Widok
to tak dla siebie, a nie pod katem wesela sprobuj w Luwrze bezowego- jestem pewna ze w zyciu takiego nie jadlas.Ja osobiscie nie znosze bezowych a w tym sie zakochalam.Oni tam maja wszystkie torty na kawalki, poza tym moga zrobic na Twoje specjalne zamowienieelajza napisał(a):
> jesli chodzi o sowe to zachwyty slyszalam na temat tortu
> Marocco, ksztaltem bardzo nietypowy - takie gory i doly
> czekoladowe.
> Ja pewnie kupie kilka kawalkow na probe do degustacji i
> wspolnie z rodzinka zdecydujemy, ktore nam najbardziej smakuja.
>
> ale moze zdecydujemy sie na tort z Bajadery - tam kupuje torty
> restauracja mojego hotelu :o)
>
>
> jesli chodzi o sowe to zachwyty slyszalam na temat tortu
> Marocco, ksztaltem bardzo nietypowy - takie gory i doly
> czekoladowe.
> Ja pewnie kupie kilka kawalkow na probe do degustacji i
> wspolnie z rodzinka zdecydujemy, ktore nam najbardziej smakuja.
>
> ale moze zdecydujemy sie na tort z Bajadery - tam kupuje torty
> restauracja mojego hotelu :o)
>
>
Najlepiej zamówic na bazie bitej śmietany. Ja tez nie lubie trotów, bo przewaznie po jednym kawałku juz mnie mdli, ale czarny biszkopt z bitą śmietaną i owacami to super sprawa. Lekkie, delikatne i nie zasłodzi organizmu. Nie wiem czy akurat Sowa ma taki tort w swojej ofercie, ale wydaje mi się, ze jak zagadasz to moze przygotują. Pozdrawiam
jesli chodzi o sowe to zachwyty slyszalam na temat tortu Marocco, ksztaltem bardzo nietypowy - takie gory i doly czekoladowe.
Ja pewnie kupie kilka kawalkow na probe do degustacji i wspolnie z rodzinka zdecydujemy, ktore nam najbardziej smakuja.
ale moze zdecydujemy sie na tort z Bajadery - tam kupuje torty restauracja mojego hotelu :o)
Ja pewnie kupie kilka kawalkow na probe do degustacji i wspolnie z rodzinka zdecydujemy, ktore nam najbardziej smakuja.
ale moze zdecydujemy sie na tort z Bajadery - tam kupuje torty restauracja mojego hotelu :o)
Ja w sprawie "sowy" - bardzo sie zastanawiam nad ta cukiernia i moze moglibyscie mi polecic jakies torty od nich?? Oczywiscie najpierw chcialabym sprobowac - mam nadzieje ze taka bedzie mozliwosc zeby kupic jeden kawalek zanim sie zdecyduje na zamowienie tortu, ale jak Wam sie wydaje - co powinno byc najlepsze???
Niestety w ogole nie lubie tortow poniewaz kazdy krem jest dla mnie zbyt mdly - nawet jak jest bardzo nasaczony alkoholem, no ale tort musi byc i nie ma co marudzic... :)))
Niestety w ogole nie lubie tortow poniewaz kazdy krem jest dla mnie zbyt mdly - nawet jak jest bardzo nasaczony alkoholem, no ale tort musi byc i nie ma co marudzic... :)))
A ja mialam tort od polecanej na tym forum juz nie raz pani Bernadki. I jesli mielibysmy wybierac jeszcze raz to tort tez oddalabym w rece p. Bernadki. Mielismy tort na bitej smietanie, byl wysmienity, nie taki slodki jak maja w cukierniach, nam i gosciom bardzo smakowal, a wyszlo nas to tanie duzo taniej niz w cukierni.
Za 3 pietra zaplacilismy na pewno mniej niz 150zl, za skladniki i robocizne, dokladnie juz nie pamietam, bo zamawialismy wiecej wypiekow. Przy porownywaniu cen z cukiernia, zaoszczedzilismy sporo, a smakiem tort byl bardzo smaczny, nawet nie wiem czy dla nas nie lepszy od tych cukiernianych.
Pozdr. Agnieszka Zwolinska
Za 3 pietra zaplacilismy na pewno mniej niz 150zl, za skladniki i robocizne, dokladnie juz nie pamietam, bo zamawialismy wiecej wypiekow. Przy porownywaniu cen z cukiernia, zaoszczedzilismy sporo, a smakiem tort byl bardzo smaczny, nawet nie wiem czy dla nas nie lepszy od tych cukiernianych.
Pozdr. Agnieszka Zwolinska
Wiec tak: Obroncow Wybrzeza jest w Gdansku- Przymorze, jedzie tamtedy autobus nr.148 (od przystanku SKM Gdansk-Zabianka)- ale gdzie tam jest Bajadera jak mowilam nie wiem.
Chopina jest (o ile sie nie myle) we Wrzeszczu- tamtedy jezdzi chyba tramwaj nr. 15 (bycmoze i jeszcze inne linie)
zerknij na: http://www.trojmiasto.pl/mapa
wyszukiwanie ulic dokladnie Ci je wyswietli
Chopina jest (o ile sie nie myle) we Wrzeszczu- tamtedy jezdzi chyba tramwaj nr. 15 (bycmoze i jeszcze inne linie)
zerknij na: http://www.trojmiasto.pl/mapa
wyszukiwanie ulic dokladnie Ci je wyswietli