Widok

Bebilon a Bebiko???

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Stałam dziś przed półką w sklepie trzymając kartonik mleka Bebilon 2 i Bebiko 2 próbowałam znaleźć różnice w składzie. Nie udało mi się to, jedyną różnicą jaką zauważyłam jest cena. Waham się cały czas jakie mleko zacząć podawać swojemu synkowi. Co Wy wybrałyście i dlaczego?
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
bebiko ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja zawsze myslalam,ze Bebilon ma w składzie Bóg wie co. Na początku właśnie Bebilon kupowaliśmy, potem jednak przekonałam się, ze tylko cena jest różnicą między nimi ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ktoś wie jaka jest róznica?
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Róznica to cena
firma ta sama ;)
cena cena

ktoś musi płacić za rekomendacje lekarzy - tych z reklam :)

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
I to że bebiko ma cukier a bebilon nie.
imageimage
Niko też pije bebilon od początku,teraz już bebilon4.Nigdy nie porównywałam skladu z innymi mlekami,niby bebilon z tych wszystkich mlek jest najlepszy.
Jednak jezeli babiko ma cukier,a bebilon nie-nie żaluję wyboru.

Jednak nie rózni sie bebilon od bebiko tylko ceną,cukier to już jest dużo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Trochę nieprecyzyjnie napisałam - bebiko ma sacharozę bebilon nie. ale na jedno wychodzi:)

Poza tym w bebilonie się płaci za pudełko opatentowane itd. To wszystko kosztuje:)

My piliśmy najpierw bebilon (po moim mleku) potem stwierdziłam że nie ma co przepłacać więc kupowałam bebiko ale młodej chyba nie służył i wróciliśmy do bebilonu - jest poprawa u młodej więc chyba to było to:(
imageimage
jak porownywalam sklady to rozni sie proporcjami danych skladnikow itp ale probowalam przejsc na samo bebiko juz dwa razy i mojemu synowi w ogole nie pasuje jak mieszam czasem to ok ale jak jest na samym bebiku to ma problem z kupka mimo ze jada juz stale posilki i wiecej wzdec jakos mu nie sluzy jak wracalam do bebilonu bylo duzo lepiej. moze to przypadek ale watpie bo on z tych delikatnych co zaraz mu zaszkodzi jak cos jest nie tak:((choc cena atrakcyjna i wolalabym bebiko to niestety:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Młody od 1 do 2 urodzin był na Bebilonie :] później przeszliśmy na Bebiko - ze względu na cenę :] pudełko sobie zostawiłam po Bebilonie, tam wsypuję Bebiko - bo jest wygodniej :]

chociaż Bebiko 1 było pierwszym mlekiem jakie Gabryś dostawał - i miał kolki :P później był Bebilon Comfort i Pepti :] aż doszliśmy do normalnego Bebilonu :]
a nam odwrotnie,bo szkodził bebilon :/ mały strasznie po nim charczał i już w czasie jedzenia jakby kataru dostawał :/ przy większości innych mm było podobnie i dopiero po spróbowaniu bebiko było ok
image

Fotografia okolicznościowa, sesje dziecięce, portretowe itd.
www.ans-photo.pl
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Agusia ja też tak z tym pudełkiem robiłam:)))
imageimage
hehehe ;]

ogólnie w czasie używania mlek "puszkowych" wyposażyłam w puszki kilka osób (przynajmniej 6 osób po kilka puszek) ;) w domu i na działkach w sam raz :] na cukier, makaron itd. :]
z racji tego że ja mleko w proszku uwielbiam wyjadać łyżeczkami mogę powiedziec, iż mimo podobnego składu mleko Bebilon jest słodsze i lepiej rozpuszcza sie na języku :P
hehehehe :D
znam to ;) kiedyś się "poświęciłam" i wyjadłam Bebiko 1 ;) jak była zmiana mleka ;P a później zagwostka - skąd ta meeeeeeeeeeeega kolka u Młodego? ;P
jecie mleko? :))))

też skusiłam się na bebiko- właśnie ze względu na cenę ale młoda miała straszne zaparcia :/ i niestety musieliśmy wrócić do bebilonu . Z puszkami robiłam to samo :)
image
image
W życiu tego mleka nie spróbowałam...pachnie tak strasznie że nie przyszło mi to do głowy:)))
imageimage
bebilon chyba różni się tym że ma probiotyki, nukleoidy itp iiko po tym że po nim nie ma zaparć jak po Bebiko, z tego co wiem Bebiko posiada w składzie tylko witaminy..
o to już jakieś informacje.... dzięki :)
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jesli chodzi o bebilon3 to rozni sie w smaku jest mniej slodki,ale kalori ma o 6wiecej.
To Melko w smaku to miód w porównanie jakie wcześniej jadła córka =nutramigen, masakra, ale jej smakowało
Bebilon też ma cukier tylko pod inną nazwą

a może Holle? nie ma cukru wcale

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (36 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

Jaki wozek wybrac? (81 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Wybór auta :) (84 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...

do góry