Widok
Bebilon HA - nietolerancja mleka krowiego
Czy któras z Was stosowała to mleko u dziecka z nietolerancją białka mleka krowiego? Jak się sprawdzało?
Pytalam lekarki co podac synkowi jesli będzie nagła potrzeba (np. bede musiała wyjsc na dłuzej,a mam straszny problem ze sciąganiem pokarmu) i poleciał mi ten specyfik, tłumacząc, że jesli mleczko się nie przyjmnie, będzie łatwiej przejść na Bebilon pepti..dodam, ze lekarka nie cieszy się dobrą opinią ani naszą, ani nikogo...;///
Pytalam lekarki co podac synkowi jesli będzie nagła potrzeba (np. bede musiała wyjsc na dłuzej,a mam straszny problem ze sciąganiem pokarmu) i poleciał mi ten specyfik, tłumacząc, że jesli mleczko się nie przyjmnie, będzie łatwiej przejść na Bebilon pepti..dodam, ze lekarka nie cieszy się dobrą opinią ani naszą, ani nikogo...;///

Jeśli Twoje dziecko na udowodnioną alergię na mleko krowie to mleko HA nie jest wskazane. Daje sie je dzieciom u których wystepuje ryzyko ze taka nietolerancja moze wystąpić czyli np. takim, ktorych rodzice są alergikami. W przypadku stwierdzonej alergii na bialko mleka krowiego tylko bebilon pepti lub nutramigen. Ten drugi nie zawiera rowniez laktozy.
tak myslałam.. ale nasza kuzwa doktor kazała mi przestac jesc nabiał (choc sama juz na to wczesniej wpadłam) a teraz powiedziała, ze ta nietoleranacja / skaza nie jest jeszcze potwierdzona...wiec nie ma co panikowac.... czym sie różni skaza białkowa od nietolernacji mleka krowiego?????? czasem trwania???? raz zjadłam jogurt naturalny.. ale już nawet tego nie probuje jesc - mały od razu był caly czerwony na mordce...
Na razie nie ma problemu, bo karmie małego naturalnie, ale jak wróce do pracy to sie zacznie....
Na razie nie ma problemu, bo karmie małego naturalnie, ale jak wróce do pracy to sie zacznie....