Widok
zależy czego rezonans, mniej więcej trwa 15-30min, czasem dłużej jeśli będą musieli podać kontrast dożylnie.
Nie mozna miec biżuterii, metalowych elementów i raczej makijażu (ze względu na możliwość wystąpienia w ich w składzie drobinek metalicznych np. w cieniach)
makijaż raczej każą zmyc jesli to rezonans głowy:)
na pewno bedzie głośno:)
powodzenia
Nie mozna miec biżuterii, metalowych elementów i raczej makijażu (ze względu na możliwość wystąpienia w ich w składzie drobinek metalicznych np. w cieniach)
makijaż raczej każą zmyc jesli to rezonans głowy:)
na pewno bedzie głośno:)
powodzenia
musisz zrobić poziom kreatyniny z krwi jeśli masz mieć podany kontrast. zadzwoń i dowiedz się jak to jest ze spiralą. ja mam implanta w zębie i tez jakiś metal w tym jest ale nie było to problemem. tu raczej chodzi o jakies płytki, rozruszniki serca itp.
gdzie będziesz miała badanie? zazwyczaj w rejestracji daja kartkę ze wszystkimi informacjami odnośnie badania i przygotowania do niego
gdzie będziesz miała badanie? zazwyczaj w rejestracji daja kartkę ze wszystkimi informacjami odnośnie badania i przygotowania do niego
musiałam mieć świeży wynik badania poziomu kreatyniny, jesli leczysz się z powodu tarczycy lub cukrzycy to też odpowiednie badania.
Miałam MRI głowy i nie było przeszkodą mnóstwo metalowych zamków na moich zębach ;>
Miałam MRI głowy i nie było przeszkodą mnóstwo metalowych zamków na moich zębach ;>