Widok

BRAK MELDUNKU A ZAPIS DZIECKA DO SZKOŁY

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam , mam dziecko i jesteśmy bez meldunku. Za rok będę musiała a właściwie powinnam zapisać syna do szkoły. Czy orientuje się ktoś czy będę mogła to zrobić czy szkoły robią problem takim rodziną , dzieciom bez meldunku , może ktoś znalazł się w podobnej sytułacji i możę mi pomóc ?? A może mogł by być meldunek czasowy który też nie wiem czy udało by mi się załatwic?? :-((
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
To, że na dowodzie nie masz meldunku nie oznacza że nie musisz być zameldowana i nie masz obowiązku zgłoszenia swojego miejsca zamieszkania.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
To super ,w takim razie skoro nie mam meldunku w papierach i dowodzie
to jak mogę mieć meldunek?
Wymeldowałam się ponad 2 miesiące temu .

Wcześniej nawet dowodów nie wydawano bez adresu .Mnie tylko
pytają o miejsce zamieszkania i tak mam w papierach.
Ostatnio nawet na zwolnieniu lekarskim i w Zus. Wszędzie jest
adnotacja (miejsce zamieszkania) nie meldunek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kiepsko z tym meldunkiem , ja go nie mam od 2,5 roku , fakt w wielu miejscach liczy się adres zamieszkania ale i meldunek jeszcze w wielu się liczy np takich jak szkoła własnie z powodu rejonizacji ale i np telefonu na abonament bez stałego miejsca pobytu nie można mieć
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja tez jestem bez meldunku z 2 dzieci w prZEdszkolu wyjsnilam ze meldunku nie mam i nie bede miec w naj czasie jedyny problem to do jakiej śzkoly zglosic malego poprosilam by zawiadomila podstawowke mojej corki jest teraz w 2 klasie i nikt o meldunek nie pytal czesto wystarcza tez umowa najmu. mozesz zrobic wywiad wsrod szkol najlepsze sa te male. pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak 10 klas pierwszych to naprawdę nie dużo. Moje dziecko z rejonu powinno pójść do szkoly w której od kilku lat powstaje 18 klas z danego rocznika. Na świetlicy zostaje codziennie 400 dzieci.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry