Widok

Awaria sieci Orange w Gdańsku

Opinie do artykułu: Awaria sieci Orange w Gdańsku.

Z powodu awarii stacji bazowych, obecnie 9 tys. użytkowników sieci Orange w Gdańsku, ma problemy z połączeniami. Nieznany jest termin usunięcia awarii.Od rana otrzymujemy sygnały od czytelników, którzy skarżą się na to, że nie działa sieć telefonii komórkowej Orange. Jak ustaliliśmy, obecnie nie działa w Gdańsku kilkadziesiąt stacji bazowych co oznacza, że około 9 tys. klientów sieci Orange nie ma dostępu do usług głosowych w technologii 2G. - W tej sytuacji polecamy przełączenie ręczne ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

orangeeee

jeszcze dzwonią z promocjami aktualnymi pięć lat temu. Oczywiście umowa na dwa lata minimum. Firmo oranego nowa umowa z innym operatorem. Dzisiejsza awaria przyczyniła się do przeniesienia czterech numerów telefonów.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

w play najgorszy koszmar to jest internet

jak zobaczyłem jak to chodzi na tmobile to nie mogłem uwierzyć że może być taka jakość. Wcześniej myślałem że po prostu te internety mobile w ogóle tak kiepsko chodzą ale jak widać za jakość trzeba po prostu więcej zapłacić.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Do mnie ciągle dzwonią z Play'a mimo, ze jestem w Orange.

Jestem z siebie dumny, że mam w sobie tyle samokontroli by nie zjechać tego bozi ducha winnego wyrobnika, który musi do mnie wydzwaniać.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

PRZETARG!!!

Jestem abonentem Orange, a wcześnie Idei od 10 lat, ale czas najwyższy uciekać bo to co się dzieje w czasie obecnej umowy (na szczęście tylko do września) to jakaś masakra. Znikający zasięg, zrywane połączenia, dziwne f-ry na 600zł, które po reklamacji korygują do 70zł i natarczywi konsultanci z ich wspaniałymi ofertami.

Dlatego przeniosę nr do tej sieci, która zamiast smartfona da mi nową Nokię 3210 do dzwonienia i tablet do neta.
Czekam na propozycje.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

play

dawać do PLAYA ORANGE syf
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Orange również od jakiegoś czasu obsługuje TP SA czyli telefony stacjonarne

co prawda te działają dziś ok ale parę dni temu zadzwonił do mnie do firmy ktoś z Orange-Windykacja ( miałam nie opłacony w terminie ostatni rachunek za telefon) No więc zapodam rozmowę:
dryn dryn
- JA : (odbieram telefon i przedstawiam się nazwą spółki)
- PAN: dzień dobry dodzwoniłem się do spółki..... ?
- JA: tak, słucham pana?
- PAN: czy mogę rozmawiać z osobą odpowiedzialną za finanse?
- JA: tak, to ja...słucham pana?
- PAN: proszę zatem podać kod weryfikacyjny gdyż mam do przekazania bardzo ważną informację.
- JA: śmiało, niech pan mówi, słucham pana przecież, nie rozłączam się.
- PAN: proszę podać kod weryfikacyjny, gdyż mamy takie procedury, że inaczej nie mogę pani tej informacji przekazać
- JA: kod weryfikacyjny? a co to takiego? kod klienta z faktury? nie bardzo pana rozumiem
- PAN: (zirytowanym tonem) proszę celem weryfikacji podać kod w postaci NIPu spółki
- JA: co? ale po co to panu? niech pan nie robi ceregieli tylko gada o co chodzi?
- PAN: niech pani nie będzie bezczelna tylko poda ten NIP spółki, przecież to jest NIP ogólnodostępny więc mozna go wszędzie znaleźć
JA: skoro jest dostępny to niech pan go sobie znajdzie i nie zawraca mi głowy i mówi co to za newsa ma pan do zakomunikowania
PAN: to pani ma mi podać ten NIP celem weryfikacji
JA: proszę mnie nie drażnić, skoro pan bawi się w jakieś kody dostępu to ja odmawiam dalszej rozmowy, proszę mi tę idiotyczną wiadomość przesłać na adres firmy albo sobie wyszukać w internecie nasz e-mail i przesłać tą drogą
PAN: w takim razie proszę powiedzieć wyraźnie, że odmawia pani przyjęcia informacji- rozmowa będzie nagrywana
JA: coooo? rozmowa nagrywana? nie zgadzam się
PAN: o co pani chodzi? takie są procedury
JA: panie. weź się pan w glacę puknij , nie życzę sobie pańskich telefonów, nie gadam z osobami, które nagrywają rozmowy, żegnam!

i tak od paru dni raz dziennie dzwoni ten sam pan bądź jego koleżka i mimo iż rachunek szybko opłaciłam oni wciąż nękają mnie telefonicznie, że przekażą jakąś informację ale muszą dokonać weryfikacji
d e b i l e z orędż
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 7

Jakoś nie zauważyłam problemu z T-mobile ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Bedzie takich sytuacji wiecej, jezeli nie zmieni sie podejscie gigantow.

Hehe tak to jest jak sie nie robi przegladow klimatyzacji na stacji bazowej :) Pada jedna klima to druga chodzi. Nikt serwisu nie wzywa bo dziala a jak po 2 latach nie wymieniania filtrow i braku przegladow pada druga klima to kontener ze stacja bazowa sie grzeje i padaja urzadzenia przesylowe. Firma Networks wywodzi sie z Ery. Potem byli w T-mobile az w koncu polaczyli sie z Orange. A Orange to dawna TPSA bynajmniej od wchlonietej TPSA przejeto system rzadzenia i klapa po calosci. Tak sie koncza oszczednosci w serwisowaniu i braku dozoru technicznego na obiektach tego typu.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ciekawe kto mi zapłaci za połączenia, które trafiały do przypadkowych osób abo nie było nic słychać?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

orange

Ja słyszałam od pracownicy Orange,że dzisiaj nie tylko wspomniana sieć ma problemy z wykonywaniem połączeń.Czy w takim razie ktos z innej ma problemy,?

Chyba w d*powie Dolnym mieszkasz

Chyba w d*powie Dolnym mieszkasz, jak u Ciebie nie ma zasięgu. Dużo jezdżę po Trojmieście i zawsze jest zasięg. U znajomych porozsiewanych działa. Ba nawed w D.. e Świata, na Kaszubach zapadłych 20 km las (prywatne jeziorko) Play działa...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A moja

Stara wierna nokia 3310 po malym liftingu cisnie zawsze i wszedzie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

najnizsze ceny??????

to sa najwięksi zdziercy wśród operatorow

nie taniej tylko drozej w s****-play i nadodatek brak zasiegu to norma bez awariu unich

w s****-play to stan na co dzień anie tylko w awarie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

zmień psychiatrę

Debilu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

każda sieć jest taka sama

Zachowania są takie same w każdej sieci. Byłem już u każdego operatora oprócz Heya .Wszyscy sa mili aby wydoić ciebie z pieniędzy .Po podpisaniu umowy trudno cokolwiek wyegzekwować.Orange sie nie rożni od innych
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry