Widok

Banki nasienia?

Ostatnio spacerowalam z chlopakiem po rajskiej w gdansku i tam jest klinika w ktorej mozna oddac nasienie. I on sie nawet zaczal zastanawiac, ale ja sama nie wiem, bo mam troszke mieszane uczucia. jestem ciekawa co o tym sadzicie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a nie prościej i łatwiej oddać bezpośrednio kobiecie ? ;-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Akurat nie :)
Po pierwsze dlatego, że poprzez taką klinike masz pewnosc, ze nie bedzie problemow natury prawnej.
Po drugie to ona specjalnie selekcjonuje plemniki, azeby bylo duze prawdopodobienstwo zajscia w ciążę
Po trzecie to pewnie nasienie jest badane pod wzgledem chorob genetycznych
Po czwarte nie kazda kobieta chce miec zblizenie z obcym meżczyzną
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zanim oddasz nasienie pytają Cię o różne rzeczy, poza tym chyba nie biorą każdego nasienia... nie wiem nawet. Wiem, że kiedyś mój kolega oddawał nasienie w invikcie, ale specjalnie nie chwalił się szczegółami. Mówił tylko, że "spoko" :)
http://www.to.com.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100929/TYLKO_DLA_DOROSLYCH/487722165
wszystkiego na temat jakości ludzkiej spermy dowiecie się na stronie http://seksbaza.com Polecam!!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
poszukujemy dawców nasienia
wiek 18-40 lat
zdrowy brak chorób zakażnych
oferujemy
wysokie wynagrodzenie dla dawców( od 500 do 1200zł )jednorazowo
bezpłatne badania
http://dawcynasienia.pl.tl/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hce zostac dawca nasienia muj nr tel (791145071
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Najpierw naucz się ortografii.

BTW A ja kiedyś zastanawiałam się nad innym problemem: skoro dawcy są anonimowi (co jest całkiem zrozumiałe) to teoretycznie może z ich udziałem powstać wiele dzieci, które gdy dorosną mogą się spotkać, nie wiedząc, że de facto są bratem i siostrą...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
słuchajcie ,a jak dziecko gdy dorośnie bedzie chciało poznac dawce to co wtedy? Chyba każdy ma prawo wiedzieć z czyjego nasienia Jest. tez moze byc taka sytuacja.Ze dziecko dorosnie i zacznie szukać.Uwazam ze to ryzyko.
Mnie się wydaje, że rodzice dzieci z in Vitro czy inseminacji obcym nasieniem nie wprowadzają dziecka w takie detale.
Mówi się, że dziecko jest Taty i koniec.
W sumie się nie dziwię, też bym nie powiedziała. Po co mącić dzieciakowi w głowie.
Jak chcesz później oglądać jego dzieci nas ulicy to proszę bardzo.
dla mnie to straszne żyć z myślą, ze gdzies sa Twoje dzieci no ale jak wiadomo faceci to dziwne istoty i ich to nie rusza
Wszystkie dzieci nasze są ...
he ale dlaczego nie oddać jest często ogłoszenie na trójmiasto do invikty i płaca za to potem wypełniasz ankietę i czekasz jak cie rekrutują tak samo jakby kobieta miała oddać swoje jajeczko czytałam wiem nie jest to takie proste wszystko jak piszą niektórzy
Dokładnie. Jeżeli ktoś potrzebuje to dlaczego się nie podzielić ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
bo to chore, jakas selekcja naturalna musi byc
Madness is the gift, that has been given to me!!
Gdy czytam w tym wątku wypowiedzi niektórych przedstawicieli płci "silnej", to przypomina mi się pewien artykuł:
http://wyborcza.pl/duzyformat/1,127291,6737030,Dlaczego_chce_mnie_zaplodnic_34_facetow_.html

Osobiście nie chciałabym "mieć dziecka" z żadnym z opisywanych tam Panów.
Cechy charakteru i osobowości również się dziedziczy.
A przecież nic nie wiesz o "dawcy nasienia". Jakim jest człowiekiem "wewnątrz".
Wzrost, wykształcenie, status społeczny i ekonomiczny i genetyczne choroby to za mało informacji.
Wg mnie naturalnym u mężczyzny jest pragnienie posiadania potomstwa.
Jednak "zapędy reproduktorskie" godne ogiera zarodowego mnie zniesmaczają, szczególnie te pod "płaszczykiem" pomocy.
To nie jest normalne, przynajmniej w mojej ocenie.
Sama swojej komórki jajowej też nikomu bym nie podarowała/sprzedała. To część mnie, moje DNA, z którego może powstać nowe życie, za które należy ponosić odpowiedzialność.

Ogólnie nie zachwycam się in vitro. Obawiam się, że upowszechnienie tej metody odbije się w przyszłości "czkawką".
Oby nie polegała ona m.in. na degeneracji ludzkiego gatunku. Przede wszystkim psychicznie, potem fizycznie.
Co nie znaczy, że w niektórych przypadkach jest jedynym "sposobem" na dziecko.
http://newsgroups.derkeiler.com/Archive/Soc/soc.culture.polish/2010-12/msg00056.html

Tu jest link z pełną trescią, dla osób, które nie mają konta na GW.
jak to nie mowić? całe zycie okłamywać człowieka ze to Jego Ojciec? Jest to najgorsze co może być. Uwazam ze uczciwie jest w pewnym wielu powiedzieć dziecku ze jest z nasienia innego dawcy. Ja nie chciałabym żyć nie wiedząc o tym fakcie ze gdzies tam jest moj ojciec biologiczny ..mnie sie ta opcja utajania prawdy przed człowiekiem średnio podoba.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja bym nie powiedziała. To żaden Ojciec, tylko dawca nasienia.
Tata to ten, który wychowuje.
Poza tym co z tego, że powiesz? I tak go nigdy nie odszuka, a będzie "zaglądał w oczy" każdemu mężczyźnie, który wyda mu się podobny.
Dawca nasienia sobie zresztą takich "bliskich spotkań" z dzieckiem nie życzy, on chce "tylko zapłodnić". I koniec jego roli.
do góry