Widok

Bardo w koleczkowie

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Male pytanko...
Mial ktos wesele w Bardo w Koleczkowie???
Jak wygladala u was sprawa z jedzeniem bo bylem tam ostatnio i sie strasznie rozczarowalem...

image
image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mysmy mieli miec 07.07.07 ale zrezygnowalismy i robimy w Palowej w Gdansku

my mamy 07.07.07 :)
jedzenie nam odpowiada, kilka razy byliśmy tam na obiadkach całą rodzinką i wszystko było pyszne. Muszę zaznaczyć, że jeśli chodzi o jedzenie jesteśmy bardzo wybredni i rzadko kiedy nam coś smakuje w restauracjach (bardzo często jadamy poza domem). Zraziki, zupa grzybowa i żurek na borowikach - bomba. Tylko nie smakowały nam cista - zbyt słodkie, a poza tym nie potrafią się określić jakie ciasto jest jabłecznikiem a jakie szarlotką (1 ciasto podawane jako 2 różne hi hi), ale to tylko na restauracji a jeśli chodzi o wesela to ciasta zamawiają w Justynce, a w Justynce ciasta są pyszne :)
Jak masz jakieś pytania odnośnie menu to chętnie odpowiem, bo w tym tygodniu ustalaliśmy właśnie menu i strasznie nagrymasiliśmy, ale za to jedzonko mamy takie jakie dokładnie chcemy.

Nie chodzi mi dokladnie o to jak to robia ale ile tego jest...
Bylem w Bardo nie dawno i zdziwilem sie ze w tak pieknym hotelu z tak piekna sala podano tak malo do jedzenia...Nie wspomne juz o poprawinach gdzie oprocz taleza obiadu goscie nie zobaczyli nic...Para Mloda mowila mi ze placila przeszlo 200zl za osobe i zastanawiam sie czy inni co tam mieli wesela tez tak mieli czy tylko oni wybrali jakis pakiet dziwny???

Jestem strasznie ciekaw bo sala jest rewelacyjna tylko co z tym jedzeniem???

image
image

jeśli chodzi o jedzenie to u nas jest zamówionych więcej porcji niż jest gości - tak w razie czego, dodatkowo mięsko w daniu głównym poprosiliśmy żeby podzielili na 2 porcje - czyli na jedna osobę przypadają 2 mniejsze porcje mięska z jednego dania (żeby goście mogli spróbować wszystkich dań). dodatkowo dowieziemy owoce i pieczywo, bo rodzina narzeczonego jest z Rosji a oni jedzą wszystko z pieczywem (z resztą to w Bardo nie jest najlepsze - takie raczej tostowe). Będziemy mieli też bardzo dużo ciast, co w razie czego zatuszuje za małą ilość porcji mięska ;)
Poprawin w Bardo nie robimy, bo mamy piękny duży ogród przy domku na plaży, więc wynajmiemy dodatkowo catering na obiad-grill.

jeśli chodzi o jedzenie to u nas jest zamówionych więcej porcji niż jest gości - tak w razie czego, dodatkowo mięsko w daniu głównym poprosiliśmy żeby podzielili na 2 porcje - czyli na jedna osobę przypadają 2 mniejsze porcje mięska z jednego dania (żeby goście mogli spróbować wszystkich dań). dodatkowo dowieziemy owoce i pieczywo, bo rodzina narzeczonego jest z Rosji a oni jedzą wszystko z pieczywem (z resztą to w Bardo nie jest najlepsze - takie raczej tostowe). Będziemy mieli też bardzo dużo ciast, co w razie czego zatuszuje za małą ilość porcji mięska ;)
Poprawin w Bardo nie robimy, bo mamy piękny duży ogród przy domku na plaży, więc wynajmiemy dodatkowo catering na obiad-grill.

coś mi internet świruje ;)

no właśnie my będziemy też niedługo ustalać menu i chcemy podzielić porcje mięska na 2... chociaż i tak podobno przysługują 2 na głowę, ale chcemy podzielić je jeszcze na mniejsze /podobno są duże ?!?!?!/ no i tak jak Brzoskwisia dokupić dodatkowo jeszcze trochę porcji mięska...

Kurka ciastami się zmartwiłam, a Wy Brzoskwisiu dokupujecie swoje i rezygnujecie z ich ciast ?!

jakie 200 zł od osoby ?! toć jest chyba 170 ?!

Jesteśmy małżeństwem od 27.07.2007
image
ja tam nie wiem o co chodzi ,my mamy w tym menu za 170 zl od osoby 3 dania do wyboru czyli 3 miesa na glwoe do tego mnostwo zakasek.zastanawiam sie zeby zrezygnowac z ich ciast i zamiast tego zeby po polnocy oprocz barszczu byl jeszcze swiniak plonacy ale nie wiem czy to przejdzie!Zmartwiliscie mnie z ta iloscia jedzenia ;-( ale moja znajoma byla tam ostatnio na komunii a rodzice na obiedzie i mowili ze dobre jedzenia, a tez sporo po knajpach jezdzimy i juz co nieco widzielismy. co ma byc to bedzie,ale dajcie znac jak juz bedziecie po!!!!! i dokladnie na piszcie co bylo ok a czego sie wystrzec

image
image
właśnie ja też się zdziwiłam bo pierwszy raz słyszałam że są tam małe porcje - z tego co wiem wszyscy spokojnie najedzą się, ciasta na wesela oni zamawiają z cukierni (Justynka)bo nie wyrobiliby się z pieczeniem, więc nie musicie z nich rezygnować. Ja się zmartwiłam ich ciastem, które podają na restauracji (pieczone przez nich) dlatego chciałam z niego zrezygnować, ale uspokoili mnie, że na weselu jest zupełnie inne ciasto. Z resztą domawiamy jeszcze 4 - 5 tortów bezowych i 100 babeczek kajmakowych z Sowy więc będzie bardzo dużo słodyczy. Musicie też pamiętać, że oni nie wystawiają owoców i napoi gazowanych, więc musicie to sami kupić i im dowieść.
Wracając do mięsa - my dopłacaliśmy za wołowinę ponieważ mój narzeczony zażyczył sobie takich samych zrazów jakie oni mają na restauracji, a te które są w menu weselnym są z indyka ze szparagiem, dodatkowo też musieliśmy dopłacić za żurek z borowikami (który jest na restauracji), bo w menu weselnym jest taki zwykły żurek. (wyszło to nam ok 300 zł więcej)

świniaka odrazam... moja siostra miała, no i nie zrobilo to jakiegoś wrażenia... no chyba, że strasznie mięsożerna rodzinka ;)
a co do owoców do p T zapewniał nas o tym, że są wliczone, ale będę jechać to się upwenie !! a napoje gazowane to faktycznie trza dokupić... a jak jest z tymi niegazowanymi Brzoskwisiu ?! są jakoś liczone na głowę ?!?!!?!
a te zarazy ze szpragami to jakaś porażka... chyba ich pogielo ! kurcze faktycznie mieso wolowe to mieso wolowe a nie... ehhh to takie oszukancze zraziki !! :/
a co do ilości mięsa, to są 3 rodzaje do wyboru, ale liczą po 2 kawałki na głowe ... tak zrozumiałam... ale jeszcze jak będę po to dam znać... no i przed też :) co by jeszcze zasięgnąc języka o co dokładnie pytać !!

image
przepraszam za pomyłkę zrazy z piersi indyczej ze szpinakiem :) - podobno pyszne, ale nie chcieliśmy ryzykować bo nie jedliśmy wcześniej takowych
napoje niegazowane podobno są cały czas na stołach i nie są obliczane na osoby - leją tyle ile goście wypiją ;)
jeśli chodzi o owoce to muszę zadzwonić do Kamińskiego, bo ten drugi powiedział nam, że nie są wliczone w cenę :/ tak to jest jak kilka osób zajmuje się jedną sprawą

mniami ! ja akurat szpinak lubię :) ale pewnie nie przejdzie ! bede ustalac menu z "mamusiami" także zobaczę co powiedzą, no i będę sugerować się też ich zdaniem, będziemy głosować ;)
dobrze, że z sokami nie będzie problemu, ale gazowane, będzie trzeba dostarczyć :)
wracając c tematu ciast, zamawiają z justynki... hmm ale też liczą chyba jakoś na osoby, powie, że też zastanawiamy się nad jakimiś dodatkowymi, ale jeszcze czas, także pomyślę
liczę na "obfitą" ;) relację z wesela w Bardo od Was Brzoskwisiu :) bo bedziecie pierwsi :)
aa no i daj znać co z tymi owocami !!?? my z KAmińskim rozmawialiśmy, no i mówił, że są w cenie !! pamiętam jak dziś.... rozmowę z listopada ;)
a to już w sumie niedługo :)

image
nam tez powiedziano,ze owoce sa w cenie natomiast mowiono,ze nie ma zadnych napojow oprocz wody,kawy i herbaty.... zwariowac z nimi mozna.......!

My mamy w cenie owoce, ciasta (3 rodzaje), soki i napoje niegazowane.
Gazowane i %% sami kupujemy. Z tego co wiem to nikt na razie nie narzekał na brak jedzenia. Zobaczymy za tydzień :)
E.
ja nie wiem skad wy macie te info nie dostalyscie tego ich menu ja mam je podpiete pod umowe i mam w nim napisane 3 rodzaje ciast napoje soki kaa herbata i owoce tez ;-)

image
image
ewqa !! wnioskuję, że za tydzień weselicho ?! ;) powodzonka i 3mam kciuki !!!! daj znać co i jak :)
no właśnie owoce, kawa herbata, soki, ciasta są w cenie ! i tego będę się trzymać ustalając menu :D
pozdrawiam

image
Dziękuję i zaczynam się stresować :)
e.
na menu jest jak byk napisane: kawa,herbata, stol z owocami i caistami i woda . o napojach czy sokach nie ma ani slowa,dlatego o nie pytalismy. odpowiedziano nam,ze soki i napoje zalatwiac musimy sami....
zwariowac z nimi mozna...

:) nie stresuj się , ... hihi łatwo powiedzieć ;) pewnie za miesiąc będę cała rozklekotana !!!
wszystko pójdzie tak jak zaplanowałaś, wszelkie odejścia od zakładanej normy będą wliczonymi w normę ;)

skopiowałm z menu ze stronki bardo ! :
"Pakiet napojów bezalkoholowych: woda, kawa, herbata, soki - 20, 00 zł / 1 osoba"
"Kawa, Herbata - stół z owocami i domowymi ciastami ( trzy rodzaje) "
także magnesh tak jest koniec kropka i tego się trzymajmy ;)

image
no prosze,to dobrze wiedziec,ze mam na nich haka:))) bo na moim menu, ktore od nich dostalam nic naprawde o sokach nie ma.

ach - juz wszystko zrozumialam !!! na moim menu dodatkowy pakiet kawa,herbata, woda kosztuje 15 zlotych. na stronie bardo ten pakiet + soki 20 zlotych.... my placimy 165 od osoby...no i wszystko jasne

A tort zamawiacie sami czy przez Bardo?

image
ja zamawiam sama u Sowy, ale jeśli zamawia się w Bardo tort to oni go mają z cukierni Justynka

dziewczyny a ma z was ktoras tez poprawiny tam??
co ustalilyscie, bo sie tym cholera przejmuje, zeby na poprawinach biedy nie bylo :(

image
image
ja nie mam poprawin w Bardo, ale wiem że są dwie opcje jeśli chodzi o poprawiny u nich. Pierwsza - jak zostanie dużo jedzenia z wesela płacisz 1500 zł za wynajem sali i podają na stoły to co zostało, druga opcja - jeśli zostało mało jedzenia z wesela płacisz 50 zł za osobę (za obiad)

no ladnie a mi powiedzieli ze za wynajem sali nie placimy do 5 godzin poprawin, az sie boje rozmowy z nimi, ze wszystko pozmieniaja i bedzie inaczej niz w lipcu jak ustalalismy:(

image
image
postaraj sie miec wszystko zapisane w umowie - my tak zrobilismy - kazde najmniejsze zapewnienie o czyms kazalismy zapisywac i podpisywac i tak zrobili,no a my sie teraz przynajmniej nie martwimy:)

Brzoskwisia mam pytanie, w której cukierni SOWA zamawiasz tort? Mi powiedzieli, że tort dowożą tylko na terenie 3miasta, a jesli maja dowieźć gdzieś poza to pobierają opłatę :-( ( nie wiem w jakiej wysokości )
ja zamawiam w tej na legionow. pierwszy raz,jak tam bylismy powiedziano nam,ze do koleczkowa trzeba bedzie doplacic. a drugi raz,ze dowioza za darmo. czyli trzeba sie uprzec na darmowy dowoz i nie powinno byc problemu:)

Ja zamówiłam w tej na Legionów, powiedzieli mi że pobierają opłatę za przewóz 1 zł za kilometr więcto nie jest aż tak dużo

Dziękuję za podpowiedź :-)

Inne tematy z forum Koleczkowo

CHODNIK NA CHYLONSKIEJ (118 odpowiedzi)

W 2012r zostanle wykonany projekt chodnika przy ulicy Chylońskiej Tymczasem czekamy na zgodę...

Przyłączenie Bojana do Gdyni (158 odpowiedzi)

Patrząc na obecny kształt gminy, przynależność Bojana do gminy Szemud wydaje mi się przestarzała....

Światłowód w gminie Szemud (15 odpowiedzi)

Czy gdzieś już kopią i kładą światłowód?

do góry