Widok

Bar mleczny- dobry i tani?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Może ktoś poleciłby jakiś dobry i tani bar mleczny? Maciuś na grunwaldzkiej jest strasznie drogi. Wiem że w kmarze jest ok ale to za daleko. Interesują mnie w pobliżu wrzeszcza wita stwosza i oruni dolnej (w pobliżu trasy jak jadę tramwajem) czy są jakieś smaczne i w przystępnych cenach we wrzeszczu lub gdańsku głównym?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
myślę na Szerokiej są ceny przystępne w barze Turystycznym bo cieszy się powodzeniem ,z tego co pamiętam to zawsze dobre jedzenie tam było .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeżeli chodzi o bar w Gdańsku to chyba najsłynniejszy,najtańszy,a na pewno z najlepszym jedzeniem to bar mleczny turystyczny na Szerokiej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Studencki na Grunwaldzkiej we Wrzeszczu .
Tani i bardzo smaczny .
Na grunwaldzkiej na roku bar mleczny,narzeciwko Manhattanu,tylko nie wiem jak sie nazywa.Smaczny i tani
bar syrenka to jest malaniunia - też go lubię
a ten turystyczny to czynny pewnie tylko od pon do piatku??
To polecam ten Bar Syrenka,zawsze swieze i tanie w porownaniu do innych ,np w Brzeznie dwa razy drozej i stare;/
Mnie Syrenka ratowała, gdy w czasie ciąży nie miałam nastroju/siły/chęci na gotowanie ;) albo jak nagle zachciało mi się "czegoś" ;) mieszkałam wtedy jakieś 500-600m od tego baru ;)

dobre jedzenie jest też w barze mlecznym w Oliwie :] na przeciwko pętli tramwajowej, koło dawnej przychodni ;)

Kmar jak dla mnie przereklamowany :] ostatnio nie smakowało nam jedzenie z tego baru - ale mogliśmy wejść w środku nocy, wracając z maratonu filmowego ;P
ja tez nie lubię Kmaru, wg mnie żarcie jest tam robione z byle jakich składników, a wszystko co smażą to smakuje jakby było robione na stęchłym przepieczonym oleju. Jego jedyna zaleta, to godziny otwarcia ;)

Niezłe jedzenie było w barze (chyba) Yellow na Akademii Medycznej na Dębinki - niedrogo, a smacznie i porcje gigantyczne. Nie wiem czy jeszcze jest...

Jest też bar Sokół na Piastowskiej, ale nigdy tam nie jadłam. Ktoś wspominał ze smacznie.

Za to z całą odpowiedzialnością mogę polecić Słoneczny w Gdyni na Władka - jest rewelacyjny! Wszystko smakuje jak domowe.
Baru Sokół na Piastowskiej już nie ma . Został zlikwidowany.
I dobrze, jedzenie nie było zbyt smaczne.
Sokół zamknięty od jakiegoś czasu.
https://www.facebook.com/pages/Lokal-Gastronomiczny-Karol/550410981650218?fref=ts
Syrenka (naprzeciw Manhattanu) jest super w studenckich czasach czasem się tam stołowaliśmy a ceny pamiętam jako przystępne.
Maciuś drogi ?? Ja jadam od lat i zestaw za 17 zł zupa danie mięso ziemniaki i surówki + kompot i mam pewność świeżości a nie paczek mrożonek z iglotexu .. A tyle samo zapłacę w syrence ... Pozdrawiam
W bok od Do Studzienki jest fajny bar, smacznie i tanio.
A przy Jagiellońskiej na Przymorzu jest jeszcze bar? Można tam zjeść coś dobrego? Są połówki porcji dla dzieci? W ogóle to w barach można zamówić połowę porcji (podobno tak)?
Na Jagiellońskiej jest ten bar :) jedzenie całkiem dobre :) nie wiem nic o "połówkach" :)

Za to w Oliwie przy mnie jedna starsza pani zamawiała sobie pół porcji :)
gdzie jest ten bar mleczny w Oliwie Agusia?
wytłumacz mi łopatoligicznie bo nie znam gdańska:P
Czy chodzi o tą pętlę autobusowo-tramwajową skad odjeżdża autobus do zoo?
Mama b - Jeśli stoisz na przejściu dla pieszych przy pętli, tam gdzie autobus do zoo :) chcesz przejść na drugą stronę Grunwaldzkiej - za sobą masz przystanki, przed sobą po drugiej stronie ulicy sklep z firankami, zielarski (jeśli nic się nie zmieniło), to kawałek w prawo (w stronę Gdańska) jest stary, zniszczony budynek(dawna przychodnia), uliczka i na rogu bar mleczny :)

nie wiem czy będzie widać zdjęcie na tej stronce http://en.neib.org/gallery/photo/2698/
dzieki wielkie Agusia:))
Będziemy mieli gdzie zjeść po maratonie lekarskim na Polanki.

sklep zielarski jest nada,l a czy sa firanki to nie widzialam:))
Nie ma za co :)
Za to w Gdyni mam super bar mleczny w Chyloni.
Zupa+wielkie drugie danie z mięsem+surówki kosztuje ok 10,00(9,99 albo 10,99).
Zapewne są dotowanie przez miasto.
Kiedyś na Grabówku niedaleko AM był fajny bar prowadzony przez fundacje pomagającą niepełnosprawnym. Pysznie i tanio.
Teraz ten bar prowadzi Caritas ale nie byłam tam i nie wiem jak jedzonko.
No i sławny Słoneczny w centrum:)
Za to nie polecam baru Smakosz na ul. Chylońskiej niedaleko SKM Leszczynki. Dawno temu, gdy obsługę stanowiły kucharki z Kaszub(mówiły po kaszubsku miedzy soba),było ok.Potem, jak zmieniala sie kadra, było coraz gorzej. A teraz to koszmar i cenowy i jakościowy.
Zimne jedzenie, drogie jak na bar i nasłuchasz sie języka którego nie powstydziłby sie niejeden pijaczek z knajpy obok.;p
Może ktoś był w barze w Brzeźnie i powie czy warto ?

Inne tematy z forum Kulinaria

Gotowanie - niby banalna sprawa .. ale jak sie nauczyc (38 odpowiedzi)

Witam Kuchareczki ... Moim problemem jest to że zupełnie nie potrafię gotować :( Zawsze obiady...

sokowirówka z Mango-ma ktoś? (3 odpowiedzi)

Witam Szukam opinii na temat sokowirówki Fitmix Livington za ok 500 zł dostępnej na mango. pl....

Przedstawiciel Thermomix (71 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??

do góry