Widok

Bank- w którym można próbować bez doświadczenia????????????

Witam

Czy ktoś orientuje się gdzie mogłabym starać się o pracę w banku, po studiach, ale bez doświadczenia?

Jeśli ktoś orientuje się gdzie (w jakim banku) i ile można zarobić proszę o opinie.

Z góry dziękuję
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A masz wykształcenie odpowiednie do takiej pracy?
myślę, że tak, najpierw ukończyłam liceum techniczne (ekonomik), a później studia techniczne.
Ostatnio szukali w Banku Pocztowym. Byłam na rozmowie chociaż nie miałam doświadczenia ani nawet wykształcenia kierunkowego.
a dostałaś tam pracę? miałam koleżankę, która z tego banku się zwolniła, bo nie było fajnie...
Babka od razu zaprosiła mnie na drugi etap i już właściwie była gotowa mnie przyjąć ale nie poszłam na ten drugi etap bo okazało się, że to zupełnie inny rodzaj pracy niż mi się wydawało. Myślałam, że będę siedzieć "w okienku" i obsługiwać ludzi, którzy przychodzą do banku. Okazało się,że mam mnóstwo różnych limitów do wyrobienia, muszę chodzić w teren i dowolny sposób zdobywać nowych klientów, nie mając żadnaj bazy telefonów czy adresów.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
no to rzeczywiście lipa...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
może ktoś się wypowie jeszcze?
Multibank, Kredyt, BGŻ, Meritum, Polbank, Alior.
z tych banków w ostattnim czasie pokazały się ogłoszenia.
dzięki :)
praca w banku to dziś przede wszystkim sprzedaż. wciskasz ludziom kredyty, ubezpieczenia do nich, karty kredytowe i inne rzeczy których często wcale nie chcą i za efekty jest się rozliczanym. Raczej nie polega to tylko na tym ,że siedzisz w placówce i przyjmujesz wpłaty. W bankach często preferowani są kandydaci bez doświadczenia ponieważ w tej pracy najbardziej liczą się tak naprawdę predyspozycje kandydata.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Meritum Bank zapraszają na rozmowę później obiecują że się odezwą, nawet jak będą na nie i cisza. Sama do nich zadzwoniłam i spytałam czy już podjęli decyzje to że jeszcze nie i że na pewno oddzwonią , a po 2-3 miesiącach ukazuje się znowu to samo ogłoszenie czy ktoś widzi sens!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
mam wrażenie że te oferty pracy to napędzanie że niby praca jest bo przecież ogłoszenia się pojawiają !!!!!
Czasami firmy chcą sprawdzić jakie jest zainteresowanie. A nie że szukają pracownika!!!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja od roku pracuj w banku na obsłudze klienta, dostałam prac bez doświadczenia oraz odpowiedniej szkoły, zarabiam 1800 zl i jestem zadowolona. Pewne minima trzeba osiągnąć ale to jak wszędzie . I nic nikomu nie wciskam mimo tych stwierdzeń wyżej, prace znalazłam przez ogłoszenie. Polecam portal pracuj.pl tam jest sporo konkretnych ofert.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Dodam ze jest to stawka netto a dodatkowo premie ok 500+1000 zl miesięcznie na najniższym stanowisku .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Marika a możesz podać nazwę banku? z góry dzięki
ZOK w Nordei ?
hallo Marika odezwiesz się?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
W jednym z banków, które wymieniłem powyżej, a który prowadzi rekrutację, co widać m.in. na stronie, zarabia się wg. nieoficjalnego info,
ok. 2200netto, na stanowisku Doradcy.
a jakie trzeba spelnic wymagania by sie do niego dostac
do góry