Widok
zaraz sie przekonasz, ze ile osob tyle opinii :) moim zdaniem to zalezy od kroju sukienki, od tego jak sie czujesz w bolerku, czy ci sie podoba jak w nim wygladasz, oraz od podejscia ksiedza. ja nie chcialam isc do slubu z golymi ramionami, bo uwazam ze to brak szacunku, wiec mialam bolerko, i uwazam ze slicznie pasowalo :)
ja tez bede miec gorset,ale nie wiazany. Nie bede miec welonu-nie cierpie :) i bede miec rozpuszczone wlosy. Nienawidze wszelkiego rodzaju bolerek u mne bo uwazam ze psuja efekt sukni, a z szalem nie bede umiala sie poruszac :) na pewno wyladuje na ziemi. ..wiec trudno, chyba ksiadz mnie z wlasnego slubu nie wyrzuci....
ja nie miałam bolerka , bo po pierwsze nie ma takiego które mi się podoba , a po drugie do mojej suknie nie pasowałoby. Ksiądz mnie nie wywalił z kościoła- co więcej ,powiedział:" w końcu jakaś ładna suknia - a nie ogromna , która podnosi się przy siadaniu" . Poza tym w pytaniu jest czy musi być?nic nie musi być jeśli tego nie chcesz :)
Pozdr.
Pozdr.
wypada, aby w kościele mieć ZAWSZE nakryte ramiona (a odbiegając od tematu ślubu - także kolana).
Kilka lat temu byłam w Kazimierzu Dolnym - siostry zakonne przed wejściem do kościółka zwracały uwagę, by dziewczyny, kobiety miały nakrycie na ramionach, a dół ubioru zakrywał kolana.
Jedni podchodzą do tego tematu bardzo tradycyjnie, inni nie.
Kilka lat temu byłam w Kazimierzu Dolnym - siostry zakonne przed wejściem do kościółka zwracały uwagę, by dziewczyny, kobiety miały nakrycie na ramionach, a dół ubioru zakrywał kolana.
Jedni podchodzą do tego tematu bardzo tradycyjnie, inni nie.
myślę, że to zależy tylko od ciebie:
- czy nie będziesz się czuła skrępowana taka rozebrana w kościele, jeśli nie ... to nie widze problemu, byś go nie ubierała :)
- czy będzie ciepło? wiadomo, miłosc nas grzeje tego dnia, ale jednak nawet sierpień może zgotować niemiłe iespodzianki,
- czy nie chcesz mieć przeciwko swojej rodziny, np ukochana babcia moze uznać twoje gołe ramiona za obrazę Boga .. wiadomo, tarsi ludzie myślą inaczej
- czy bolekro nie będzie pięknym dopełnieniem całości? moze się okazać, że dzięki niemu suknia jeszcze bardzioej zyskuje? może dzięki niemu jets piękniejsza, bardziej elegancka?
- w każdym razie odpowiadając na pytanie: nie, nie musi być :)
- czy nie będziesz się czuła skrępowana taka rozebrana w kościele, jeśli nie ... to nie widze problemu, byś go nie ubierała :)
- czy będzie ciepło? wiadomo, miłosc nas grzeje tego dnia, ale jednak nawet sierpień może zgotować niemiłe iespodzianki,
- czy nie chcesz mieć przeciwko swojej rodziny, np ukochana babcia moze uznać twoje gołe ramiona za obrazę Boga .. wiadomo, tarsi ludzie myślą inaczej
- czy bolekro nie będzie pięknym dopełnieniem całości? moze się okazać, że dzięki niemu suknia jeszcze bardzioej zyskuje? może dzięki niemu jets piękniejsza, bardziej elegancka?
- w każdym razie odpowiadając na pytanie: nie, nie musi być :)
papilio1@op.pl