoją w korku, bo np jedą pod prąd i nie myślą o tym, że stwarzają zagrożenie, myślenie nie nie jest najmocniejszą stroną wielu kierowców...
tiry
Tiry nie powinny jeździć obwodnicą w takich warunkach, albo przynajmniej nie te przeciążone!! Kierowca po takim zatkaniu obwodnicy powinien być sprawdzony na wadze i ukarany mandatem za kilkadziesiąt tyś zł aby starczyło na przyszły rok na odśnieżanie. Z Gdyni do A1 o 7:20 dwa pługi - nie było źle
Jak są przeciązone to lepiej trzymają się jezdni...
więc o co ci chodzi??!! Myślę, że bardziej tutaj chodzi o opony - bo mają całoroczne włożone - Szefuncio oszczędza... dlatego ITD powinno kontrolować stan opon.
Niestety u nas nie ma nakazu wymian opon na zimowe.. a powinien być dla TIR zimą.
P.S. Gdyby TIR przestał jechać... to rano miałbyś w sklepach tyle co za komuny w latach 70 i 80-tych.
Niestety u nas nie ma nakazu wymian opon na zimowe.. a powinien być dla TIR zimą.
P.S. Gdyby TIR przestał jechać... to rano miałbyś w sklepach tyle co za komuny w latach 70 i 80-tych.
pewnie
Pewnie lepiej się trzymają, tylko przy takich prędkością to nie koniecznie podjadą pod górę na tych swoich oponkach sezonowych w zimę ciągnać za sobą przeciążoną naczepę :) Mogą zjechać i poczekać aż drogi będą przejezdne, te kilka godzin dla kierowcy TIRa to znacznie lepiej niż zablokowanie obwodnicy :)
Niech pada
A biedni mieszkańcy Trójmiasta i okolic płaczą jak spadnie trochę śniegu. Pojedźcie na tydzień nawet nie do Skandynawii ale chociaż na Mazury/Suwalszczyznę to może w końcu przestaniecie jęczeć i wyolbrzymiać tę całą sytuacje. Jeśli jeden z drugim "robi w spodnie" podczas prowadzenia samochodu i na dodatek porusza się 20-30 km/h gdzie bez problemu można jechać 50-ką to lepiej niech przesiądzie się do autobusu/tramwaju i będzie po problemie.
A ja się dzisiaj czułem jak w Alpach! Normalnie slalom gigant... Zamiast pachołków jakieś zaśnieżone samochodziki
A ja je wymijałem z lewej i z prawej! Wiecie czemu? Bo, odśnieżyłem swoje auto bardzo dokładnie, miałem sprawne wycieraczki i jechałem przepisowo, czyli 70km/h na Zwycięstwa... A te 3,14zdy co się włóczą 40km/h zostawali z tyłu i łapali śnieg spod moich kółek...
CRASH TEST GOLFA 2 TO CIE CZEKA JAK MYŚLENIA NIE WŁĄCZYSZ
pług na owbodnicy
Obwodnica w stronę Gdańska od Osowy biała i zasypana.
Mijałem o 7:50 na wysokości Selgrosa pługopiaskarkę, która jechała z podniesionym pługiem i nic nie sypała !!! Jedyne co miała włączone to pomarańczowe światło ostrzegawcze.
Kpina takie utrzymanie dróg.
Pozdrowienia dla operatora tej pługopiaskarki - żebyś się zakopał wracając ze zmiany do domu ...
Mijałem o 7:50 na wysokości Selgrosa pługopiaskarkę, która jechała z podniesionym pługiem i nic nie sypała !!! Jedyne co miała włączone to pomarańczowe światło ostrzegawcze.
Kpina takie utrzymanie dróg.
Pozdrowienia dla operatora tej pługopiaskarki - żebyś się zakopał wracając ze zmiany do domu ...
Warunki na obwodnicy tragiczne
O ile drogami w mieście da się jakoś przejechać, wolno jednak spokojnie do przodu, o tyle na obwodnicy panują dantejskie sceny. Gdybym wiedziała, że taka będzie trasa Kowale-Chwarzno zostałabym z domu, wolałabym wykorzystać dzień urlopu niż tak ryzykować, jednak skąd mogłam wiedzieć, że bezpieczniej dojechałabym na sankach. Nawierzchnia na obwodnicy nieodśnieżona, samochody wpadają w poślizgi, pojazdy o dużych gabarytach nie dają rady i tamują ruch. Umiejętności prowadzenia samochodu to jedno, a stan drogi oraz warunki meteo to drugie. Życzę wszystkim bezpiecznego dojazdu do pracy i powrotu do domów, o tragedię dzisiaj na trójmiejskiej obwodnicy nie trudno.
Oczywiście że lepiej komunikacją miejską. Taniej i odpowiedzialność spada na kierującego pojazdem, a ja mogłabym sobie poczytać, tyle że 2h w jedną stronę, a nie należę do osób którym 4h snu dziennie wystarczy. Co do moich umiejętności kierowania pojazdem-masz rację, zawsze po wejściu do samochodu chwilę zastanawiam się który to pedał gazu, potem gaśnie mi na każdym skrzyżowaniu, a do tego póki silnik nie zacznie wyć nie potrafię zmienić biegu i obowiązkowo boję się zmiany pasów gdyż z oceną odległości u mnie też nie najlepiej. Pozdrawiam Cię mistrzu kierownicy. Samochód masz bo "tata dali i kazali jeździć"?
Radio Gdańsk: Obwodnica zamknięta od Chyloni i Karwin (godz. 8:59)
Łańcuchy
samochody ciężarowe obowiązkowo powinny posiadać łańcuchy na kołach......... uważam że policja bardziej powinna też sprawdzać stań opon w samochodach osobowych........ no już nie wspomnę o piaskarkach bo dzisiaj nie widziałam ani jednej ........ a podobno są przygotowani ....... hahaha ciekawe do czego chyba do wiosny
UJEŚCISKO ZAKORKOWANE!!!
Masakra, wszyscy chcą jechać do pracy, żadna droga nie jest odśnieżona, nie można wyjechać z parkingu przy Częstochowskiej, bo korek, na Częstochowskiej korek, na Piotrkowskiej korek i pewnie na innych uliczkach też. MASAKRA!!!!
Tak już jest co najmniej od 40 minut!!!!!!!!!!!
Tak już jest co najmniej od 40 minut!!!!!!!!!!!
a wiecie jaka to oszczędność dla firm sprzatających ???
setki złotych za mniejszy opór tylko dla kierujących to koszmar, czy nie ma siły na tych pługowców żeby ich za morde wziąść???????? wczoraj widziałem idiote w pługu na letnich oponach jak się zakopywał co chwila i nie mógł oczyścić małej uliczki osiedlowej