Widok
B.wysoka gorączka u niemowlaka! co to?:-(
Synek ma 10m-cy od sob.jest podziebiony,bylismy u lekarza w pon(jeszcze nie goraczkowal) dostal laki na jaszel,katar.. W nocy zagoraczkowal i od tego czasu w zasadzie ciagle goraczkuje (jak tylko lek przestaje dzialac). Goraczki dochodza do 40,5 !!! Chlodzimy,dajemy leki. W czw.bylismy w szpitalu-nie zauwazyli zadnych cech infekcji, kazali zwiekszyc ilosc lekow przeciwgoraczkowych i czekac.. Jak sie nie zmieni za 2.3 dni przyjechac :-(
Co to moze byc?! Mial ktos taka sytuacje?! On juz taki wykonczony ta choroba. Chociaz jak goraczka spada ma dobry humor..
Co to moze byc?! Mial ktos taka sytuacje?! On juz taki wykonczony ta choroba. Chociaz jak goraczka spada ma dobry humor..
Jak tam Twoje maleństwo?Byłaś u innego lekarza czy na pogotowiu?Ja zawsze jeżdżę z młodym na pogotowie jak się coś dzieje.Tyle że ja mieszkam w Uk i tu żeby się dostać do lekarza rodzinnego trzeba czekać tydzień.Więc jak coś się dzieje to zaraz na pogotowie i tyle.Nigdy mnie nie odesłali,zawsze badali a ja byłam spokojna.Poza tym nawet w nocy jak byłam dawali leki żebym nie musiała jeździć po aptekach.
moja miała podobnie przez ostatnie 3 dni, zaczęło się w nocy z środy na czwartek - temp 39-39,5 co 4-5 godzin, żadnych innych objawów i ... byłam u lekarza, niby gardło zaczerwienione ale w sumie nic nie stwierdził, no i że zę by mogą tak ciężko iść
dziś mamy niedzielę, małej wyszła górna jedynka i plamki na ciele więc i ząbkowanie i trzydniówka nam się skumulowały :/
mam nadzieje, że przy kolejnych zębach obejdzie się bez takich atrakcji :/
dziś mamy niedzielę, małej wyszła górna jedynka i plamki na ciele więc i ząbkowanie i trzydniówka nam się skumulowały :/
mam nadzieje, że przy kolejnych zębach obejdzie się bez takich atrakcji :/
A u Nas,noc nie przespana,syn(5latek)wczoraj w dzien zachowywyal sie nomalnie,po godz 19 leżać juz w lóżku płakał,że boli go brzuszek,masowałam poczym okolo 20 zaczęły się wymioty i tak do dziś rana do godz 7!Cała noc wymiotował co zasnął budził sie i spowrotem.Od godz 12 w poludnie wymiotow brak,pojawila sie gorączka 39stopni,podalam paracetamol,gorączka zeszła,i czekamy co bedzie dalej.Nie chce nic jest wg,picie wręcz wpycham by pil cokolowiek.Biegunki nie ma,gardelko nie boli.
Tydzień temu synek (2l) dostał goraczki 38,5 i wymoty - przez kolejne dwa dni goraczka rosła - aż doszło do 41 stopni..... w przychodni lekarz nic nie stwierdził, ale dał skierowanie do szpitala. Pojechałam z małym - kroplówka, za kroplówka - bo odwodnił się (pomimo, że bardzo dużo pił wody). Następnego dnia stwierdzono "wirusowe zapalenie gardła" dostal antybiotyk i po dwóch dniach nas wypuścili.
4 dni później moj starszy syn (5l) miał to samo - badania krwi, moczu u CRP nic nie wykazały - miał zaczerwienione gardło - dostał antybiotyk. 5 dnia gorączki 40,3 lekarz stwierdził anginę ropną .... kolejny antybiotyk :/
Jeszcze 3 dni i powinniśmy wyjść z domu ;)
Dziewczyny, róbcie okłady przy tak wysokiej gorączce! ręcznik w letnią wodę (NIE ZIMNĄ!!!) okładać czoło, kark i wątrobę .... to pomaga!!
4 dni później moj starszy syn (5l) miał to samo - badania krwi, moczu u CRP nic nie wykazały - miał zaczerwienione gardło - dostał antybiotyk. 5 dnia gorączki 40,3 lekarz stwierdził anginę ropną .... kolejny antybiotyk :/
Jeszcze 3 dni i powinniśmy wyjść z domu ;)
Dziewczyny, róbcie okłady przy tak wysokiej gorączce! ręcznik w letnią wodę (NIE ZIMNĄ!!!) okładać czoło, kark i wątrobę .... to pomaga!!