Widok

Bank- w którym można próbować bez doświadczenia????????????

Witam

Czy ktoś orientuje się gdzie mogłabym starać się o pracę w banku, po studiach, ale bez doświadczenia?

Jeśli ktoś orientuje się gdzie (w jakim banku) i ile można zarobić proszę o opinie.

Z góry dziękuję
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej, możesz też spróbować zacząć od zrobienia podyplomówki. Ja jestem na drugim semestrze na WSKZ-cie z ekonomii i mogę polecić, całość nauki jest online, a materiały są dobrej jakości. Po obronie zaczynam rozglądać się za pracą jako makler giełdowy.
Podbijam temat, czy istnieje możliwośc zatrudnienia w banku osoby bez doświadczenia w tej branży?
widać
i nie odp. Pani...
Poprosze o kontakt - napisze do Pani. moj e-mail : regina.rychlewicz@gmail.com
dzięki bot

Odpowiedź

Próbuj w każdym banku i nie zwracaj zbytnio uwagi na opinie. Ponieważ ktoś mógł mieć przykre doświadczenia z jednym menadżerem, natomiast w innym oddziale tegoż banku, już tego kogoś nie spotkasz.

Poza tym, staraj się dzwonić na ogłoszenia, zamiast wysyłać samo CV. Być może komuś po drugiej stronie spodoba się Twoja gadka i Cię zaprosi na rozmowę.

Powodzenia !
nie żałuj to beznadziejny pracodawca i Bank również.
Pytania możesz kierować na maila celest66@wp.pl
Kdidi jasne byłabym wdzięczna za więcej szczegółów
a na jakim stanowisku pracujesz?Jak wyglada rozmowa kwalifikacyjna?
Ja pracuje w banku BPH. Jestem zadowolona i z pieniedzy i z atmosfery:)

Pracuje juz ponad 5 lat - startowałam tylko ze średnim wykształceniem... wiec mozna:D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a w ktorym to banku Kididi?Jakie sa wymagania?Mniej wiecej jakie wynagordzenie?
Na początku jest to sama obsługa (samo szkolenie trwa ok miesiąca), a dopiero po kilku miesiącach dochodzi sprzedaż. Będąc już w strukturach pojawia się sporo ogłoszeń wewnętrznych, więc są spore szanse przejścia do innego działu. Osobiscie uważam, że łatwiej jest komuś zaproponować produkt przez telefon niż jeździć i szukać klientów, ale decyzja należy do Ciebie. Ja by proponowała jednak spróbować. Poleciłam koleżance i teraz pracując 5,5 h dziennie (niepełny etat) z premiami na tyle jakby pracowała 8 h, a do tego dochodzą zmiany, więc nie trzeba brać urlopu jak coś trzeba załatwić np. w urzędzie. Jak chcesz wiedzieć więcej chętnie odpowiem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Szkoda, ale dzięki za wszelkie info :)
Ostatnią rzeczą/działaniem, jakie mógłym zrobić, to Komuś doradzać
i jeszcze, potencjalnie źle...
Jedyne co mogę zrobić to życzyć Powodzenia!
Kiddi, ale ja słyszałam, że tam tylko na infolinię zatrudniają tak? a ja nie umiałabym zachęcać do sprzedaży przez telefon (:

Ops a do którego banku powinnam uderzyć i jak to zrobić, by chcięli mnie bez doświadczenia zaprosić chociaż na rozmowę?
Proponowałabym poszukać w BPH - co prawda nie ogłaszają cię za często na portalach z pracą, ale można się zarejestrować u nich na stronie, a później aplikować na wybrane stanowisko. Zarobki uważam, że są ok - podstawa + nadgodziny (jak ktoś robi) + premie (comiesięczne, również na święta). Nie ma aż takiego parcia na szkło jeśli chodzi o wyniki sprzedażowe. Tak więc polecam ten bank - ja tam zaczynałam jeszcze na studiach i też nie miałam doświadczenia.
Opisywałem tylko jedno kreatywne :), najnowsze pomysły z działów HR- CV śpiewane, CV 3D, CV stepowane .............. i tak dalej. Na prawdę bez znajomości lub wyuczonego fachu ciężko znaleźć satysfakcjonującą pracę w której człowiek by się spełniał :(
do góry