Widok

Badanie Rezonans Magnetyczny-pytanie ?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
w czwartek mam takie badanie,,, czy któras z Was miała? trzeba się do niego jakoś specjalnie przygotowac?czy to długo trwa?
imageimage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
zależy czego rezonans, mniej więcej trwa 15-30min, czasem dłużej jeśli będą musieli podać kontrast dożylnie.
Nie mozna miec biżuterii, metalowych elementów i raczej makijażu (ze względu na możliwość wystąpienia w ich w składzie drobinek metalicznych np. w cieniach)
makijaż raczej każą zmyc jesli to rezonans głowy:)
na pewno bedzie głośno:)
powodzenia
image
rezonans odcinka L5 kręgosłupa ,,,o w mordę,,to nie wiem czy mi zrobia bo mam spiralę założoną,,,a to metal jest, i co teraz??>
imageimage
musisz zrobić poziom kreatyniny z krwi jeśli masz mieć podany kontrast. zadzwoń i dowiedz się jak to jest ze spiralą. ja mam implanta w zębie i tez jakiś metal w tym jest ale nie było to problemem. tu raczej chodzi o jakies płytki, rozruszniki serca itp.
gdzie będziesz miała badanie? zazwyczaj w rejestracji daja kartkę ze wszystkimi informacjami odnośnie badania i przygotowania do niego
musiałam mieć świeży wynik badania poziomu kreatyniny, jesli leczysz się z powodu tarczycy lub cukrzycy to też odpowiednie badania.
Miałam MRI głowy i nie było przeszkodą mnóstwo metalowych zamków na moich zębach ;>

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?

Wakacje z dziećmi (121 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...

do góry