Widok

Bar mleczny- dobry i tani?

Kulinaria Temat dostępny też na forum:
Może ktoś poleciłby jakiś dobry i tani bar mleczny? Maciuś na grunwaldzkiej jest strasznie drogi. Wiem że w kmarze jest ok ale to za daleko. Interesują mnie w pobliżu wrzeszcza wita stwosza i oruni dolnej (w pobliżu trasy jak jadę tramwajem) czy są jakieś smaczne i w przystępnych cenach we wrzeszczu lub gdańsku głównym?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Syrenka (naprzeciw Manhattanu) jest super w studenckich czasach czasem się tam stołowaliśmy a ceny pamiętam jako przystępne.
Nie ma za co :)
Może ktoś był w barze w Brzeźnie i powie czy warto ?
dzieki wielkie Agusia:))
Będziemy mieli gdzie zjeść po maratonie lekarskim na Polanki.

sklep zielarski jest nada,l a czy sa firanki to nie widzialam:))
Mama b - Jeśli stoisz na przejściu dla pieszych przy pętli, tam gdzie autobus do zoo :) chcesz przejść na drugą stronę Grunwaldzkiej - za sobą masz przystanki, przed sobą po drugiej stronie ulicy sklep z firankami, zielarski (jeśli nic się nie zmieniło), to kawałek w prawo (w stronę Gdańska) jest stary, zniszczony budynek(dawna przychodnia), uliczka i na rogu bar mleczny :)

nie wiem czy będzie widać zdjęcie na tej stronce http://en.neib.org/gallery/photo/2698/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Za to w Gdyni mam super bar mleczny w Chyloni.
Zupa+wielkie drugie danie z mięsem+surówki kosztuje ok 10,00(9,99 albo 10,99).
Zapewne są dotowanie przez miasto.
Kiedyś na Grabówku niedaleko AM był fajny bar prowadzony przez fundacje pomagającą niepełnosprawnym. Pysznie i tanio.
Teraz ten bar prowadzi Caritas ale nie byłam tam i nie wiem jak jedzonko.
No i sławny Słoneczny w centrum:)
Za to nie polecam baru Smakosz na ul. Chylońskiej niedaleko SKM Leszczynki. Dawno temu, gdy obsługę stanowiły kucharki z Kaszub(mówiły po kaszubsku miedzy soba),było ok.Potem, jak zmieniala sie kadra, było coraz gorzej. A teraz to koszmar i cenowy i jakościowy.
Zimne jedzenie, drogie jak na bar i nasłuchasz sie języka którego nie powstydziłby sie niejeden pijaczek z knajpy obok.;p
gdzie jest ten bar mleczny w Oliwie Agusia?
wytłumacz mi łopatoligicznie bo nie znam gdańska:P
Czy chodzi o tą pętlę autobusowo-tramwajową skad odjeżdża autobus do zoo?
Na Jagiellońskiej jest ten bar :) jedzenie całkiem dobre :) nie wiem nic o "połówkach" :)

Za to w Oliwie przy mnie jedna starsza pani zamawiała sobie pół porcji :)
A przy Jagiellońskiej na Przymorzu jest jeszcze bar? Można tam zjeść coś dobrego? Są połówki porcji dla dzieci? W ogóle to w barach można zamówić połowę porcji (podobno tak)?
W bok od Do Studzienki jest fajny bar, smacznie i tanio.
Maciuś drogi ?? Ja jadam od lat i zestaw za 17 zł zupa danie mięso ziemniaki i surówki + kompot i mam pewność świeżości a nie paczek mrożonek z iglotexu .. A tyle samo zapłacę w syrence ... Pozdrawiam
https://www.facebook.com/pages/Lokal-Gastronomiczny-Karol/550410981650218?fref=ts
Sokół zamknięty od jakiegoś czasu.
Baru Sokół na Piastowskiej już nie ma . Został zlikwidowany.
I dobrze, jedzenie nie było zbyt smaczne.
ja tez nie lubię Kmaru, wg mnie żarcie jest tam robione z byle jakich składników, a wszystko co smażą to smakuje jakby było robione na stęchłym przepieczonym oleju. Jego jedyna zaleta, to godziny otwarcia ;)

Niezłe jedzenie było w barze (chyba) Yellow na Akademii Medycznej na Dębinki - niedrogo, a smacznie i porcje gigantyczne. Nie wiem czy jeszcze jest...

Jest też bar Sokół na Piastowskiej, ale nigdy tam nie jadłam. Ktoś wspominał ze smacznie.

Za to z całą odpowiedzialnością mogę polecić Słoneczny w Gdyni na Władka - jest rewelacyjny! Wszystko smakuje jak domowe.
Mnie Syrenka ratowała, gdy w czasie ciąży nie miałam nastroju/siły/chęci na gotowanie ;) albo jak nagle zachciało mi się "czegoś" ;) mieszkałam wtedy jakieś 500-600m od tego baru ;)

dobre jedzenie jest też w barze mlecznym w Oliwie :] na przeciwko pętli tramwajowej, koło dawnej przychodni ;)

Kmar jak dla mnie przereklamowany :] ostatnio nie smakowało nam jedzenie z tego baru - ale mogliśmy wejść w środku nocy, wracając z maratonu filmowego ;P
To polecam ten Bar Syrenka,zawsze swieze i tanie w porownaniu do innych ,np w Brzeznie dwa razy drozej i stare;/
bar syrenka to jest malaniunia - też go lubię
a ten turystyczny to czynny pewnie tylko od pon do piatku??
Na grunwaldzkiej na roku bar mleczny,narzeciwko Manhattanu,tylko nie wiem jak sie nazywa.Smaczny i tani
Studencki na Grunwaldzkiej we Wrzeszczu .
Tani i bardzo smaczny .

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry