Widok

Bakteria Coli

Może jest ktoś zorientowany i napisze. Jeżeli było skażenie wody bakterią coli, to jak można być pewnym czy u mnie w sieci nie mam jeszcze skażonej wody. Chodzi mi o np bojler, czy jest możliwe że mogły się tam te bakterie namnożyć? Czy trzeba odkażać całą instalację? Jak to się robi? ktoś? coś?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

......będzie beeeeeeeeeee z pupą.......
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Macierewicz powołuje komisje ;) mysle, że jak płukanie wystarczyło i jest ok to nikt nie szuka. Osobiście stawiam, że czasie gdy ostatnio przez 12h czy coś w całej gminie nie było prądu to spłynęła woda (opróżniania przed niżej położonych odbiorców) - tak że z jakiegoś zastoju spłynęła. Wydawało by się że wszędzie wodę pobierają a jednak chyba jakiś odcinek z zastojem się znalazł ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Wiadomo jakie było źródło skażenia? Skąd to się wzięło w wodociągach?

Jeśli nie widzisz różnicy pomiędzy żołądkiem a jelitem grubym to tym bardziej współczuję.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

W bojlerze mnoży się legionella (wygoogluj sobie), dlatego raz na tydzien trzeba wygrzać wode do 70* - piece gazowe mają taką funkcję i robią to przeważnie w automacie, jesli masz taka opcje, wygrzanie wybije wiekszosc bakterii ( o ile wodociag jest czysty)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jest to bardzo popularna bakteria, wchodzi ona w skład fizjologicznej flory bakteryjnej jelita grubego człowieka i zwierząt stałocieplnych
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bakterie coli żołądku? Współczuję ignorancji lub tego co jesz.... Chyba, że mówisz o coca coli?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Daj se spokój trują nas i jesteśmy tego nieświadomi i żyjemy , jednostek było -3- wiec mało. Nikt nie umarł każdy takie bakterie ma w żołądku.

Inne tematy z forum Banino

Kto ma internet z firmy WAVE Banino (168 odpowiedzi)

Chce zmienić internet na tego dostawce,jak się sprawuje internet ???

Niepubliczna szkoła AiB w Baninie (7 odpowiedzi)

Witam, czy ktoś ma może jakieś opinie na temat nowo otwartej niepublicznej szkoły AiB przy...

do góry