Widok

BRAK MELDUNKU A ZAPIS DZIECKA DO SZKOŁY

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam , mam dziecko i jesteśmy bez meldunku. Za rok będę musiała a właściwie powinnam zapisać syna do szkoły. Czy orientuje się ktoś czy będę mogła to zrobić czy szkoły robią problem takim rodziną , dzieciom bez meldunku , może ktoś znalazł się w podobnej sytułacji i możę mi pomóc ?? A może mogł by być meldunek czasowy który też nie wiem czy udało by mi się załatwic?? :-((
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
mysle ze moga robic problemy - najpierw brane sa pod uwage dzieci z danego rejonu potem spoza rejony ale majace rodzenstwo w danej szkole a potem jak sa miejsca dzieci spoza rejenu - jak nie ma pani meldunku to nie jest brana wogole pani pod uwage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale Pani mówi że podaje dwa adresy czyli meldunek jest a ja go nie mam wogóle więc mi mogą robić problem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja nie miałam problemu, nawet nikt w szkole nic nie mówił na ten temat. Podaję zawsze adres zamieszkania i adres zameldowania. Odnoszę wrażenie, że wszędzie ten pierwszy jest ważniejszy.
Zalezy w jakiej okolicy jest szkoła. W takiej gdzie mało dzieci nikt problemów robić nie będzie. Chyba że szkoła ma nadkomplet dzieci z rejony wtedy mogą nie przyjąć.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry