Widok
Autopilot (14 grudnia 2010), ost. aktualizacja: 17:59
Gdynia. Korki na Sopockiej i Wielkopolskiej.<br /><br />Zaczynamy od utrudnień na drodze wojewódzkiej numer 222. Tam, w okolicy miejscowości Kokoszkowo, w powiecie Starogardzkim dachował samochód osobowy. Ruch w tym miejscu odbywa się wahadłowo.
Tymczasem w Gdańsku wciąż trzeba postać na Trakcie św. Wojciecha do Pruszcza Gdańskiego oraz na Kartuskiej z obu stron do Węzła Karczemki. Przytkana jest również obwodnicy od zjazdu na Szadółki, właśnie do Węzła Karczemki.
Z kolei w Gdyni wciąż korkuje się Sopocka od Brodwina do Wielkopolskiej, a na Wielkopolskiej również ciasno- informuje nasz słuchacz Krzysztof.
Karol Kutnik
Tymczasem w Gdańsku wciąż trzeba postać na Trakcie św. Wojciecha do Pruszcza Gdańskiego oraz na Kartuskiej z obu stron do Węzła Karczemki. Przytkana jest również obwodnicy od zjazdu na Szadółki, właśnie do Węzła Karczemki.
Z kolei w Gdyni wciąż korkuje się Sopocka od Brodwina do Wielkopolskiej, a na Wielkopolskiej również ciasno- informuje nasz słuchacz Krzysztof.
Karol Kutnik
wypowiedź zmoderowana ( 2010-12-14 16:32:00)
Radio Gdańsk: Gdańsk. Korki na Świętokrzyskiej. (godz. 7:59)
Na drogach nadal są bardzo duże utrudnienia. Pan Mariusz ostrzega, że nieprzejezdny jest wyjazd z Karczemek. Dodaje, że on stoi tam już ponad godzinę i jest dopiero w połowie drogi. Z kolei Pan Piotr informuje, że w obie strony mocno zakorkowana jest Słowackiego. W dół postoimy tam już od Matarni, w drugą stronę korek zaczyna się na wysokości drugiego fotoradaru. Poza tym, również w obie strony, zatkane są Świętokrzyska, Małomiejska i Podmiejska, a także Jabłoniowa od obwodnicy do Armii Krajowej. Stoi także droga z Leźna do obwodnicy.
Tymczasem w Słupsku coraz mocniej pada śnieg, jest też coraz więcej utrudnień- ostrzega Pan Przemek. Postoimy na Sienkiewicza, Tuwima, Kołłątaja oraz Obrońców Westerplatte do Centrum.
Na koniec dobre informacje. Pani Ania uspokaja, że bez problemu można przejechać Obwodnicą Trójmiasta w obie strony od autostrady do Estakady Kwiatkowskiego. Estakada również jest przejezdna.
Karol Kutnik
Tymczasem w Słupsku coraz mocniej pada śnieg, jest też coraz więcej utrudnień- ostrzega Pan Przemek. Postoimy na Sienkiewicza, Tuwima, Kołłątaja oraz Obrońców Westerplatte do Centrum.
Na koniec dobre informacje. Pani Ania uspokaja, że bez problemu można przejechać Obwodnicą Trójmiasta w obie strony od autostrady do Estakady Kwiatkowskiego. Estakada również jest przejezdna.
Karol Kutnik
A czy ludzie Adamowicza kiedykolwiek uznawali odśnieżanie za priorytet?
Nie - priorytetem jest chwalenie się, że mamy więcej ścieżek rowerowych od Zielonej Góry. Z zimą zawsze dają dupy, a patrząc przez pryzmat Gdyni, gdzie jest o niebo lepiej - DA SIĘ. Niech nie narzekają więc ci, co zagłosowali jak zagłosowali.
Wszyscy zadają pytanie dlaczego drogi są nieodśnieżone i to nie chodzi o to ,że pługi nie chcą jeździć. Onie są gotowi nawet pracować całą noc. Tylko kto im za to zapłaci. Jest końcówka roku i miasto oszczędza.Trzeba sobie jakoś radzić. Ja tez jestem kierowcą i łopatę wożę już drugą zimę.bardzo mi sie przydaje. Zachęcam
nie jestem od wożenia łopaty
po to płacę czynsz i podatki, czyt. łożę na paliwo piaskarek i pensję kolesia, który mówi kiedy odśnieżać, by miasto gwarantowało mi dobre warunki jazdy. robi tak? gówno robi i to w bezmyślny sposób (pługi stojące w korkach w godzinach szczytu). Gdynia jest przykładem, że odśnieżyć się da. Nie lubię wtrętów o Adamowiczu itd., ale to się samo nasuwa.
Samemu trzeba odsnieżać
a nie czekać na innych. Ale ja u siebie też mam takich mądrych. W zeszłym tygodniu jak kretynka odśnieżyłam pół podwórka a i tak nie mogłam wyjechać bo sąsiedzi poustawiali tam swoje auta. W końcu jedyne miejsce na osiedlu gdzie nie leżał snieg. Przy okazji mój bolący kręgosłup bardzo dziekuję.
Korek na Słowackiego w stronę Matarni spowodował gość, którego obróciło zaraz za drugim radarem (swoją drogą, niezły zdolniacha, żeby taki piruet wykręcić przednionapędówką jadąc pod górę). Czemu u diabła nikt mu nie pomógł zepchnąć samochodu 30 metrów w dół na parking tylko wszyscy jadą klnąc, że korek. Gdybyście się zatrzymali, wysiedli i pomogli to korka by nie było!
Radio Gdańsk: Gdańsk. Korki na Kartuskiej i Świętokrzyskiej. (godz. 8:29)
Na gdańskich drogach nadal są duże korki. Słuchacze informują, że bez zmian zatkana jest Słowackiego od Matarni do ronda De la Salle. Za to przejezdnie jest na Spacerowej- uspokaja Pan Piotr i poleca wyjazd z obwodnicy do Gdańska właśnie tamtędy. Poza tym nadal są korki na Świętokrzyskiej, Małomiejskiej i Podmiejskiej w obie strony od obwodnicy do Traktu św. Wojciecha, a także na Kartuskiej od Leźna do Armii Krajowej. Policja informuje, że na obu tych drogach w kilku miejscach stojące samochody blokują ruch.
Z kolei Pan Andrzej ostrzega, że postoimy też na Starogardzkiej i na Jabłoniowej.
Karol Kutnik
Z kolei Pan Andrzej ostrzega, że postoimy też na Starogardzkiej i na Jabłoniowej.
Karol Kutnik
wyjazd z dróg osiedlowych zawalił dziś wszystko
od wczesnych godzin porannych samochody wyjeżdżały znacznie wolniej niż normalnie - zakopywały się w zaspach, trochę tarasowały wyjazdy, ci którzy noramlnie jeżdżą wcześniej musieli poodśnieżać auta, itp. każde 10 minut spóźnienia kumulowało potem więcej aut
częstochowska z piotrkowską - do warszawskiej jechałem 45 min! niecałe drugie tyle na marynarki polskiej :)
i wychodzi na to, że rację ma miasto Gdańsk stawiając na tramwaje. tylko, że dziś się popsuły :)
częstochowska z piotrkowską - do warszawskiej jechałem 45 min! niecałe drugie tyle na marynarki polskiej :)
i wychodzi na to, że rację ma miasto Gdańsk stawiając na tramwaje. tylko, że dziś się popsuły :)
Radio Gdańsk: Gdańsk. Korki na Kartuskiej i Świętokrzyskiej. (godz. 8:59)
Kierowcy ostrzegają, że nadal postoimy na Jabłoniowej od obwodnicy do Warszawskiej. Tymczasem Pani Aga podpowiada, że na Armii Krajowej trzeba postać od Jabłoniowej do Kartuskiej, tam stracimy ponad pół godziny. Wciąż jest też korek na Kartuskiej w obie strony, właśnie od Armii Krajowej do Węzła Karczemki oraz od Leźna w stronę Gdańska- informuje Pan Lucjan. Nasi słuchacze podpowiadają również, że stoi droga wojewódzka numer 221 od Lublewa do obwodnicy. Poza tym bez zmian na Słowackiego. Tam jest korek od Matarni do ronda De la Salle. Postać trzeba też na Świętokrzyskiej, Małomiejskiej i Podmiejskiej w obie strony od obwodnicy do Traktu św. Wojciecha.
Karol Kutnik
Karol Kutnik
żenada, żenada..... przy kółeczkach od samochodziku są takie maluśkie wentylki.....wystarczy spuścić powietrze z oponek to na drugi raz się zastanowi jak stanie na chodniku. Taka praktyczna rada, sprawdzona.... :-)
A cha, no i trzeba przynajmniej w dwóch żeby do petenta dotarło że to nie przypadek....
A cha, no i trzeba przynajmniej w dwóch żeby do petenta dotarło że to nie przypadek....
Dlatego ja swoją terenówką jeżdżę w taką pogodę chodnikami. Omijam osobówki stojące w korkach a piesi mi dziękują za zrobienie kolein, w których mogą łatwiej iść. Tylko cały czas się obawiam, że w końcu jakiś gliniarz się przyczepi i będzie mi chciał wlepić mandat. Powiesiłbym sobie z przodu pług, ale w sieci kosztują ponad 800zł a ZDiZ pewnie mi by tej kasy nie oddał, więc będę pieszym robił dalej tylko koleiny.
Halo halo, gdzie na Kaszubach czarne drogi? Zapraszam na przejażdżkę trasą Bojano-Koleczkowo-Wejherowo, lub z Chwaszczyna przez Kamień do Szemudu. Białe niedźwiedzie tańczą na lodzie, nie sypie i nie leje się nic, ewentualnie przejedzie pług. Wszędzie sam lód i biało. Gdzie te czarne drogi na Kaszubach??? Konkretnie? Jak się tylko wjedzie z drogi wojewódzkiej na drogę Gdyńską, to jest czarno, to fakt. Jeżdżę codziennie i to jest już po prostu zasada. Z tego co wiem od człowieka odpowiedzialnego za stan dróg w Gminie Szemud, to o drogi wojewódzkie dba województwo. A oni ledwo dają sobie radę z obwodową, bo to trasa specjalnej troski :-) Reszta dróg.... szkoda gadać. Pozostaje chyba to samo co w poprzednich latach, czyli pobiadolić, pobiadolić i dotrwać do wiosny, kolejny rok to samo. Ciekawi mnie tylko czy to wciąż ta sama osoba grzeje dupskiem fotelik przez kolejny rok....czy ktoś ją kiedyś zmieni....?!
ODŚNIEŻANIE W GDAŃSKU
To już nie jest nawet zabawne. Wczoraj ok 20.30 jechałam miastem z Ujesciska do Gdyni w czasie największej śnieżycy. Jechałam AK bo uznałam że to główna droga i napewno drogowcy mimo zamieci chociaż podejmą próbę walki z zywiołem. Niestety. Gdańskie drogi od dawna nie widziały pługu czy piaskarki. To jest SKANDAL bo jak tylko przekroczyłam granice Gdańska powitały mnie czarne przejezdne drogi. Gdybym nie widziała na własne oczy pewnie bym żyła w przekonaniu że niemożliwe jest odsnieżyć i posypać solą i piaskiem. Dzisiaj rano koszmar, co prawda Wilanowska była przejezdna ale to co zastałam na Armii Karjowej wołało o pomstę do nieba.
Osoby odpowiedzialne za odśnieżanie miasta i decyzyjne w tej kwestii powinny podac się do dymisji, ale najpierw się wytłumaczyć mieszkańcom, dlaczego nie wypełniają swoich obowiązków
Osoby odpowiedzialne za odśnieżanie miasta i decyzyjne w tej kwestii powinny podac się do dymisji, ale najpierw się wytłumaczyć mieszkańcom, dlaczego nie wypełniają swoich obowiązków
Nasyp na Kalinowej
Witam,
Kierowcy uważajcie na nasypany śnieg wraz z lodem po jednej stronie jezdni na ul. Kalinowej; dzielnica Karczemki. Nikt się nie kwapi do tego by zsunąć pługiem ten zleżały śnieg i lód z drogi. Dochodzi już do tego że kierowcy dojeżdżający do ul. Kartuskiej z ul. Kalinowej muszą poruszać się jedną stroną jezdni (o ile nic nie jedzie z przeciwka), bo można sobie auto uszkodzić nadąć po tym śniegu i lodzie.
Kierowcy uważajcie na nasypany śnieg wraz z lodem po jednej stronie jezdni na ul. Kalinowej; dzielnica Karczemki. Nikt się nie kwapi do tego by zsunąć pługiem ten zleżały śnieg i lód z drogi. Dochodzi już do tego że kierowcy dojeżdżający do ul. Kartuskiej z ul. Kalinowej muszą poruszać się jedną stroną jezdni (o ile nic nie jedzie z przeciwka), bo można sobie auto uszkodzić nadąć po tym śniegu i lodzie.
Radio Gdańsk: Gdańsk. Korki na Nowatorów i Budowlanych. (godz. 14:59)
Nasi słuchacze ostrzegają, że są bardzo złe warunki do jazdy na skrzyżowaniu Nowatorów i Kartuskiej. Tam jest bardzo ślisko, poza tym zepsuty samochód ciężarowy blokuje część jezdni. W związku z tym mocno zatkane są Nowatorów oraz Budowlanych w kierunku obwodnicy. Postać trzeba też na Kartuskiej, właśnie od skrzyżowania z Nowatorów do Węzła Karczemki.
Poza tym w Gdańsku zakorkowane jest skrzyżowanie Kartuskiej z Łostowicką i Nowolipie. Tam jest tłoczno na Kartuskiej w kierunku obwodnicy oraz na Łostowickiej i Nowolipie w dół. Coraz bardziej zatkane są już także Jana z Kolna do Śródmieścia oraz okolice Węzła Kliniczna- informuje Pan Mirek.
Z kolei Pani Ewa ostrzega, że korkuje się również w Rotmance.
Karol Kutnik
Poza tym w Gdańsku zakorkowane jest skrzyżowanie Kartuskiej z Łostowicką i Nowolipie. Tam jest tłoczno na Kartuskiej w kierunku obwodnicy oraz na Łostowickiej i Nowolipie w dół. Coraz bardziej zatkane są już także Jana z Kolna do Śródmieścia oraz okolice Węzła Kliniczna- informuje Pan Mirek.
Z kolei Pani Ewa ostrzega, że korkuje się również w Rotmance.
Karol Kutnik
Radio Gdańsk: Gdańsk. Korki w okolicy Węzła Kliniczna. (godz. 15:29)
W Gdańsku są coraz większe utrudnienia w okolicy Węzła Kliniczna. Tam postoimy na Marynarki Polskiej od Narwickiej w dół oraz na Hallera od Wyspiańskiego do Alei Zwycięstwa- ostrzega Pan Piotr. Zatkana jest też Jana z Kolna od Stoczni Północnej do Śródmieścia. Nadal są też korki na Kartuskiej. Tam jest tłoczno od Nowych Ogrodów do Łostowickiej w kierunku obwodnicy oraz w drugą stronę od Nowatorów do Węzła Karczemki. Z kolei w obie strony zatkany jest odcinek od obwodnicy do Armii Krajowej. Bez zmian, postoimy też na Nowatorów do Kartuskiej i Budowlanych do obwodnicy.
Przypominam też, że na moście wantowym Jana Pawła II w kierunku Elbląskiej utknął samochód ciężarowy i blokuje część jezdni.
Karol Kutnik
Przypominam też, że na moście wantowym Jana Pawła II w kierunku Elbląskiej utknął samochód ciężarowy i blokuje część jezdni.
Karol Kutnik
Radio Gdańsk: Gdańsk. Korki na Kartuskiej. (godz. 15:59)
W Gdańsku nadal trzeba postać na Marynarki Polskiej od Narwickiej do Węzła Kliniczna i na Jana z Kolna od Stoczni Północnej do Śródmieścia. Stoi również Hallera od Mickiewicza do Opery Bałtyckiej. Bez zmian zatkane są także Nowatorów i Budowlanych w kierunku Obwodnicy, a także Kartuska. Tam postoimy od Nowych Ogrodów do Łostowickiej oraz w obie strony od Armii Krajowej do Węzła Karczemki, a także od Nowatorów do obwodnicy.
Z kolei nasza słuchaczka Marta ostrzega, że korkuje się też Jaśkowa Dolina do ronda na Morenie oraz zjazd na Kruczkowskiego.
Kierowcy podpowiadają również, że zatkane jest już Podwale Przedmiejskie od wiaduktu do Okopowej.
Karol Kutnik
Z kolei nasza słuchaczka Marta ostrzega, że korkuje się też Jaśkowa Dolina do ronda na Morenie oraz zjazd na Kruczkowskiego.
Kierowcy podpowiadają również, że zatkane jest już Podwale Przedmiejskie od wiaduktu do Okopowej.
Karol Kutnik
Radio Gdańsk: Gdańsk. Korek na Jaśkowej Dolinie. (godz. 16:29)
Jedna osoba została ranna w wypadku dwóch samochodów ciężarowych na drodze krajowej numer 22, w okolicy miejscowości Piece, w powiecie starogardzkim. Tam ruch odbywa się wahadłowo.
Kierowcy informują, że Jaśkowa Dolina w górę zatkana jest od Grunwaldzkiej do ronda na Morenie. Poza tym w Gdańsku wciąż trzeba też postać na Podwalu Przedmiejskim od wiaduktu do Okopowej- informuje Pan Michał. Coraz bardziej zatkana jest też Kartuska przed Węzłem Karczemki- ostrzegają nasi słuchacze. Korek w kierunku obwodnicy zaczyna się tam już przed skrzyżowaniem z Armii Krajowej. Na Kartuskiej, bez zmian, postoimy też od Nowych Ogrodów do Łostowickiej i od Nowatorów do Węzła Karczemki. Natomiast na Nowatorów i Budowlanych trochę mniejszy ścisk- informuje Pan Tomek. Chociaż tam nadal korkuje się w kierunku obwodnicy.
Nadal zatkana jest też Marynarki Polskiej do Węzła Kliniczna oraz Hallera do Opery Bałtyckiej.
Na koniec dodam, że nasza słuchaczka Ania radzi, żeby szerokim łukiem unikać przejazdu z Potokowej na Partyzantów skrótem przez drogę z płyt drogowych, gdyż tam jest bardzo ślisko. Ślisko jest też na drodze z Kolbud do Łapina.
Karol Kutnik
Kierowcy informują, że Jaśkowa Dolina w górę zatkana jest od Grunwaldzkiej do ronda na Morenie. Poza tym w Gdańsku wciąż trzeba też postać na Podwalu Przedmiejskim od wiaduktu do Okopowej- informuje Pan Michał. Coraz bardziej zatkana jest też Kartuska przed Węzłem Karczemki- ostrzegają nasi słuchacze. Korek w kierunku obwodnicy zaczyna się tam już przed skrzyżowaniem z Armii Krajowej. Na Kartuskiej, bez zmian, postoimy też od Nowych Ogrodów do Łostowickiej i od Nowatorów do Węzła Karczemki. Natomiast na Nowatorów i Budowlanych trochę mniejszy ścisk- informuje Pan Tomek. Chociaż tam nadal korkuje się w kierunku obwodnicy.
Nadal zatkana jest też Marynarki Polskiej do Węzła Kliniczna oraz Hallera do Opery Bałtyckiej.
Na koniec dodam, że nasza słuchaczka Ania radzi, żeby szerokim łukiem unikać przejazdu z Potokowej na Partyzantów skrótem przez drogę z płyt drogowych, gdyż tam jest bardzo ślisko. Ślisko jest też na drodze z Kolbud do Łapina.
Karol Kutnik
Radio Gdańsk: Gdańsk. Korek na Trakcie św. Wojciecha do Pruszcza. (godz. 16:59)
Kierowcy ostrzegają, że mocno zatkany jest przejazd do Pruszcza Gdańskiego. Korek zaczyna się tam już za ulicą Borkowską. Poza tym nasi słuchacze ostrzegają, że postoimy na Armii Krajowej od Łostowickiej do Kartuskiej. Zatkana jest też Kartuska od Nowych Ogrodów do Łostowickiej, od Jasienia do Węzła Karczemki oraz w drugą stronę od Nowatorów do obwodnicy.
Bez zmian stoją też Jaśkowa Dolina od Grunwaldzkiej do ronda na Morenie oraz Kruczkowskiego od Jaśkowej Doliny do Rakoczego i Potokowej. Kierowcy radzą też unikać skrótu przez Srebrniki z Potokowej do Partyzantów, gdyż tam jest bardzo ślisko.
Poza tym w Gdańsku nadal trzeba postać na Podwalu Przedmiejskim od wiaduktu do Okopowej, na Jana z Kolna do Śródmieścia i na Marynarki Polskiej w dół.
Karol Kutnik
Bez zmian stoją też Jaśkowa Dolina od Grunwaldzkiej do ronda na Morenie oraz Kruczkowskiego od Jaśkowej Doliny do Rakoczego i Potokowej. Kierowcy radzą też unikać skrótu przez Srebrniki z Potokowej do Partyzantów, gdyż tam jest bardzo ślisko.
Poza tym w Gdańsku nadal trzeba postać na Podwalu Przedmiejskim od wiaduktu do Okopowej, na Jana z Kolna do Śródmieścia i na Marynarki Polskiej w dół.
Karol Kutnik
rotmanka
co do korku na rotmance to wypadało by wyłączyc swiatła na raciborskiego z lesna lub przypomniec władzom gminy ze wybudowanie drogi z unijnej kasy to nie wszystko jeszcze trzeba ja odsniezac a tak to dzieje sie tak jak teraz czyli stajemy przed swiatłami lekko pod górke i nawt najlepsze opony zimowe nie dadzą rady w jezdzi sie strasznie
Radio Gdańsk: Gdańsk. Korek na Trakcie św. Wojciecha do Pruszcza. (godz. 17:29)
Nadal mocno zatkany jest przejazd z Gdańska do Pruszcza Gdańskiego. Tam korkuje się już od ulicy Borkowskiej- podpowiadają nasi słuchacze. Postać trzeba też na Starogardzkiej z obu stron do obwodnicy oraz na Małomiejskiej i Podmiejskiej od Traktu do Platynowej. Poza tym bez zmian w okolicy Węzła Karczemki. Tam korkuje się Kartuska od Nowatorów w kierunku centrum, natomiast w drugą stronę zatkane jest od Jasienia. Na Kartuskiej jest też tłoczno przed skrzyżowaniem z Łostowicką. Poza tym w Gdańsku wciąż jest ciasno na Podwalu Przedmiejskim do Okopowej, Jana z Kolna do Śródmieścia i Marynarki Polskiej w dół.
Tymczasem w Gdyni postoimy na Sopockiej od Malczewskiego do Wielkopolskiej- ostrzega Pan Michał.
Karol Kutnik
Tymczasem w Gdyni postoimy na Sopockiej od Malczewskiego do Wielkopolskiej- ostrzega Pan Michał.
Karol Kutnik
Radio Gdańsk: Gdynia. Korki na Sopockiej i Wielkopolskiej. (godz. 17:59)
Zaczynamy od utrudnień na drodze wojewódzkiej numer 222. Tam, w okolicy miejscowości Kokoszkowo, w powiecie Starogardzkim dachował samochód osobowy. Ruch w tym miejscu odbywa się wahadłowo.
Karol Kutnik
Karol Kutnik
:)
tradycyjnie ciężkie warunki i autopilota brak, jak widać nie ma znaczenia czy to wtorek, środa czy piątek :) Warto się tylko zastanowić nad tym czy jest sens prowadzić serwis tylko po to, żeby w warunkach dobrej pogody wklejać powtarzające sie formułki typu Słowackiego, Spacerowa i Podwale Przedmiejskie zatkane, bo tego domyśleć się można i bez zaglądania do autopilota...
Gdy nie ma auto pilota to pozostaje widok z kamerek i targeo
Targeo - nawet aktualnie pokazują korki
Kamerki pomorskie
http://www.traxelektronik.pl/pogoda/kamery/kamery_zb.php?RejID=4&sort=1
Kamerki pomorskie
http://www.traxelektronik.pl/pogoda/kamery/kamery_zb.php?RejID=4&sort=1
a ja właśnie z Gdyni do IKEA
po prezenty chciałem jechać... ale bym się wkopał... swoją drogą ta obwodnica nasza to jakaś kpina, przecież 2 pasy powinny jakoś rozprowadzić ruch nawet w śnieżycę, osły nie potrafią jeździć chyba albo tiry na łysych oponach a do tego przeładowane się wybierają w taką pogodę...
Warunki nieciekawe
Warunki na drodze Kościerzyna-Kowale są bardzo złe, jezdnia zasypana kilku centymetrową warstwą śniegu pod którą jest małe lodowisko, im bliżej Kowal i Oruni Górnej tym lepiej, spokojnie, jednak da się jechać płynnie. Osiedlowe drogi Oruni Górnej to raj dla saneczkarzy, gorzej z właścicielami pojazdów zmechanizowanych. Obwodnica w rejonie Kowal również przejezdna.
noga z gazu
Żal mi...i smutno kiedy się czyta te komentarze!
Jest zima. To nie jest pora na szaleństwa na naszych kiepskich i zakorkowanych drogach. Nie mieszkam w trójmieście. I co rano odśnieżam auto, wyjeżdżam wcześniej by wolniej i bezkolizyjnie dojechać do pracy. I cieszy mnie to, że mam dalej. Bo jest cicho spokojnie i bezpiecznie, i nikt nie narzeka na korki, śnieg, a mamy go tutaj miejscami około 60 cm, i żyjemy, dojeżdżamy na czas do pracy, piaskarki z pługami docierają do nas dopiero gdy ulżą trójmiastu w cierpieniu zapanują nad chaosem!Nikt nie narzeka, i 1500 osób cieszy się z zimy, i potrafi jeździć latami bezkolizyjnie! Dziwnie się obserwuje spanikowane aglomeracje 20 centymetrową warstwą śniegu.
Wolniej ludzie i bez paniki!
Jest zima. To nie jest pora na szaleństwa na naszych kiepskich i zakorkowanych drogach. Nie mieszkam w trójmieście. I co rano odśnieżam auto, wyjeżdżam wcześniej by wolniej i bezkolizyjnie dojechać do pracy. I cieszy mnie to, że mam dalej. Bo jest cicho spokojnie i bezpiecznie, i nikt nie narzeka na korki, śnieg, a mamy go tutaj miejscami około 60 cm, i żyjemy, dojeżdżamy na czas do pracy, piaskarki z pługami docierają do nas dopiero gdy ulżą trójmiastu w cierpieniu zapanują nad chaosem!Nikt nie narzeka, i 1500 osób cieszy się z zimy, i potrafi jeździć latami bezkolizyjnie! Dziwnie się obserwuje spanikowane aglomeracje 20 centymetrową warstwą śniegu.
Wolniej ludzie i bez paniki!
coś chyba nie tak
kierowca się chyba chwali, ze mieszka w domu poza miastem. Czym innym jest śnieg na wsi gdzie można pozwolić sobie na wykopywanie się ze śniegu bez powodowania utrudnień a czym innym jest ruszanie w miejskim błocie pełnym innych zakopanych samochodów. Ja również mieszkam na wsi i nie mogę porównać korków z miasta do zaśniezonych wiejskich dróg. Trochę realizmu..polecam
a ja myślę, że cieszy się, że jako jeden z niewielu ma rozsądne podejście do zimy i jazdy. Pan wybaczy, ale w jaki sposób wykopywanie się ze śniegu w mieście powoduje utrudnienia drogowe? no proszę. Naprawdę, zamiatanie śniegu z auta i odszuflowanie śniegu nie powodują kilometrowych korków. Co więcej, nikt nie porównuje zaśnieżonych wiejskich dróg do korków z miasta - polecam czytać ze zrozumieniem.
i zasmucę jeszcze Pana: śnieg jest wszędzie ten sam. i na wsi i w mieście.
i zasmucę jeszcze Pana: śnieg jest wszędzie ten sam. i na wsi i w mieście.
Kiedyś wracałem do domu autobusem i kierowca zawrócił ponieważ "nie będzie ryzykował życia pasażerów"... wysiedliśmy i doszliśmy pieszo. Taką mamy tu zimę. Ot cały realizm...
Nie mieszajmy życia z błotem pośniegowym.
Żegnając, polecam kierowców zawodowych Straży Pożarnej i karetek pogotowia jako instruktorów nauki jazdy!
Nie mieszajmy życia z błotem pośniegowym.
Żegnając, polecam kierowców zawodowych Straży Pożarnej i karetek pogotowia jako instruktorów nauki jazdy!