Widok

Autopilot (29 grudnia 2010), ost. aktualizacja: 17:59

Autopilot Motoryzacja Temat dostępny też na forum:
Gdańsk. Korek na Armii Krajowej do Łostowickiej.

W Gdańsku zakorkowane są jeszcze Armii Krajowej do Łostowickiej, Kartuska od Nowatorów do obwodnicy oraz sama obwodnica- od Matarni do Węzła Karczemki. Nie ma już natomiast utrudnień na Nowatorów i Budowlanych- podpowiada Pan Andrzej.

Jednak na pomorskich drogach nadal jest bardzo ślisko, prosimy więc o zachowanie szczególnej ostrożności.

Karol Kutnik
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Radio Gdańsk: W Trójmieście jeszcze ruch umiarkowany. (godz. 6:59)

Uwaga kierowcy. Najgorsze warunki jazdy na Pomorzu na krajowej dwudziestce na odcinku Bytów - Kościerzyna i krajowej siódemce - na obu trasach jak informuje GDDKiA lokalnie może być ślisko. Mimo to jednak wszystkie drogi w regonie są przejezdne. W Trójmieście na razie jeszcze ruch umiarkowany, tak np jest w Gdyni. Pan Zbyszek mówi, że w mieście prószy śnieg, jest ślisko a na drogach jeszcze niewiele aut. O utrudnieniach na obwodnicy Trójmiasta - nasz Słuchacz Pan Andrzej. Między Tesco a Castoramą w kierunku Gdańska na prawym pasie stoi zepsuty TIR. Na tym odcinku ruch spowalniają ciekawscy kierowcy.

Kamil Wicik
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A ja twierdziłem i twierdzę, że posypywanie dróg solą, to porażka!

1. Wkrótce usłyszymy, że budżet się skończył.
2. Po lekkim ociepleniu i większych mrozach mamy na drodze to co mamy - SZKLANKĘ!!!
3.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Dokładnie! Sam piasek wystarczyłby i nie byłoby problemu z lodem, a tak przy każdym przejściu przez 0 mamy lodowisko na każdej posolonej drodze.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

no moze i mamy SZKLANKE!

a co masz w szklance? bo mi tylko brakuje lyzeczki i cukru!

jeszcze....do poniedziałku, kiedy to dziecioroby ruszą....
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jak by to był poniedziałek, to byłoby inaczej:

"Mamo, mamo! Co to za TIR stooooooi???? Weź się zatrzymaj, zrobię mu zdjęcie!!!"
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

jo jo

na kaszubach srednia to 5dzieci na jednego ludka ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

i 2 golfy na łebka

co z wąskim przejazdem na wiadukt na Warszawkę - tylko czekać jakiegoś groźnego wypadku
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Groźnego to może nie... co najwyżej niezła stłuczka.

Redakcja powinna napisać artykuł na ten temat! Takie coś podlega pod Kodeks Ruchu Drogowego i policja powinna nałożyć mandat na prezydenta.

a na wężle karczemki

stoi autobus i blokuje ruch w stronę Kartuz. Pozdrowienia dla kierowcy z inicjatywą wysiadłby i powiedział "ludzie pchnijcie" i pewnie po 5 minutach było by po wszystkim, ale on nawet lusterka nie złożył....
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

bo to był kierowca

z kartuz

tam nie uzywa sie lusterek hamulcow.... tam tylko cisnie sie decha! lewy prawy ciac. Od przodkowa juz widac popisy kaszubikow. Zarowno tych w osobowkach jak i tych w wywrotkach xxakosu
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

e tam

to tylko

ZJEDNOCZONE EMIRATY KASZUBSKIE
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Radio Gdańsk: Spokojnie w Sopocie. (godz. 7:29)

Najwięcej samochodów w Gdańsku na trasach zjazdowych z obwodnicy, na Słowackiego i Spacerowej o raz Kartuskiej - jednak nie informują Państwo o zbyt dużym ścisku. Na brak towarzystwa nie narzekają też kierowcy podążający Traktem Św. od strony Pruszcza. W Sopocie i Gdyni względny spokój. Wciąż za to utrudnienia na obwodnicy Trójmiasta w kierunku Gdańska. Pani Ania informuje, że tuż za zjazdem na Karwiny prawy pas blokuje samochód ciężarowy. Prosimy o zachowanie ostrożności. Bardzo ślisko na pomorskich drogach. Najgorzej na krajowej dwudziestce i krajowej siódemce.

Kamil Wicik
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pozdrowienia dla zaspanej mamuśki, która swym srebrnym kombiakiem mknęła 30km/h obwodnicą a potem równoległą nitką (przy zjeździe na matarnię). Tam gdzie jest ślisko - rozumiem, też jeżdżę ostrożnie, ale w rzadkich warunkach odśnieżenia (i braku czarnego lodu) taka jazda stanowi niebezpieczeństwo dla innych kierowców (jeden za mną nie wytrzymał i wyprzedził ją prawym, zjazdowym pasem - było to oczywiste niebezpieczeństwo, ale sam się przez chwilę nad tym zastanawiałem).
Apeluję - jak ktoś się boi jeździć zimą, to niech siedzi w domu/ przesiądzie się do autobusu.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 9

Darek, przepraszam, to ja jechałam :(

Jechałam na wyprzedaże, ale zapomniałam, że sklepy nie otwierają się tak wcześnie... Żeby nie czekać pod zamkniętym sklepem, postanowiłam się toczyć nieco wolniej, niż zwykle...
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 1

Darek

przepraszam! :( to ja was wyprzedziłem z prawej strony. Nie wytrzymałem cisnienia i pocisnąłem prawą stroną. No kude w koncu jest ruch prawostronny
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Weź persen pomaga !!!

Witam! Troche wyrozumiałości skoro jesteś taki nerwowy to ty się przesiądź na autobus, albo wyjedź troche szybciej. Ja też dzisiaj jechałam wolno ok 50km ale przyczyna była inna nawaliła mi klima i nie chciał mi samochód odparować, więc nie wiadomo dlaczego ta Pani tak jechała.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Nawaliła ci klima i dlatego jechałaś 50km??? Kobieto, jest -5C, po co ci klima??? Włącz nawiew, ewentualnie ogrzewanie... A przede wszystkim odstaw tą wódkę, to nie będzie tak parować.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Persen !!!!

Nie wiem czy wiesz ale skoro klima nawala to i nawiew ( nawaliło mi wszystko) auto automatycznie zaparowało nic nie mogłam zrobić a trzeba było jechać dalej bo przecież nie stane na obwodnicy. I słuchaj koleś trochę szacunku dla ludzi i jak już pisałam nerwusie weź persen to takie tabletki na uspokojenie - napewno spojrzysz na życie dużo spokojniej. A skoro tak się spieszyłeś to pewnie do pracy więc pracuj.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie ja jechałem na wyprzedaże do Galerii. Jeszcze minuta i sklepy otworzą... Swoją drogą gdzie ty 50km jechałaś - na wieś? Aniulka, weź wyluzuj, i następnym razem otwórz szybki. A jak już tak zaparowało, to zjedź na pobocze i wezwij Assistance. NIE NARAŻAJ SIEBIE I INNYCH NA NIEBEZPIECZEŃSTWO, kobieto...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ania, persen pomaga?

Rozumiem, że zapomniałaś rano połknąć??
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

lodowisko

Na Armii Krajowej lodowisko, a piaskarek jak zwykle nie widać
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja w takich warunkach ściągam opony! Jadę na samych felgach - przyczepność 100%
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

wczoraj i przedwczoraj na skrzyzowaniu jabloniowa/warszawska zepsuty autobus skutecznie blokowal warszawska-oba pasy. mam pytanie: czy dzisiaj tez bedzie blokowal?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oczywiście! Zaraz ruszam w trasę
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wypadek niegroźny na Grunwaldzkiej w kier. Wrzeszcza w okolicy Dworca Głównego

W TVN24 pokazywali wypadek na Grunwaldzkiej w kierunku Wrzeszcza gdzieś w okolicy Dworca Głównego. Przed chwilą wyciągnęli auto z zaspy śnieżnej i dzięki temu odblokowali ruch tramwajowy a już za moment udrożnią drogę dla samochodów. Cierpliwości kierowcy!

A od kiedy Grunwaldzka jest przy Dworcu Głownym???

Proponuję wziąć mapę w dłoń:)

Radio Gdańsk: Problemy na obwodnicy Trójmiasta. (godz. 7:59)

Korkuje się obwodnica Trójmiasta stronę Gdańska. Pan Tomasz mówi, że na wysokości Karwin zaczyna się zator. Sznur samochodów ciągnie się aż do Osowej. Przyczynę tego stanu rzeczy zna Pan Ryszard. Jezdnie blokował zepsuty samochód oraz działająca w tym miejscu pomoc drogowa. W Gdańsku bardzo ślisko informują Państwo, że ciężko jeździ się Rzeczpospolitej, Hallera, Mickiewicza. Utrudnienia też na Grunwaldzkiej. Pani Ola mówi, że środkowy pas tuż za skrzyżowaniem z Kościuszki środkowy pas blokuje zepsuty autobus, w tym miejscu coraz większy ścisk.

Kamil Wicik

Radio Gdańsk: Ślisko na Pomorzu. (godz. 8:59)

Dobre wiadomości z ulicy Słowackiego w Gdańsku. Pani Dorota mówi, że samochody już ruszyły. Wcześniej kierowcy czekali w korku nawet 15 minut. Ruch blokowały dwa auta ciężarowe. Na miejscu w kierowaniu ruchem pomaga policja. Poza tym w Gdańsku bardzo ślisko na Armii Krajowej, więcej aut na Trakcie Św. Wojciecha i Zwycięstwa oraz Grunwaldzkiej. W Słupsku spokojnie. Ciaśniej tylko na Szczecińskiej. Są jednak problemy na trasie ze Słupska przez Dębnicę Kaszubską do Bytowa. Reporter Radia Gdańsk Przemysław Woś informuje, że jezdnia jest bardzo śliska i radzi jechać ostrożnie, gdyż w takich warunkach o wypadek nie trudno. Utrudnienia w postaci błota pośniegowego, lokalnej śliskości lub cienkiej zajeżdżonej warstwy śniegu występują też: na dk 55 na odcinku Nowy Dwór Gdański – Malbork, na krajowej 20 odcinek Miastko – Żukowo, krajowej 7 odcinek Gdańsk – Elbląg w gr. województwa i na dk 6 odcinek Reda - Lębork.

Kamil Wicik

ja się tylko zastanawiam 'GDZIE SĄ DROGOWCY???'
od kilku dni drogi nie są odśnieżane... jeździ się z wałem lodu pomiędzy kołami... a codziennie rano słyszę 'drogi są czarne mokre przejezdne' pytam 'gdzie???'

Gdzie, gdzie... na Białorusi!

Przecież budżet się skończył na ten rok, nie słyszałeś??
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie...
no fajnie... do końca roku zostały 3 dni... i już będzie kasa?? :P :)))

Będzie! Ale tylko do końca stycznia.

Trzeba zacisnąć pasa.
łatwo mówić... to jak jeździć... przecież mamy 21 wiek :)

A dlaczego nic nie słychać

o"szklance" na Sobieskiego w "mieście" wejherowo?tam nie zrobiono nic od początku trwania takiej pogody
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Poczekajmy na wiosnę. Przyjdzie kwiecień i wszystko posprząta
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

tia pozamiata tak ze nawet asfalt zejdzie

po kolana

a wylot na Chwaszczyno to jedno wielkie lodowisko - ZUK zapomina, że tablica "koniec Wejherowa" stoi przed lasem za Cegielnią a nie koło Kalwarii? Skandal ustać na nogach tam nie idzie a co dopiero jechać samochodem.

kolobrzeska

szklanka i poligon w postaci dziur i jęzorów lodowych przy studzienkach

obwodnica od kwiatkowskiego do Gdańska ?

ktoś wie jak wygląda sytuacja ?

Radio Gdańsk: Gdańsk. Korek na Łostowickiej. (godz. 14:59)

Nie ma już utrudnień na skrzyżowaniu Grunwaldzkiej i Kościuszki. Tam samochód ciężarowy blokował wjazd na Kościuszki z Grunwaldzkiej jednak został on już odholowany przez pomoc drogową. W tym miejscu nadal jednak mocno się korkuje.

Tymczasem nasz słuchacz Krzysztof ostrzega, że zatkana jest też Sobieskiego od Traugutta.

Poza tym w Gdańsku zakorkowane jest skrzyżowanie Kartuskiej i Łostowickiej- informują nasi słuchacze. Tam postoimy z obu stron na Kartuskiej oraz na Łostowickiej i Nowolipie w dół.

Karol Kutnik

Radio Gdańsk: Gdańsk. Korek na Grunwaldzkiej. (godz. 15:29)

W Gdańsku nadal zatkane są Kartuska od Armii Krajowej do obwodnicy w obie strony, Łostowicka i Nowolipie w dół, a także Grunwaldzka od Wojska Polskiego do Słowackiego.

Tymczasem w Słupsku korkują się Szczecińska i Tuwima- informuje Pan Przemek. Poza tym na drogach nie ma tam większych utrudnień. W niektórych miejscach nadal jednak zalega błoto pośniegowe i jest ślisko. Prosimy więc o ostrożną jazdę.

Poza tym są też utrudnienia w okolicy Lublewa. Tam przewrócił się samochód dostawczy. Ruch w tym miejscu odbywa się wahadłowo i z obu stron się tam korkuje.

Karol Kutnik

Polecam!

Aktualna sytuacja na drogach

http://mtraffic.pl/?PHPSESSID=fsb8lde3bv1npo6avlrqq6ruc3&z=23&xi=188&yi=90#menu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Radio Gdańsk: Gdańsk. Korki na Podwalu Przedmiejskim i Elbląskiej. (godz. 15:59)

W Gdańsku zakorkowane są Podwale Przedmiejskie od Akademii Muzycznej do Węzła Unii Europejskiej oraz Elbląska od Rzęsnej do Przejazdowa.
Poza tym nadal są też utrudnienia na drodze wojewódzkiej numer 221 w Lublewie. Tam przewrócił się samochód dostawczy, a ruch w tym miejscu odbywa się wahadłowo. Kierowcy ostrzegają, że z obu stron mocno się tam korkuje.

Karol Kutnik

zablokowana droga do lotniska

Czy ktoś coś wie o blokadzie Słowackiego do lotniska?

Radio Gdańsk: Gdańsk. Utrudnienia na Armii Krajowej. (godz. 16:29)

Nadal są utrudnienia na drodze wojewódzkiej numer 221 w Lublewie. Tam przewrócił się samochód ciężarowy, a ruch w tym miejscu odbywa się wahadłowo. Kierowcy informują, że z obu stron mocno się tam korkuje, jadący w kierunku Gdańska mogą jednak wybrać objazd przez Bielkówko w kierunku Straszyna.

Tymczasem Pani Małgosia ostrzega, że na Armii Krajowej, za Łostowicką, samochód ciężarowy blokuje część jezdni. W tym miejscu korkuje się w kierunku obwodnicy.

Karol Kutnik

co jest z tymi ciężarówkami dzisiaj , ciągle słyszę że gdzieś jedna stoi i blokuje przejazd ? Przewoźnicy mają dzisiaj jakiś protest czy co ? zima ?

Radio Gdańsk: Gdańsk. Korki na Kartuskiej, Nowatorów i Budowlanych. (godz. 16:59)

Przypominam o utrudnieniach na drodze wojewódzkiej numer 221 w okolicy Lublewa. Tam ruch odbywa się wahadłowo, gdyż droga jest zablokowana przez samochód ciężarowy. Kierowcy informują, że z obu stron mocno się tam korkuje, jednak jadący w kierunku Gdańska mogą ominąć ten korek jadąc przez Bielkówko. W kierunku Kościerzyny korkuje się tam już od obwodnicy- informują kierowcy.

Poza tym nasz słuchacz Wakoz informuje, że zakorkowane są Nowatorów i Budowlanych. Stoi także Kartuska od Nowatorów do Armii Krajowej.

Karol Kutnik

Radio Gdańsk: Gdańsk. Korek na Spacerowej. (godz. 17:29)

Nie ma już utrudnień w Lublewie- informuje nasza słuchaczka Joanna. Przypominam, że tam ruch był zablokowany przez samochód ciężarowy.

Tymczasem w Gdańsku nadal zakorkowane są Nowatorów i Budowlanych, a także Kartuska od Nowatorów do Armii Krajowej. Poza tym postoimy też na Spacerowej- ostrzega Pani Magda.

Karol Kutnik

Radio Gdańsk: Gdańsk. Korek na Armii Krajowej do Łostowickiej. (godz. 17:59)

W Gdańsku zakorkowane są jeszcze Armii Krajowej do Łostowickiej, Kartuska od Nowatorów do obwodnicy oraz sama obwodnica- od Matarni do Węzła Karczemki. Nie ma już natomiast utrudnień na Nowatorów i Budowlanych- podpowiada Pan Andrzej.

Jednak na pomorskich drogach nadal jest bardzo ślisko, prosimy więc o zachowanie szczególnej ostrożności.

Karol Kutnik
do góry