Widok

Bardo w koleczkowie

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Male pytanko...
Mial ktos wesele w Bardo w Koleczkowie???
Jak wygladala u was sprawa z jedzeniem bo bylem tam ostatnio i sie strasznie rozczarowalem...

image
image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mysmy mieli miec 07.07.07 ale zrezygnowalismy i robimy w Palowej w Gdansku

my mamy 07.07.07 :)
jedzenie nam odpowiada, kilka razy byliśmy tam na obiadkach całą rodzinką i wszystko było pyszne. Muszę zaznaczyć, że jeśli chodzi o jedzenie jesteśmy bardzo wybredni i rzadko kiedy nam coś smakuje w restauracjach (bardzo często jadamy poza domem). Zraziki, zupa grzybowa i żurek na borowikach - bomba. Tylko nie smakowały nam cista - zbyt słodkie, a poza tym nie potrafią się określić jakie ciasto jest jabłecznikiem a jakie szarlotką (1 ciasto podawane jako 2 różne hi hi), ale to tylko na restauracji a jeśli chodzi o wesela to ciasta zamawiają w Justynce, a w Justynce ciasta są pyszne :)
Jak masz jakieś pytania odnośnie menu to chętnie odpowiem, bo w tym tygodniu ustalaliśmy właśnie menu i strasznie nagrymasiliśmy, ale za to jedzonko mamy takie jakie dokładnie chcemy.

Nie chodzi mi dokladnie o to jak to robia ale ile tego jest...
Bylem w Bardo nie dawno i zdziwilem sie ze w tak pieknym hotelu z tak piekna sala podano tak malo do jedzenia...Nie wspomne juz o poprawinach gdzie oprocz taleza obiadu goscie nie zobaczyli nic...Para Mloda mowila mi ze placila przeszlo 200zl za osobe i zastanawiam sie czy inni co tam mieli wesela tez tak mieli czy tylko oni wybrali jakis pakiet dziwny???

Jestem strasznie ciekaw bo sala jest rewelacyjna tylko co z tym jedzeniem???

image
image

jeśli chodzi o jedzenie to u nas jest zamówionych więcej porcji niż jest gości - tak w razie czego, dodatkowo mięsko w daniu głównym poprosiliśmy żeby podzielili na 2 porcje - czyli na jedna osobę przypadają 2 mniejsze porcje mięska z jednego dania (żeby goście mogli spróbować wszystkich dań). dodatkowo dowieziemy owoce i pieczywo, bo rodzina narzeczonego jest z Rosji a oni jedzą wszystko z pieczywem (z resztą to w Bardo nie jest najlepsze - takie raczej tostowe). Będziemy mieli też bardzo dużo ciast, co w razie czego zatuszuje za małą ilość porcji mięska ;)
Poprawin w Bardo nie robimy, bo mamy piękny duży ogród przy domku na plaży, więc wynajmiemy dodatkowo catering na obiad-grill.

jeśli chodzi o jedzenie to u nas jest zamówionych więcej porcji niż jest gości - tak w razie czego, dodatkowo mięsko w daniu głównym poprosiliśmy żeby podzielili na 2 porcje - czyli na jedna osobę przypadają 2 mniejsze porcje mięska z jednego dania (żeby goście mogli spróbować wszystkich dań). dodatkowo dowieziemy owoce i pieczywo, bo rodzina narzeczonego jest z Rosji a oni jedzą wszystko z pieczywem (z resztą to w Bardo nie jest najlepsze - takie raczej tostowe). Będziemy mieli też bardzo dużo ciast, co w razie czego zatuszuje za małą ilość porcji mięska ;)
Poprawin w Bardo nie robimy, bo mamy piękny duży ogród przy domku na plaży, więc wynajmiemy dodatkowo catering na obiad-grill.

coś mi internet świruje ;)

no właśnie my będziemy też niedługo ustalać menu i chcemy podzielić porcje mięska na 2... chociaż i tak podobno przysługują 2 na głowę, ale chcemy podzielić je jeszcze na mniejsze /podobno są duże ?!?!?!/ no i tak jak Brzoskwisia dokupić dodatkowo jeszcze trochę porcji mięska...

Kurka ciastami się zmartwiłam, a Wy Brzoskwisiu dokupujecie swoje i rezygnujecie z ich ciast ?!

jakie 200 zł od osoby ?! toć jest chyba 170 ?!

Jesteśmy małżeństwem od 27.07.2007
image
ja tam nie wiem o co chodzi ,my mamy w tym menu za 170 zl od osoby 3 dania do wyboru czyli 3 miesa na glwoe do tego mnostwo zakasek.zastanawiam sie zeby zrezygnowac z ich ciast i zamiast tego zeby po polnocy oprocz barszczu byl jeszcze swiniak plonacy ale nie wiem czy to przejdzie!Zmartwiliscie mnie z ta iloscia jedzenia ;-( ale moja znajoma byla tam ostatnio na komunii a rodzice na obiedzie i mowili ze dobre jedzenia, a tez sporo po knajpach jezdzimy i juz co nieco widzielismy. co ma byc to bedzie,ale dajcie znac jak juz bedziecie po!!!!! i dokladnie na piszcie co bylo ok a czego sie wystrzec

image
image
właśnie ja też się zdziwiłam bo pierwszy raz słyszałam że są tam małe porcje - z tego co wiem wszyscy spokojnie najedzą się, ciasta na wesela oni zamawiają z cukierni (Justynka)bo nie wyrobiliby się z pieczeniem, więc nie musicie z nich rezygnować. Ja się zmartwiłam ich ciastem, które podają na restauracji (pieczone przez nich) dlatego chciałam z niego zrezygnować, ale uspokoili mnie, że na weselu jest zupełnie inne ciasto. Z resztą domawiamy jeszcze 4 - 5 tortów bezowych i 100 babeczek kajmakowych z Sowy więc będzie bardzo dużo słodyczy. Musicie też pamiętać, że oni nie wystawiają owoców i napoi gazowanych, więc musicie to sami kupić i im dowieść.
Wracając do mięsa - my dopłacaliśmy za wołowinę ponieważ mój narzeczony zażyczył sobie takich samych zrazów jakie oni mają na restauracji, a te które są w menu weselnym są z indyka ze szparagiem, dodatkowo też musieliśmy dopłacić za żurek z borowikami (który jest na restauracji), bo w menu weselnym jest taki zwykły żurek. (wyszło to nam ok 300 zł więcej)

świniaka odrazam... moja siostra miała, no i nie zrobilo to jakiegoś wrażenia... no chyba, że strasznie mięsożerna rodzinka ;)
a co do owoców do p T zapewniał nas o tym, że są wliczone, ale będę jechać to się upwenie !! a napoje gazowane to faktycznie trza dokupić... a jak jest z tymi niegazowanymi Brzoskwisiu ?! są jakoś liczone na głowę ?!?!!?!
a te zarazy ze szpragami to jakaś porażka... chyba ich pogielo ! kurcze faktycznie mieso wolowe to mieso wolowe a nie... ehhh to takie oszukancze zraziki !! :/
a co do ilości mięsa, to są 3 rodzaje do wyboru, ale liczą po 2 kawałki na głowe ... tak zrozumiałam... ale jeszcze jak będę po to dam znać... no i przed też :) co by jeszcze zasięgnąc języka o co dokładnie pytać !!

image
przepraszam za pomyłkę zrazy z piersi indyczej ze szpinakiem :) - podobno pyszne, ale nie chcieliśmy ryzykować bo nie jedliśmy wcześniej takowych
napoje niegazowane podobno są cały czas na stołach i nie są obliczane na osoby - leją tyle ile goście wypiją ;)
jeśli chodzi o owoce to muszę zadzwonić do Kamińskiego, bo ten drugi powiedział nam, że nie są wliczone w cenę :/ tak to jest jak kilka osób zajmuje się jedną sprawą

mniami ! ja akurat szpinak lubię :) ale pewnie nie przejdzie ! bede ustalac menu z "mamusiami" także zobaczę co powiedzą, no i będę sugerować się też ich zdaniem, będziemy głosować ;)
dobrze, że z sokami nie będzie problemu, ale gazowane, będzie trzeba dostarczyć :)
wracając c tematu ciast, zamawiają z justynki... hmm ale też liczą chyba jakoś na osoby, powie, że też zastanawiamy się nad jakimiś dodatkowymi, ale jeszcze czas, także pomyślę
liczę na "obfitą" ;) relację z wesela w Bardo od Was Brzoskwisiu :) bo bedziecie pierwsi :)
aa no i daj znać co z tymi owocami !!?? my z KAmińskim rozmawialiśmy, no i mówił, że są w cenie !! pamiętam jak dziś.... rozmowę z listopada ;)
a to już w sumie niedługo :)

image
nam tez powiedziano,ze owoce sa w cenie natomiast mowiono,ze nie ma zadnych napojow oprocz wody,kawy i herbaty.... zwariowac z nimi mozna.......!

My mamy w cenie owoce, ciasta (3 rodzaje), soki i napoje niegazowane.
Gazowane i %% sami kupujemy. Z tego co wiem to nikt na razie nie narzekał na brak jedzenia. Zobaczymy za tydzień :)
E.
ja nie wiem skad wy macie te info nie dostalyscie tego ich menu ja mam je podpiete pod umowe i mam w nim napisane 3 rodzaje ciast napoje soki kaa herbata i owoce tez ;-)

image
image
ewqa !! wnioskuję, że za tydzień weselicho ?! ;) powodzonka i 3mam kciuki !!!! daj znać co i jak :)
no właśnie owoce, kawa herbata, soki, ciasta są w cenie ! i tego będę się trzymać ustalając menu :D
pozdrawiam

image
Dziękuję i zaczynam się stresować :)
e.
na menu jest jak byk napisane: kawa,herbata, stol z owocami i caistami i woda . o napojach czy sokach nie ma ani slowa,dlatego o nie pytalismy. odpowiedziano nam,ze soki i napoje zalatwiac musimy sami....
zwariowac z nimi mozna...

:) nie stresuj się , ... hihi łatwo powiedzieć ;) pewnie za miesiąc będę cała rozklekotana !!!
wszystko pójdzie tak jak zaplanowałaś, wszelkie odejścia od zakładanej normy będą wliczonymi w normę ;)

skopiowałm z menu ze stronki bardo ! :
"Pakiet napojów bezalkoholowych: woda, kawa, herbata, soki - 20, 00 zł / 1 osoba"
"Kawa, Herbata - stół z owocami i domowymi ciastami ( trzy rodzaje) "
także magnesh tak jest koniec kropka i tego się trzymajmy ;)

image
no prosze,to dobrze wiedziec,ze mam na nich haka:))) bo na moim menu, ktore od nich dostalam nic naprawde o sokach nie ma.

ach - juz wszystko zrozumialam !!! na moim menu dodatkowy pakiet kawa,herbata, woda kosztuje 15 zlotych. na stronie bardo ten pakiet + soki 20 zlotych.... my placimy 165 od osoby...no i wszystko jasne

A tort zamawiacie sami czy przez Bardo?

image
ja zamawiam sama u Sowy, ale jeśli zamawia się w Bardo tort to oni go mają z cukierni Justynka

dziewczyny a ma z was ktoras tez poprawiny tam??
co ustalilyscie, bo sie tym cholera przejmuje, zeby na poprawinach biedy nie bylo :(

image
image
ja nie mam poprawin w Bardo, ale wiem że są dwie opcje jeśli chodzi o poprawiny u nich. Pierwsza - jak zostanie dużo jedzenia z wesela płacisz 1500 zł za wynajem sali i podają na stoły to co zostało, druga opcja - jeśli zostało mało jedzenia z wesela płacisz 50 zł za osobę (za obiad)

no ladnie a mi powiedzieli ze za wynajem sali nie placimy do 5 godzin poprawin, az sie boje rozmowy z nimi, ze wszystko pozmieniaja i bedzie inaczej niz w lipcu jak ustalalismy:(

image
image
postaraj sie miec wszystko zapisane w umowie - my tak zrobilismy - kazde najmniejsze zapewnienie o czyms kazalismy zapisywac i podpisywac i tak zrobili,no a my sie teraz przynajmniej nie martwimy:)

Brzoskwisia mam pytanie, w której cukierni SOWA zamawiasz tort? Mi powiedzieli, że tort dowożą tylko na terenie 3miasta, a jesli maja dowieźć gdzieś poza to pobierają opłatę :-( ( nie wiem w jakiej wysokości )
ja zamawiam w tej na legionow. pierwszy raz,jak tam bylismy powiedziano nam,ze do koleczkowa trzeba bedzie doplacic. a drugi raz,ze dowioza za darmo. czyli trzeba sie uprzec na darmowy dowoz i nie powinno byc problemu:)

Ja zamówiłam w tej na Legionów, powiedzieli mi że pobierają opłatę za przewóz 1 zł za kilometr więcto nie jest aż tak dużo

Dziękuję za podpowiedź :-)

Inne tematy z forum Koleczkowo

Przyłączenie Bojana do Gdyni (148 odpowiedzi)

Patrząc na obecny kształt gminy, przynależność Bojana do gminy Szemud wydaje mi się przestarzała....

Włamania w Koleczkowie (65 odpowiedzi)

Witam od dzielnicowego mam informacje ze podobno znasiliły sie wlamania do domkow jednorodzinnych...

AloeDent Chwaszczyno (4 odpowiedzi)

Chciałabym ostrzec przed AloeDent w Chwaszczynie Jestem po wczorajszej przymusowej ekstrakcji...

do góry