Widok

Awaria składu SKM

SKM padła w Redłowie, awaria składu
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

co mi zrobisz jak mnie złapiesz

- Ja, to proszę pana mam bardzo dobre połączenie: Wstaję rano, za piętnaście trzecia, latem to już widno. Za piętnaście trzecia jestem ogolony, bo golę się wieczorem. Śniadanie jadam na kolację, tylko wstaję i wychodzę.
- No ubierasz się pan...
- Płaszcz, jak pada. Opłaca mi się rozbierać po śniadaniu? Do PKS mam 5 kilometry. O czwartej za piętnaście jest PKS.
- I zdążasz pan?
- Nie. Ale i tak mam dobrze, bo jest przepełniony i nie zatrzymuje się. Przystanek idę do mleczarni, to jest godzinka. Potem szybko wiozą mnie do Szymanowa. Mleko, wisz pan, ma najszybszy transport. Inaczej się zsiada. W Szymanowie znoszę bańki i łapię EKD. Na Ochocie w elektryczny do stadionu. A potem to już mam z górki.

codziennie od 7 do 9 jest jakaś akcja

Wychodzę 40 min wcześniej do pracy, żeby dotrzeć na czas.....

dzięki ziomki

Trafione w punkt

Ale ludzie zawsze będą na ostatnia chwilę wychodzić i płakać potem że nie zdążyli do pracy, a będą wszystkich w koło obwiniać a nie siebie...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Straszne

To twój problem, mnie nikt do przedszkola ani szkoły nie zawiózł pod same drzwi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Gdzie są dotacje

Kto je dostał i na co

Ja przynajmniej nie muszę ograniczać się do ironicznych komentarzy i to tylko, dlatego że nie mam nic mądrego do powiedzenia, czy też dlatego, ze nie mam bądź skończyły mi się argumenty, byle tylko cos napisać. :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Na mniejszych stacjach SKM nie ma WC i nie sprzedają już snickersów
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ale nius

świnie nadal nie latają. woda w morzu nie zamieniła się w krew. góry się nie rozstąpiły a skm nie jeździ punktualnie. no i elvis nadal nie żyje. czy to jest warte wspominania w ogole?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jednak widać, że składy SKM w porównaniu z wrocławskimi czy warszawskimi kolejami to w większości reanimowane złomy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej

Z jakiego serwisu takie info?

Twój cocher

Tak i bądź jeszcze lepszy, jeszcze szybszy, jeszcze piękniejszy, pamiętaj jesteś najlepszą kopią samego siebie, możesz więcej. Tak trzymaj.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Robia to specjalnie

Z gory
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Poza jednym kursem tak
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ostatnio jest jakby gorzej

Czy nikt nie może interweniować? Ktoś z urzędu miasta np?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czasu mam wystarczająco aby zasmakować wszystkiego co w życiu kocham. Wystarczy Dobra organizacja. Dla niektórych z was to jak fizyka kwantowa. Co za różnica czy wstaje polgodziny wcześniej i tracę je na dojazd. Skoro i tak je tracisz i tak. Przełożonego mam świetnego i nawet jakbym się codziennie spóźniał to nie robil by z tego problemu. Dlaczego? A bo wywiazuje się ze swoich obowiązków. A to się liczy. Skoro robicie afery na raporcie ze codziennie sie spóźniacie, znaczy ze wasi szefowie sie sa z tego faktu zadowoleni. A to świadczy o tym ze albo pora zmienić pracę albo to wy dajecie za mało od siebie? I moze nie wywiązujecie się wlasnie ze swoich obowiązków.

Ludzie chodzi tutaj tylko o to. Ze jaki sens jest zaśmiecać raport wiadomościami o skm? I to dzień w dzień? Mija sie to z celem. Dałem wam prostą rade. Albo jedzcie szybciej do pracy. Albo sie pogodzcie. Ew. Przestańcie jojczyc i zamiast komunikacja zacznijcie jeździć autem albo co lepsze rowerem. Napewno dobrze to zrobi na Wasze rozpasione leniwe tyłki ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 12

Pół godziny wcześniej rano, po południu z godzinkę później żeby minąć szczyt ruchu. Płacisz swoim najcenniejszym zasobem - czasem - za to, żeby zamaskować niedbalstwo SKM i zaspokoić przełożonego...
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 3

to może przestań wracać do domu po pracy, tylko nocuj na biurku - nie spóźnisz się na bank...

chyba nie masz życia poza robotą... albo jesteś właścicielem tego czegoś tam (współczuję podwładnym)
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak, każdy będzie wychodził pół godziny wcześniej

Bo SKM się wiecznie spóźnia. Pomijając już aspekt organizacyjny (niektórzy mają chociażby dziecko, które trzeba zaprowadzić/odwieźć do przedszkola), to gdzie to mityczne "w pół godziny z Gdyni do Gdańska i bez stania w korkach"?
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry