Widok

Bernadowo Park

Bernadowo Park Mały Kack Temat dostępny też na forum:
Bernadowo Park powstanie w zacisznej, bliskiej naturalnych terenów zielonych lokalizacji Gdyni. Po sąsiedzku deweloper zakończył kilka lat temu budowę Osiedla Leśnego.

Otulina Trójmiejskiego Parku Krajobrazowego zapewnia komfort życia osobom, które prowadzą aktywny tryb życia i czują potrzebę kontaktu z naturą. Niedaleko stąd na przykład na Polanę Bernadowską, gdzie znajduje się stadnina ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Leśne wygląda bardzo ładnie, zadbane
elewacja zawsze po pewnym czasie zarasta lekko mchem od północy

aa
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też się wahałam ale kupiłam :)
wg mnie to jedna z ciekawszych propozycji
blisko las, centrum i cisza, ustawne rozkłady mieszkań,
zależy kto czego szuka

mm
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4
Oczywiście, że o tym samym
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

czy już jest pozwolenie?

jak tam? banki dają już kredyt na tę inwestycję? sąsiad z osiedla obok odpuścił?

podziwiam tych którzy kupi to za gotówkę, nie wiadomo czy to kiedykolwiek dostanie pozwolenie na użytkowanie przy zaskarżonym pozwoleniu na budowę
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 24

Zadowolona

My z mężem tez kupilismy i jesteśmy bardzo zadowoleni z tej decyzji. Bardzo duzo plusów cisza spokoj blisko morze las kameralna budowa wiec mysle ze bedzie nam sie miło tam mieszkało:)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

Pozwolenie jest. Nie było ono zaskarżone tylko toczyło się postępowanie administracyjne które zostało już odrzucone przez sąd.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4

Również zdecydowaliśmy się z żoną na zakup i nie mam żadnych wątpliwości że był to dobry wybór. Na sąsiednim osiedlu JW mieszka nasza znajoma od lat i również polecała nam lokalizacje jak i dewelopera. A poza tym... Jeśli komuś się nie podoba nie musi tam mieszkać :)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Odpowiedz

W którym budynku kupiliście?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Odpowiedź

w 4
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

az szkoda ze nie chodzisz z psem dalej niz dookola osiedla

dostal dzialke kilka parceli ponizej od UM, niestety my musimy kupowac za ciezkie pieniadze a menelstwo dostaje gratis
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

To zależy

Wygląda to całkiem nieźle, podoba mi się okolica i całe Bernadowo Park, ale muszę sprawdzić jeszcze kilka rzeczy zanim się zdecyduję.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5

Kogo to obchodzi?

???
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 11
Kupiłam mieszkanie na tym osiedlu i bardzo mi się podobało ale ... no właśnie dwa tygodnie temu byliśmy z mężem na spacerze ... oglądnąć budowę od strony lasu i jakiś człowiek poszczuł na nas dwoma psami .... nie było to miłe doświadczenie. Zglosilismy w biurze sprzedaży mieszkań ale niestety nie przejęli się tym. Sprzedali nam mieszkanie i mają nas w nosie. Czasami żałuję decyzji .... przedstawiciele dewelopera otrzymali kasę i no cóż już nie jesteśmy atrakcyjni do rozmowy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jak ja byłam z mężem i to kilka razy to nie było juz Pana z psami chyba developer wykupił cały teren i Pan sie wyniósł wiec moze to przypadkowy człowiek zupełnie z innego miejsca.

Myślę że nie ma się o co martwić. Nie ukrywam że sam kilkukrotnie interweniowałem u dewelopera w tej sprawie, niekoniecznie przez jego biuro na leśnej a w centrali firmy. Człowiek który nielegalnie zajmował działkę JW przyjął mieszkanie zastępcze a budynek który był na w/w działce posadowiony rozebrano. Faktycznie zdarza się że w czasie weekendów pojawia się tam z psami (mieszkam aktualnie stosunkowo blisko stąd wiem), ale po zasiedleniu budynków mam nadzieję zniknie. Jestem tym dość szczególnie zainteresowany ponieważ mieszkanie kupiłiśmy w budynku 4.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Psy na osiedlu

O ile wiem rozebrano tylko drewniane szopy a budynek murowany dalej stoi. To wszystko to jakaś dziwna sytuacja ... zaczynam się zastanawiać czy dobrze zrobiłam kupując tam mieszkanie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Co najwyżej przyjdzie nam puścić z dymem pracowników dewelopera :D. Nie chce być w jego skórze jeśli nie zajmie się tą sprawą do czasu zasiedlenia budynków. A tak zupełnie poważnie - teren mają ponoć sami ogrodzić i zabezpieczyć...
Ostatnim razem gdy tam byłem (chyba w miniony czwartek) psów ani przesympatycznego ich wlasciciela nie było.

To zależy

Przyjeżdżam na spacer z psem co tydzień, nigdy nikt nas nie poszczuł.
Pana z pasami długo nie było na działce ale, pojawił się (znaczy są jego psy za płotem - zawsze ujadają kiedy się przechodzi koło płotu).
Nigdy też nie widziałam aby psy chodziły wolno bez smyczy poza ogrodzeniem. Musiał Państwa poszczuć ktoś inny. Naszego psa pogryzł inny duży zwierz w tej okolicy... na szczęście żyje, bynajmniej mam pewność że to nie te psy - były z swojej zagrodzie.
mm
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

zasmucona- kupilas mieszkanie a nie czytalas opini?

pelno tu ich jest ze ten psychol ciagle tam siedzi
prawda jest tez ze szczuje ludzi tymi psami ( coraz wiecej osob przychodzi ogladac mieszkania), moja rodzine tez ostatnio poszczul... na szczescie przy krzykach dzieci psy uciekly
psy nie siedza TYLKO za ta zagroda prowizoryczna, ale sa jak najbardziej wypuszczane
faktem jest tez ze deweloper ma to w .... powazaniu....
facet siedzi tam glownie w weekendy,ale jest tez jak budowa pracuje
ja tez jestem tam czesto, interesuje sie czy kupic czy nie kupic... ale takie sasiedzctwo nie jest warte grubo ponad 6 tys za metr...
a i do czasu 3 etapu to watpilwa sprawa ze sie zajma tym czlowiekiem...
wiec mieszkancy bloku nr 4 czekaja was ciekawe 2 lata... mozecie popytac na osiedlach obok
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Moze nie bedzie tak złe- nie ma co sie nastawiać w taki sposób - najwazniejsze ze osiedle jest strzeżone i monitorowane wiec na nie raczej sie nie dostanie:)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0