Widok

Bernadka - dziwna osoba :)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Nie odbierajcie tego jako krytyki, a jedynie jako moją opinię w stosunku do pani Bernadki, zdaję sobie sprawę z tego, że 66% forumek się ze mną nie zgodzi.

Myślałam, że pani hmm, raczej Bernadka jest osobą poważną i poważnie traktuje klientów - jak widać po moim przypadku, wybiera sobie osoby dla których upiecze ciasta, a nie osoby wybieraja ją.
Wysłałam jej zapytanie o cennik i ofertę, i zostałam potraktowana jak konkurencja. Nie dostałam żadnej odpowiedzi nie licząc maila, który mnie obrażał, i w którym niestety nie dostałam oferty.

Fakt - pisałam w innym wątku, że jestem zdecydowana na kompleksową usługę w restauracji, w której wyprawiam wesele, ale ostateczną umowę i decyzje będę podpisywać dopiero na początku lipca, dlatego wciąż szukam lepszych rozwiązań. I nie widzę w moich poszukiwaniach niczego złego. Ludzką rzeczą jest poszukiwać lepszych rozwiązań.

Wszyscy tak zachwalają pani ciasta, że i ja chciałam być może w zależnośći od tego jaka jest pani oferta się na panią zdecydować i zrezygnować z ciast zamawianych przez restaurację.

W tym miejscu pragnę wyrazić swoją opinię, iż jestem bardzo niezadowolona z takiego potraktowania mnie przez Bernadkę i sczerze jej nie polecam - bardzo nie miłe traktowanie.

Liczę się z tym, że skrytykujecie moją osobę, ale po prostu musiałam wyrzucić mój żal.

Pozdrawiam :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Szkoda tylko, ze ja nic o tym nie wiem, chyba mnie wiecej spotkalo przykrosci od co poniektorych osob i niepowaznego traktowania, a takze braku szacunku do czasu jaki poswiecam na odpisywanie maili.

Dla mnie to jednak nie jest opinia, a oskarzenie kogos o cos czego nie zrobil.

Widac, ze nie czyta Pani zbyt dlugo forum i nie zdazyla Pani jeszcze zaznac walk slownych konkurencji w roznym fachu. Koncze dyskusje z Pania, bo po prostu nie mam na nia czasu, jak i checi. Szkoda, ze ani przez chwile, nie sprobuje sie Pani postawic w mojej sytuacji ....

Do "kajetano":

Niestety ta Pani, ani przez chwile nie dala do zrozumienia, ze zastanawia sie nad wyborem komu to zleci, a pisze, ze jest zdecydowana. Dla Pana to ryzyko handlowe, dla mnie to cos wiecej na co pracuje od kilkudziesieciu lat i staram sie udoskonalac jak moge. W mojej ofercie nie ma ogolnej informacji o pieczeniu a bardzo duzo szczegolow, ktore nie chcialabym zeby trafily w niepowolane rece. Ja na to pracowalam prawie cale zycie, czemu ma ktos to dostac od reki. Nie wiem w jakim fachu Pan pracuje, moze nie ma Pan w swojej ofercie szczegolow, ktorych nie chcialby Pan zdradzic konkurencji, a zaden kucharz, nie zdradzi tajemnic swojego kucharzenia, jesli wie, ze moga trafic w niepowolane rece. Pozdrawiam. Bernadka
udez w stol a norzyce sie odezwa:) Pani Bernadko... wolny rynek polega na tym ze klient ma prawo wyboru, jest pelnoprawnym uczestnikiem rynku ale do tego potrzebuje informacji. Ja mowiac szeczerze gdybym dostal takego maila ze oferte dostane jak sie zdecyduje to bym chyba umarl ze smiechu :) a to ze ta dziwczyna sie wacha czy zlecic wszystko restauracji czy moze rozdzielic na kilka firm to jest normalne. Ja kiedy dostaje zapytanie od klienta wysylam mu oferte w ciagu godziny dwoch. bo wiem ze jesli nie zareaguje na czas konkurencja mnie zje. Jesli nawet ta oferta trafi do konkurencji to trudno..ryzyko handlowe. I kwestia etyki biznesu Wierze w to ze jestem najlepszy i konkurencja mi nie grozi. Osobny temat to wyrazanie sie o Pani per Ty,faktycznie niegrzeczne..
niestety nie jestem pierwszą osobą, którą potraktowała pani w ten sposób i dlatego pozwoliłam sobie nie na obsmarowywanie, a na wyrażenie opini..

A gdyby każdy myślał, że druga osoba jest z konkurencji, to to forum przestałoby istnieć.
Ja jednak uwazam, ze jest Pani bardzo niesprawiedliwa w tej ocenie, nie odpisala Pani do mnie na maila, tylko obsmarowuje mnie Pani na forum, co tym bardziej moze wskazywac na powiazania z konkurencja.

Tersc maila jaki napisalam do Pani to: "Witam, troche mnie zdziwilo Pani pytanie, przeciez ma Pani zamowione juz ciasta gdzie indziej? Dostaje bardzo duzo pytan i cale wieczory odpisuje na maile od dziewczyn i zalezy mi, zeby byly to powazne zapytania, a nie porownywanie oferty, czy sciaganie pomyslow dla konkurencji jesli jest Pani zdecydowana na ciasta juz gdzies indziej. Prosze mnie zrozumiec. Pozdrawiam.
Bernadka"

W Pani slowach mozna wyczytac, ze conajmniej Pania zwyzywalam, czy jeszcze cos gorszego. Przykro mi, ze nie sprobowala Pani mnie choc troche zrozumiec, gdyby Pani miala taka prace tez nie chcialaby szczegolow zdradzac innym. Poza tym ma Pani bardzo zmienne zdanie, bo pierw Pani pisze, ze ciasta bierze z Jutrzenki, pozniej ze kompleksowo z restauracji. No i Pani slowa "nie chcę się osobno martwić ciastami" oraz "ja się na nią nie zdecydowałam, bo wybrałam komplet w restauracji" sa raczej jednoznaczne i nie mozna z nich raczej wyczytac tego, ze sie Pani jeszcze zastanawia skad wezmie ciasta. Stad moje zdziwnienie o prosbe oferty.

Nie jestem tez dla Pani kolezanka, zeby pisala Pani do mnie po imieniu, moglabym byc conajmniej Pani mama (prosze wiec odrobine choc szacunku), i nie uwazam, zebym niepowaznie podchodzila do klientek, zreszta o tym wiedza te dziewczyny, ktore kontaktowaly sie ze mna. Zeby poznac lepiej czlowieka trzeba miec z nim pierw troche wiecej kontaktu, a nie oceniac kogos w ten sposob po przeczytaniu zaledwie kilku zdan. Szkoda, ze Pani sama nie wkleila tutaj mojego maila do Pani.

Nie wiem kto tu zachowuje sie niepowaznie. Dla mnie niepowazne jest Pani zachowanie, widocznie ma Pani w tym jakis cel. Niestety ludzie sa rozni. To pierwsza taka opinia z kontaktu ponad kilkuset zainteresowanych dziewczyn, z ktorymi korespondowalam i koresponduje dalej. Nie wspomne tych, ktore mialy ze mna kontakt osobisty. Nastepnym razem prosze o zastanowienie sie zanim oceni Pani kogos tak szybko... Bernadka
do góry