Widok

Bernadowo Park

Bernadowo Park Mały Kack Temat dostępny też na forum:
Bernadowo Park powstanie w zacisznej, bliskiej naturalnych terenów zielonych lokalizacji Gdyni. Po sąsiedzku deweloper zakończył kilka lat temu budowę Osiedla Leśnego.

Otulina Trójmiejskiego Parku Krajobrazowego zapewnia komfort życia osobom, które prowadzą aktywny tryb życia i czują potrzebę kontaktu z naturą. Niedaleko stąd na przykład na Polanę Bernadowską, gdzie znajduje się stadnina ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Po co tam mieszkacie skoro tak wam tam źle ?
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 4

muza

należy tez dodać czasoumilacz z leśnego, który będzie doskonale słyszalny w budynkach 2 i 3C, szczególnie w poranne weekendy ( repertuar: głownie prodigy, ale zdarza się i disco polo, dla każdego coś "miłego")
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 8

bla bla bla

Polak to na wszystko narzeka,Również mieszkam w bloku i zdarzały się podobne sytuacje,ale ja w przeciwieństwie do innych nie wylewam żalów na forum tylko idę i zwracam grzecznie uwagę .Radzę zebrać mieszkańców , którym również to przeszkadza , zapukać do tego Pana i porozmawiać po ludzku.Według mnie komentarz zbędny ,bo wina nie leży po stronie developera tylko mieszkańców, którzy zamiast rozwiązać problem już dawno wypisują takie rzeczy na forum .
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

ładnie położone, ale mam wątpliwości co do jakości...

....oglądałem niedoróbki na sąsiednim osiedlu JW Construction za zgodą i sugestią mieszkańców (wielki baner obok biura JW).
Oprócz spartaczonych balkonów zauważyłem problem z elewacją oraz ogólnym standardem wykończenia części wspólnych, jak np klatki schodowe.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 19

Mieszkam w Cadenie i problemu z psami już nie ma.

Kiedyś faktycznie latało tam kilka psów. A Osiedle jak kto lubi mi się podoba niska zabudowa. Mieszkam w Cadenie dobre dojazdy, będzie kolej metropolitalna, autobusy blisko. Ja się z tego miejsca nie zamierzzam nigdzie ruszać.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
Dużo wilgoci i robactwa,osiedle znajduje się w lekkiej niecce terenu a więc w połączeniu z gliniastym podłożem gwarantuje to wilgoć i zagrzybienie.Polecam zobaczyć jak wyglądają omszałe ściany ich osiedla na ul leśnej :) gwarantowane odgłosy dzwonów z pogrzebów z pobliskiego cmentarza na spokojnej
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
Ale gdzie tu porównywać Cadenę zbudowaną jako osiedle pokazowe przed wielu laty do tego JW construction...lata świetlne.Ogólnie przed laty pamiętam baner prywantej osoby niezadowolonej z usług firmy przed biurem sprzedaży a obecnie podobny można zobaczyć w redłowie na budynku obok szpitala.Polecam sprawdzić
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

problem z psami jest NADAL
smutne jest ze ani urzad miasta, ani straz miejska ani animals na to nie reaguja mimo WIELU telefonow od mieszkancow
co tu sie przekomarzac, najlepiej jezeli potencjalny nabywca po prostu przejdzie sie dookola nowo powstajacego osiedla- przy płocie i sam zobaczy klatki z dzikimi psami
najlepiej okolo 7 rano wtedy mozna trafic na moment kiedy wyglodniale z przerazajacym szczekaniem ida polowac na zwierzyne

a jak juz zobaczycie to miejsce gdzie zyje ten "czlowiek" to sami ocencie czy chcecie miec takie sasiedztwo
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2
To prawda, jest tam takie miejsce. Jakiś stary dziad trzyma tam agresywne psy. Podjechałem tam niedaleko samochodem, bo przymierzam się do kupna mieszkania. Przeszedłem obok tej speluny i po człowieku widać, że ma coś z głową. Wygląda z daleka, przypatruje się jakby już miał problem, że w ogóle patrzysz w tamtą stronę. Podbiegł do mnie jeden z psów, ale potraktowałem go gazem i butem na popęd. Szkoda psiny, bo to nie jego wina. Myślę, że systematyczność nauczy je nie wychodzenia za swój rewir.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ładnie położone jakość bez zarzutów

..... oglądałem sąsiednie osiedle JW - Osiedle Leśne oddane w 2007/2008r. i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony wyglądem elewacji i zagospodarowaniem całego osiedla. Miło popatrzeć jak zadbane jest to osiedle po 7 latach. Widać, że wspólnota działa prężnie.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 13

Slaby projekt

Sam projekt jest bardzo slaby, zblizony do osiedli budowanych w latach 90tych na obrzezach miasta. Budynki wygladaja jak zwykle stodoly. Sasiedztwo cmentarza.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 18

bedzie ciemno bo drzewa wysokie, praktycznie zadne mieszkanie nie jest powyzej korony drzew, partery i 1p w budynkach zaraz przy lesie to "izba piwniczna", a widok na las to wart uwagi dopiero na 3p, parter- widok na 2metrowa skarpe, 1p- to tak na prawde poziom parteru, 2p tez brak swiatla i widok na pnie drzew
a ceny kosmiczne
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 7
niestety prawda jakość JW jest paskudna.
w wawie też dają ciała. idą na ilość nie jakość
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
no i tak trochę kolory brzydkie mają...poprzednia inwestycja też mało estetyczna. a takie ładne miejsce. szkoda
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 11
Budynek obok szpitala w Redłowie nie należy do JW
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Na Wiczlinie taniej i mniej bloków ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10

ale

To niemożliwe, byłam tam w zeszłym tygodniu na spacerze, siostra się przymierza do zakupu mieszkania na Bernadowie Park, chyba nie piszecie o tym samym miejscu??
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ciekawe :) Pan juz nie mieszka i nikt o tym nie pisze

Pana już od zimy nie ma,
chodzę na spacer z psem i jest cisza, jego psy również zostały zabrane.
Teraz to tylko sarny można spotkać a może i dziki :)

mm
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

jakość Wroński

Wroński wybudował prawie całe trójmiasto, wystarczy wejść na jego galerię :)
Mieszkam na fikakowie- świetne osiedle, od 15 lat nic się nie dzieje,
super jakość i materiały!
pm
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2