Widok
Babka od razu zaprosiła mnie na drugi etap i już właściwie była gotowa mnie przyjąć ale nie poszłam na ten drugi etap bo okazało się, że to zupełnie inny rodzaj pracy niż mi się wydawało. Myślałam, że będę siedzieć "w okienku" i obsługiwać ludzi, którzy przychodzą do banku. Okazało się,że mam mnóstwo różnych limitów do wyrobienia, muszę chodzić w teren i dowolny sposób zdobywać nowych klientów, nie mając żadnaj bazy telefonów czy adresów.
praca w banku to dziś przede wszystkim sprzedaż. wciskasz ludziom kredyty, ubezpieczenia do nich, karty kredytowe i inne rzeczy których często wcale nie chcą i za efekty jest się rozliczanym. Raczej nie polega to tylko na tym ,że siedzisz w placówce i przyjmujesz wpłaty. W bankach często preferowani są kandydaci bez doświadczenia ponieważ w tej pracy najbardziej liczą się tak naprawdę predyspozycje kandydata.
Ja od roku pracuj w banku na obsłudze klienta, dostałam prac bez doświadczenia oraz odpowiedniej szkoły, zarabiam 1800 zl i jestem zadowolona. Pewne minima trzeba osiągnąć ale to jak wszędzie . I nic nikomu nie wciskam mimo tych stwierdzeń wyżej, prace znalazłam przez ogłoszenie. Polecam portal pracuj.pl tam jest sporo konkretnych ofert.
Pozdrawiam
Pozdrawiam