Widok

Bajadera

Wesele Temat dostępny też na forum:
Czy ktoś się orientuje jakie są ceny tortów w cukierni "Bajadera". No i przede wszystkim czy są smaczne. Zależy mi, żeby tort nie był za bardzo słodki (najlepiej śmietanowy)
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Akurat bylam w SOWIE niedawno i Czarny Las rzucil mi sie w oczy ;) Ale czy on ma odpowiedni wyglada na tort weselny?? Kostki nie widzialam, ale popytam :) Dzieki :) Nadejdzie wkrotce czas na degustacje :)))

[img]image[/img]

Mają taki tort! Nazywa sie "czarny las" (czekoladowy biszkopt, wiśnie w zalewie i alkoholu oraz bita śmietana) NAPRAWDĘ REEEEWELKA!!!!!!!Na tort weselny bedzie pasowała również kostka królewska!!! Poza tym Sowa przepięknie przystraja torty! Wiem bo jestem ich wierna fanką:))))
Ja zawsze jadam tam tzw. "kostki" jogurtowe i tiramissu.
Proponuję tort ananasowy albo brzoskwiniowy. Niesą zbyt słodkie.
Mila - i pewnie sie zdecyduje dlatego na SOWE bo mam pod nosem :))) Ale jakie polecasz torty zeby nie byly zbyt slodkie i mdle (o ile to mozliwe)??

[img]image[/img]

yyy... moj przyszly maz wczoraj strul sie ... Sową :-(

SOWA tylko SOWA. Są np. w ETC.
REWELACJA!!!!!!!!!!!!! Już tylko od SOWY jadam ciasta.
to tak dla siebie, a nie pod katem wesela sprobuj w Luwrze bezowego- jestem pewna ze w zyciu takiego nie jadlas.Ja osobiscie nie znosze bezowych a w tym sie zakochalam.Oni tam maja wszystkie torty na kawalki, poza tym moga zrobic na Twoje specjalne zamowienieelajza napisał(a):

> jesli chodzi o sowe to zachwyty slyszalam na temat tortu
> Marocco, ksztaltem bardzo nietypowy - takie gory i doly
> czekoladowe.
> Ja pewnie kupie kilka kawalkow na probe do degustacji i
> wspolnie z rodzinka zdecydujemy, ktore nam najbardziej smakuja.
>
> ale moze zdecydujemy sie na tort z Bajadery - tam kupuje torty
> restauracja mojego hotelu :o)
>
>
Najlepiej zamówic na bazie bitej śmietany. Ja tez nie lubie trotów, bo przewaznie po jednym kawałku juz mnie mdli, ale czarny biszkopt z bitą śmietaną i owacami to super sprawa. Lekkie, delikatne i nie zasłodzi organizmu. Nie wiem czy akurat Sowa ma taki tort w swojej ofercie, ale wydaje mi się, ze jak zagadasz to moze przygotują. Pozdrawiam
jesli chodzi o sowe to zachwyty slyszalam na temat tortu Marocco, ksztaltem bardzo nietypowy - takie gory i doly czekoladowe.
Ja pewnie kupie kilka kawalkow na probe do degustacji i wspolnie z rodzinka zdecydujemy, ktore nam najbardziej smakuja.

ale moze zdecydujemy sie na tort z Bajadery - tam kupuje torty restauracja mojego hotelu :o)

Ja w sprawie "sowy" - bardzo sie zastanawiam nad ta cukiernia i moze moglibyscie mi polecic jakies torty od nich?? Oczywiscie najpierw chcialabym sprobowac - mam nadzieje ze taka bedzie mozliwosc zeby kupic jeden kawalek zanim sie zdecyduje na zamowienie tortu, ale jak Wam sie wydaje - co powinno byc najlepsze???
Niestety w ogole nie lubie tortow poniewaz kazdy krem jest dla mnie zbyt mdly - nawet jak jest bardzo nasaczony alkoholem, no ale tort musi byc i nie ma co marudzic... :)))

[img]image[/img]

gdzie na Długiej ????
A ja mialam tort od polecanej na tym forum juz nie raz pani Bernadki. I jesli mielibysmy wybierac jeszcze raz to tort tez oddalabym w rece p. Bernadki. Mielismy tort na bitej smietanie, byl wysmienity, nie taki slodki jak maja w cukierniach, nam i gosciom bardzo smakowal, a wyszlo nas to tanie duzo taniej niz w cukierni.
Za 3 pietra zaplacilismy na pewno mniej niz 150zl, za skladniki i robocizne, dokladnie juz nie pamietam, bo zamawialismy wiecej wypiekow. Przy porownywaniu cen z cukiernia, zaoszczedzilismy sporo, a smakiem tort byl bardzo smaczny, nawet nie wiem czy dla nas nie lepszy od tych cukiernianych.
Pozdr. Agnieszka Zwolinska
Sowa jest też na Długiej i na Zaspie na Rzeczepospolitej
image
O tak tak ja te polecam A Sowe tam mają pyszności i Luwr faktycznie palce lizać dobry jest też królewski... a poza tym sprzedają tam też kostki więc można sobie spróbować zanim się zamówi tort hmmm aż mi slinka pociekła :)
image
A my z całą rodzinką (zaraziliśmy też tym mojego narzeczonego) uwielbiamy szczególnie tort bezowy z Bajadery!!! Polecam, ale inne ciasta oraz paszteciki też są miom zdaniem rewelacyjne :o)
Mysle, ze i tak torty z Cukierni Luwr (Adam Sowa) sa the best- w Gdyni zaraz za prezydium :))))elajza napisał(a):

> podrzucam watek - nagle zainteresowanie Bajadera ;oP piszcie
> prosze, czy ich ciasta/ torty wam smakuja.
>
>
dzieki wielkie. chyba wybiore sie do tej we Wrzeszczu :o)

Wiec tak: Obroncow Wybrzeza jest w Gdansku- Przymorze, jedzie tamtedy autobus nr.148 (od przystanku SKM Gdansk-Zabianka)- ale gdzie tam jest Bajadera jak mowilam nie wiem.
Chopina jest (o ile sie nie myle) we Wrzeszczu- tamtedy jezdzi chyba tramwaj nr. 15 (bycmoze i jeszcze inne linie)
zerknij na: http://www.trojmiasto.pl/mapa
wyszukiwanie ulic dokladnie Ci je wyswietli
super, tylko prosze, powiedz gdzie jest Chopina i Obroncow Wybrzeza? Za cholere nie znam Gdanska, no, wiem gdzie jest Dluga i Grunwaldzka ;P

ja zawsze kupuje w tej na ul. Chopina 33A, tel. 341-83-53;
ale podobno jest druga na Obroncow Wybrzeza- tylko tu to nie wiem czy to ta sama firma, czy tylko zbierznosc nazw i jakie maja wyroby.
Pozdrawiaski
do góry