Widok

Badania na pasożyty - lamblia?

Rodzina i dziecko Zdrowie Temat dostępny też na forum:
Witam serdecznie

Czy któraś z Was robiła badania w kierunku wykrycia pasożytów? Mam na myśli lamblie? Byłam ostatnio u gastrologa i ten stwierdził na podstawie moich dolegliwości że mogę mieć - przepisał mi leki, które wziełam ale niestety nic nie pomogło. Teraz zrobiła test z krwi i zastanawiał się czy mam też zrobć badanie z kału? Moje objawy to ból pleców, mdłości i czasami ból brzucha, przelewanie i gazy...Badałam wcześniej trzystke i wątrobę , 2 usg i tk, badania z krwi - nic nie wykazały. Lekarz stwierdził że mogą to być pasożyty - lamblia?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Testy z krwi są bardziej miarodajne niż badanie kału. Poczekaj może na wyniki.
imageimage
sylwiaagnieszka a miałaś te pasożyty lub ktoś z twojej rodziny ? jakie są objawy
?
bo mam małe dziecko synka 3 letniego i mam nadzieje że on nie ma ja za to mam te same odbjawy od października i cały czas szukam przyczyn swoich dolegliwośći ....
Tak, podejrzewałam Maćka, że je ma. Częste choroby, wzdęty brzuszek, sińce pod oczami, gazowanie. Okazało się, że cała nasza trójka ma. Z mężem nie mieliśmy żadnych objawów. Odrobaczaliśmy się wszyscy + kot+pies. Ponowny wynik wyszedł dosłownie "wątpliwy", lekarz zalecił ponowne odrobaczenie ale ja zaszłam w ciążę i nie zrobiliśmy tego. Z synem idę w środę do Brodzickiego zobaczymy co powie.
Jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że Twój synek też je ma, ale niekoniecznie ma objawy.
imageimage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jaki jest koszt badan?
W diagonostyce, jesli dobrze pamiętam, 80zł w zeszłym roku.
imageimage
domownicy, którzy mają psa bądź kota powinni przechodzić terapię odrobaczania przynajmniej 2razy do roku, nie ma siły, że się nic nie złapie, taki los posiadania zwierzaków.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
albo po wizycie na aquaaerobicu na małych nieckach na basenie w dzielnicy południowej Gdańska.
Mąż się z tym boryka, ciężko wytępić to dziadostwo. Tu masz ciekawe forum: http://tiny.pl/q32h7
Rina a jakie mąż ma objawy? Ja też trochę schudłam - teraz czekam na wyniki ....z krwi nie wiem gdzie dalej pójść jeśli wyniki potwierdzą te robale?
Bad kału w kierunku lambli to osobne badanie, w takim standardowym na pasożyty nic nie wyjdzie. Ale z krwi i tak wydaje mi się, że pewniejsze. Nie wiem jak lamblie akurat, ale ja widziałam na własne oczy owsiki u moich dzieci a w bad kału nic nie wyszło. Dostałam skierowanie na 3 badania: ogólne, lamblie i pasożyty 3x. Nic nie wykazały...
Wiecie gdzie mozna zrobic badanie na pasozyty z krwi?
w brusie na przeciwciała lamblii, innych pasożytów chyba nie ma...ja robiłam lamblię z krwi - na wynik czekałam ok 8 dni

a co robić żeby się nie zarazić? Skuteczny będzie płyn bactefort http://www.nauczyciele.org/forma/bactefort ?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Gdzie kupie stanik sportowy 70G? (20 odpowiedzi)

W Tchibo nie maja. Nie chce wydawac wiecej niz 60 zl wiec Shock Abs. odpada. Na necie jest sporo...

jechać czy nie jechać... oto jest pytanie ;) (58 odpowiedzi)

hej jestem mamą 2 dziewczynek - 4 letniej i rocznej na codzien sama zajmuję się dziećmi, bez...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (10 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

do góry