Widok
Mnie sie podobalo - do najblizej jesieni/zimy. Info z 2018r. dla nowych/potencjalnych mieszkancow: pamietajcie aby kupic odblaski/latarki i kalosze. to podstawa tutaj do przezycia.
Nazbierali mieszkancow omamiajac jak to bedzie w szeregu np. Nie przygotowali infrastruktury czyt. lampy, drogi. Nie ladnie nie ladnie.
Nazbierali mieszkancow omamiajac jak to bedzie w szeregu np. Nie przygotowali infrastruktury czyt. lampy, drogi. Nie ladnie nie ladnie.
Banino zniszczyła deweloperka i zabudowa szeregowa w takim sensie że przez nią jest dużo więcej mieszkańców niż w wypadku zabudowy jednorodzinnej lub bliźniaczej a to przekłada sie na większy ruch ,większe korki.....itd Jeszcze kilka lat temu jazda do czy z Gdańska obywała sie bez korków a teraz już w Baninie stoimy a z powrotami tez jest tak samo a bedzie tylko gorzej.Mi zmiany Banina akurat srednio sie podobają ,wyprowadzka z miasta była po to żeby życ wolniej ,spokojniej ,lokalniej i niekoniecznie muszę miec pod nosem Lidl,Biedronke itd .....ale jest jak jest.Ta wieś jest dla mnie nijaka ,bez klimatu,ani ładna ani brzydka więc pewnie jak dzieciaki podrosna bede stąd uciekał bo szkoda życia w miejscu które jest njakie trzeba gonić marzenia :)
To nie przez szeregi, tylko przez deweloperów. Kolejne inwestycje miałyby sens, gdyby szły w parze z rozwijająca się infrastruktura i poszanowaniem dla tego co już jest. Dobrze,że Banino się rozwija, bo przecież z jest tu mnóstwo małych dzieci, które fajnie jakby nie musiały za wszystkim do Gdańska uciekać
My mieszkamy w bliźniaku od 3 miesięcy. Wyprowadziliśmy się z Przymorza. Przestrzeń domu i okoliczni sąsiedzi przemawiają za Baninem. Z minusów: spodziewam się, że zima będzie mocno błotnista :/
Samo Banino jest fajne i ładne, trzeba jeszcze odkryć okolice na spacery i rowery, ale to jak będzie cieplej i więcej czasu. Na pewno jest gdzie aktywnie spędzić czas - jak się chcę.
Braliśmy pod uwagę różne miejscowości w okolicach Gdańska i Gdyni, ale zdecydował projekt domu i umiejscowienie mniej więcej po środku Gdańska i Gdyni :)
Samo Banino jest fajne i ładne, trzeba jeszcze odkryć okolice na spacery i rowery, ale to jak będzie cieplej i więcej czasu. Na pewno jest gdzie aktywnie spędzić czas - jak się chcę.
Braliśmy pod uwagę różne miejscowości w okolicach Gdańska i Gdyni, ale zdecydował projekt domu i umiejscowienie mniej więcej po środku Gdańska i Gdyni :)