Widok

Bebilon HA - nietolerancja mleka krowiego

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy któras z Was stosowała to mleko u dziecka z nietolerancją białka mleka krowiego? Jak się sprawdzało?
Pytalam lekarki co podac synkowi jesli będzie nagła potrzeba (np. bede musiała wyjsc na dłuzej,a mam straszny problem ze sciąganiem pokarmu) i poleciał mi ten specyfik, tłumacząc, że jesli mleczko się nie przyjmnie, będzie łatwiej przejść na Bebilon pepti..dodam, ze lekarka nie cieszy się dobrą opinią ani naszą, ani nikogo...;///
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my przechodizłysmy przez Ha
potem na Pepti
i jestesmy na nim do dzisiaj :(
image
my przechodizłysmy przez Ha
potem na Pepti
i jestesmy na nim do dzisiaj :(
image
oj:( trzymam kciuki zeby w koncu przeszło!

Ktoś jeszcze miał okazje podawać swojemu maleństwu to mleko?
image
Jeśli Twoje dziecko na udowodnioną alergię na mleko krowie to mleko HA nie jest wskazane. Daje sie je dzieciom u których wystepuje ryzyko ze taka nietolerancja moze wystąpić czyli np. takim, ktorych rodzice są alergikami. W przypadku stwierdzonej alergii na bialko mleka krowiego tylko bebilon pepti lub nutramigen. Ten drugi nie zawiera rowniez laktozy.
image
czyli powinnimsy zrobic testy alregiczne? Nie jem nabiału bo synek miał straszną wysypkę itp.... ale nie robiliśmy żadnych dodatkowych badań.. fakt, mąż jako dziecko miał skaze.. teraz jest ok, ale czasem jak przesadzi z ilością mleka to znow ma plamy...
image
U takiego malucha nie robi sie jakis specjalnych testow alergicznych. Rozpoznanie jest stawiane najczesciej na podstawie zmian na skorze i nieprawidlowych kup.
image
dokładnie tak jak dominika pisze, powinno byc pepti lub nutramigen, jedyne badanie ktore moze stwierdzic czy dziecko ma alergie to badanie kalu plus kal na krew utajona.

image
image
dzieki za porade... szkoda dzieciaków, takie testowanie na zasadzie prob i błedów.. eh... ;///
image
..i zeby zakupic Nutra lub pepti, musisz sieudac do pediatry , ktory to zdiagnozuje po badaniu kału i krwi utajonej w kale. Inaczejnie kupisz melka, jak zwykłego;/
image

image

tak myslałam.. ale nasza kuzwa doktor kazała mi przestac jesc nabiał (choc sama juz na to wczesniej wpadłam) a teraz powiedziała, ze ta nietoleranacja / skaza nie jest jeszcze potwierdzona...wiec nie ma co panikowac.... czym sie różni skaza białkowa od nietolernacji mleka krowiego?????? czasem trwania???? raz zjadłam jogurt naturalny.. ale już nawet tego nie probuje jesc - mały od razu był caly czerwony na mordce...

Na razie nie ma problemu, bo karmie małego naturalnie, ale jak wróce do pracy to sie zacznie....
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry