Widok

BALET DLA DZIECI

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam! Czy możecie polecić mi zajęcia baletowe dla dzieci. Zastanawiam się pomiędzy zajęciami prowadzonymi w Szkole Baletowej a tymi, prowadzonymi w Operze Bałtyckiej. Gdzie opiekunowie są bardziej przyjaźni żywiołowym dzieciom? :D I gdzie zajęcia są ciekawsze?

Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
od jakiego wieku przyjmowane sa dzieci na zajecia?
papilio1@op.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja córcie, chodzą na Chełmie do Pani Agnieszki ze szkoły tańca artistic. Dziewczyny są zadowolone, a ja widzę z każdym rokiem jak się rozwijają.

Gdzie kupowaliście baletki dla dzieci?

My zamawialiśmy przez internet, nie mogłam znaleźć w sklepach stacjonarnych. No po prostu tam takich butów nie było : https://e-butydladzieci.pl/i5,6-Pozostale-Baletki.html . Ogólni dobre buty taneczne powinny spełniać kilka kryteriów:
stopa nie poci się podczas treningu
stopa jest ochroniona odpowiednią wkładką najlepiej lateksową
baletki dobrze przylegają do stopy, ułatwiając wykonywanie poszczególnych ruchów stóp i nóg zarazem

W sklepie powinni Ci doradzić.
moja corcia chodzi na balet do szkoly baletowej na Legionow - pelny profezjonalizm, jest w grupie cudownej pani Klaudi ktora dzieci uwielbiaja, zajecia prowadzone sa na wysokim poziomie przy fortepianie oczywiscie, a koszt - wychodzi 200 zl za 16 zajec zajec . oczywiscie zajecia prowadzone sa przez caly rok
Po obejrzeniu filmu Czarny Łabędź powiedziałam sobie, że nigdy nie puszczę córki na balet... To taka dygresja.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
jednakze na Legionow ucza profesjonalisci , czuje sie ten klimat ;) ...
zapisz tam gdzie zajęcia są prowadzone lajtowo a nie tak " na poważnie" - ja osobiście nie posłałabym na zajęcia do szkoły baletowej - tam zawsze balet będą traktować bardzo poważnie a chodzi chyba o to aby to była forma rekreacji a nie typowa nauka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
gdzie na Chełmie są te zajęcia baletowe? moja córka ma 3latka - nie jest za mała?? ja właśnie bym chciała żeby potraktować te zajęcia jako forma spędzania wolnego czasu a nie jakoś się profesjonalnie łączyć z baletem na przyszłość... mała po prostu lubi tańczyć i podoba jej się balet, często udaje w domu, więc też bym była zainteresowana!
rybalon posylasz swoje dziecko na balet na Legionow?

ja tak i wiem wlasnie dlatego , jak sa tam prowadzone zajecia, wlasnie w sposob lajtowy jak to napisalas;)

jesli ktos mysli ze dzieciom 3-letnim daje sie solidna gimnastyke i zajecia prowadzi na powaznie to sie grubo myli.

Dzieciaczki maja fajna rytmike, ucza sie wierszykow piosenek i wszystko w ramach zabawy , rowniez w to wszystko sa wlaczone cwiczenia na kregoslup i nozki co corcia mi nieraz demonstrowala w domu a i co mozemy widziec na kazdej lekcji pokazowej dla rodzicow , ostatnio dzieci na swoich zajeciach jako ze jeszzce byl karnawal- byly poprzebierane w rozne stroje - wedle tego co kto chcial - bylo pieknie . Ja jestem bardzo zadowolona i corcia tez, ponadto prawdziwa nauka baletu rozpoczyna sie dopiero od 12 roku zycia o ile oczywiscie dziecko chce zostac w szkole i bedzie przyjete

no ale nieznajomosc tematu stwarza wlasnie takie mylne wizerunki ;)
niestety prawdziwa nauka baletu to praca z dziećmi od najmłodszych lat - tak tworzy się narybek do szkól baletowych i wyłapuje te zdolne i dobrze rokujące dziewczynki. Napewno z 12 latki to już zawodowa baletnica nie będzie .... jeśli od wieku 4/5 lat nie miała doczynienia z baletem. Ja nie napisałam , ze te zajęcia wasze nie są lajtowe jednak napewno inne niz takie w klubiku osiedlowym.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
z ciekawości zapytam jeszcze czy na te zajęcia baletowe przy szkole baletowej można zapisać dziecko ot tak sobie bo się chce chodzić czy robią może jakąś wstępną ocenę kandydatki tzw. kwalifikację :-)??
Ooj, to nie do końca prawda. Kończyłam baletówkę, do III klasy SP nie miałam żądnego styku z baletem. Licza się predyspozycje anatomiczne plus motywacja do cięzkię, momentami baaardzo cięzkiej pracy.

Odnośnie zapisywania dziecko na "lajtowe" zajęcia - na takie należy uważać najbardziej. Wiele zajęć jest prowadzonych przez osoby, które mają jedynie JAKIEŚ pojęcie o balecie, natomiast pozwalają małym dzieciom na wykonywanie ćwiczeń "profesjonalnych". Głupie plie ("przysiad") można robić źle i tym samym zaszkodzić dziecku. Tak więc radzę sprawdzić, kto prowadzi zajęcia i ile dzieci na takie zajęcia uczęszcza (im mniej, tym lepiej, by nauczyciel miał szanse korygowania ewidentnych błędów).

Chyba, że Panie mają na myśli zajęcia rytmiczne, w których dla picu dziewczynki zakładają baletki ;)

Czy mogę prosić o jakieś namiary na ognisko baletowe dla 3latków przy baletówce? nie mogę znaleźć inforamcji w sieci.

Pozdrawiam :)
no wlasnie szkole baletowa zaczyna sie od IV klasy SP
w klasie moje siostry dziewczyny nie mialy wczesniej stycznosci z baletem, a kilka z nich robi wlasnie baletową kariere :)

wiec wcale nie trzeba zaczynac w przedszkolu :)

dla dzieci 3 letnich nauka baletu to tylko w wiekszosci przez zabawe :) moja sis prowadzila takie zajecia wiec wiem :)
image
oczywiscie nie mam na myśli poważnego baletu dla 3-latek bo wiadomo , ze to nie możliwe ale wydaje mi sie , ze balet to trochę jak sport im wcześniej zaczniesz tym większa szansa , że coś z tego będzie - myśle tu raczej o 5/6 latkach. Napewno są 12 -latki które się poprostu nadają do tego zawodu i pewnie te robią karierę ale przypuszczam , że większość jednak pomimo b. ciężkiej pracy nie zajdzie daleko.
Dla 3 -latek to tak jak piszecie zajęcia baletowe poprzez zabawę i uważam , że to fajna sprawa dla dziewczynki - uczy prawidłowej postawy, ładnego chodzenia itp
"W W-wie jest w jednej szkółce taka chora selekcja (studio H. Kamińskeij przy T. Wielkim). Po 4 zajęciach robią odsiew, zostają dzieci, które wg. nich rokują i mają tzw. warunki. Ewidentnie szukają przyszłego narybku do szkoły baletowej. No i jest płacz na korytarzu i pytania rozżalonych malców, że: "dlaczego tamta dziewczynka zostaje, ona wcale tu n ie chce chodzić a ja się tylko raz pomyliłam w krakowiaku i ten pan mi kazał wyjść!"

Takie sytuacje miałam na myśli mówiąc o poważniejszym podejściu do baletu na zajęciach w szkole baletowej - jesli tak w Gda nie jest to świetnie bo to musi być przykre dla takich maluchów , takie traktowanie i wyścig szczurów od małego.
dzieciaczki sa przyjmowane nawet te sporo otyle, sporo tez rezygnuje , sporo jest takich ktore nie chca ale rodzice dopiero w wieku 12 lat zaczyna sie prawdziwa selekcja ...slyszalam juz duzo :/
http://www.szkolapasja.pl/

To jest całkiem sympatyczna szkółka,Pani prowadząca bardzo miła, dziewczynki ćwiczą w różowych strojach,jest tez pokój zabaw gdzie dziewczynki mogą poczekać na zajęcia a w kawiarni rodzice mogą napić się kawy. Małe baletnice uwielbiają tam przychodzić:)

Balet i Rytmika w Restauracji BabyCafe.pl we Wrzeszczu

News

NOWY PLAN ZAJĘĆ DLA DZIECI
OD 1 WRZEŚNIA 2011

RYTMIKA dla dzieci w wieku 2-3 lata:

Poniedziałek: 10:15-11:00 – od 5 września 2011
Czwartek (zajęcia z udziałem Rodziców): 17:30-18:15 – od 1 września 2011

Zajęcia prowadzi Pani Magdalena Ślisz, Dyplomowana Absolwentka Państwowej Szkoły Muzycznej II stopnia, imienia Fryderyka Chopina w Gdańsku oraz Absolwentka Akademii Wychowania Fizycznego i Sportu w Gdańsku.

BALET dla dzieci w wieku 3-5 lat:
Wtorek: 17:00-17:45 – od 13 września 2011

BALET dla dzieci w wieku 5-8 lat:
Piątek: 17:00-17:45 – od 16 września 2011

BALET dla dzieci w wieku 8-12 lat:
Piątek: 18:00-18:45 – od 16 września 2011

Zajęcia prowadzi Pani Teresa Jania-Szalenga, Absolwentka Państwowej Szkoły Baletowej w Gdańsku.

ZAPRASZAMY
http://babycafe.pl/news.html
Polecam zajeciabaletowe artistic lub studioartistic na profilach szkół na fb widać efekty na filmach z ostatnich pokazów organizowanych w starym Manezu. Profesjonalnie ale tez z radością i pasja :)

Inne tematy z forum Wrzeszcz Górny

Browar Gdański - opinie i oceny (37 odpowiedzi)

Inwestycja będzie realizowana na terenie dawnego browaru we Wrzeszczu. W pierwszym etapie...

poszukuję rzetelnego i kompetentnego Zarządcy (70 odpowiedzi)

Nasza wspólnota chciałaby zmienić zarządcę, w tej chwili zarządza nami Euroformat ale jesteśmy...

Siłownia bez umów (16 odpowiedzi)

Czy istnieje w Gdańsku w pobliżu wrzeszcza siłownia bez zobowiązań i umów. Praktycznie każda...

do góry