Widok

Bernadowo Park

Bernadowo Park Mały Kack Temat dostępny też na forum:
Bernadowo Park powstanie w zacisznej, bliskiej naturalnych terenów zielonych lokalizacji Gdyni. Po sąsiedzku deweloper zakończył kilka lat temu budowę Osiedla Leśnego.

Otulina Trójmiejskiego Parku Krajobrazowego zapewnia komfort życia osobom, które prowadzą aktywny tryb życia i czują potrzebę kontaktu z naturą. Niedaleko stąd na przykład na Polanę Bernadowską, gdzie znajduje się stadnina ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Wczoraj widziałem ze ogrodzenie przestaje istnieć... mam nadzieję że nikt się tam już nie zasiedli. Pozyjemy, zobaczymy
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kupiłam tam mieszkanie i czytałam wcześniej opowieści o człowieku z psami .... ale sprzedający mieszkanie zapewniał mnie, że ta sprawa jest już załatwiona no cóż ... zostałam wprowadzona w błąd. Przestaje mi się ta cała moja transakcja podobać. Dochodzę do wniosku, że są lepsi i gorsi kupujący. Kupując w pierwszym etapie nie dostałam darmowej komórki lokatorskiej jak obecni kupujący. Ciekawa tylko jestem czy oddadzą budowę w terminie ....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Mnie z żoną niedawno w niedzielę do południa zaatakowały 2 psy i to na oczach ochroniarza w budzie przy budynku nr 4 i tylko moja zdecydowana reakcja uchroniły nas od pogryzienia więc nie mówcie, że problem psów rozwiązany. Jak wam niektórym d... pogryzą / a nie daj Boże dziecku / będziecie inaczej śpiewać. Korzystając z tego , że na budowie są maszyny budowlane JW powinien zlecić Wrońskiemu by spychaczem pozostałości po tym gościu zrównać z ziemią, by nie miał do czego przyłazić, tym bardziej że to teraz ich teren. Miłych spacerków.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

strony świata i słońce

Bloki już wybudowane, las jest w takiej odległości, że strona wschodnia jest pięknie doświetlona i drzewa nie zabierają słońca.
Po południu słońce min. do 19-20 od południa.
Kupiłam mieszkanie od strony lasu i kwestia nasłonecznienia była dla mnie bardzo ważna.
Każdy blok jest budowany praktycznie na innej wysokości, nie robią cienia na inne budynki. W bloku, w którym kupiłam mieszkanie nawet parter jest świetnie doświetlony (blok pod samym lasem).

mm
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

opinie z Leśnego

Zanim kupiliśmy mieszkanie na Bernadowie, wielokrotnie rozmawialiśmy z przypadkowymi mieszkańcami leśnego. Wszyscy bardzo zadowoleni, mieszkania ciepłe, cisza, spokój. Standardowe koszty utrzymania. Wielu rekomendowało zakup u dewelopera. Wszyscy bardzo zadowoleni. Na temat pana, który wywiesił baner o jakości JW uśmiechali się i mówili często "bez komentarza :) , ten człowiek generalnie ma problem :) " taka wypowiedź wielu mieszkańców o czymś świadczy.

mm
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

trzeba było negocjować :) teraz nie ma co narzekać
nawet kiedy nie ma promocji cenę trzeba zbijać i coś się ugra :)
wiem, bo negocjowałam długo i warto było :)

mm
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Elewacja Bernadowo Park

Drodzy mieszkancy prosze zwróccie uwage na alewacje w górnych czesciach budynku , miejsca płytki pomalowane brązowa farba imitacja drewna , wychodza bąble i bedzie odpadać farba, mam nadzieje ze deweloper zrobi to do czasu odbioru , wszystko widać
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

odbior mieszkania

Czy wiadomo kiedy beda odbiory, jakies informacje od dewelopera?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Odbiory .... tego nikt nie wie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak sobie mysle ze kupno u tego dewelopera bylo zla decyzja. Przestaje mi sie to wszystko podobac.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Dzisiaj dowiedzieliśmy się że odbiory będą trwały do grudnia , niezłe jaja a miało być tak dobrze.

W trakcie budowy zmienili wizualizacje.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Odbiory DO grudnia, to mogą się co najwyżej rozpocząć. A trwać będą z 2 miesiące albo więcej, przecież tam jest ok. 150 mieszkań do odebrania. Ile odbiorów dziennie można zorganizować maksymalnie: 2 - 4? Nawet jeśli 5, to daje 30 dni roboczych.

Poza tym jest opóźnienie. Zakończenie wszystkich prac budowlanych miało nastąpić z końcem września, tymczasem nie wszystkie balkony mają jeszcze barierki oraz nie skończona jest mała architektura, ogrodzenia, itp. To wszystko opóźnia rozpoczęcie procedury administracyjnej, więc miejmy nadzieję, że faktycznie w grudniu zaczną się te odbiory.

aleks

a jakies szczegoly od kiedy? czy raczej nic nie wiadomo?
Szkoda ze tak podchodza do klienta - sprzedali mieszkanie to juz nic nie mozna sie w biurze dowiedziec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czy ktos juz byl w srodku ogladac mieszkanie?
Na jakim etapie jest inwestycja?

Budynek 1

W budynku 1 mieszkania są już pomalowane. Są drzwi wejściowe, kontakty, grzejniki. Na klatkach też już raczej widać metę. Ktoś tu w komentarzach wspomniał, że na balkonach brakuje szyb. Ciekawe kiedy się za to wezmą. Etap II rośnie w oczach, ale mogliby najpierw zająć się wykończeniem I. Ciekawe kiedy dostaniemy klucze..

można zgłaszać zagrożenie na interaktywnej mapie policji:
http://www.policja.pl/pol/mapa-zagrozen-bezpiecze/33880,dok.html

Jeśli chcesz wejść na teren budowy nie widzę najmniejszego problemu - wystarczy umówić się z przedstawicielem dewelopera (niekoniecznie z tym który sprzedał Ci mieszkanie). Osobiście byłem już dwukrotnie by zobaczyć jak to wszystko wygląda. Z tego co się dowiedziałem - odbiory już trwają. Przeszkodą w odbiorach z całą pewnością nie jest niedokończona infrastruktura związana z zielenią. Tym mogą się zajmować później - zresztą na chłopski rozum - mamy połowe października i temperaturę bliską zera w nocy. Dla formalności: nie zamierzam bronic dewelopera ani ludzi których zatrudnia! Natomiast w umowie kupna/sprzedaży którą każdy podpisał jest informacja o terminie granicznym przekazania lokali kupującym. Oczywiście mam ogromną nadzieje ze nastapi to szybciej - jak kazdy mam dosc mnozenia kosztow i wolalbym sie skupic po prostu na wlasnym M. Z tego co się orientuję na poczatku grudnia powinien się rozpocząc proces przekazywania lokali. Na koniec: kazdy budynek jest objęty gwarancją - usterki beda musialy byc usuniete i pewnie kazdy ich pewna ilosc zglosi. Przykre ale prawdziwe. A tak na koniec: kazdy z nas juz niebawem się tam wprowadzi :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czy wiadomo kiedy dokladny odbior?
Najpierw mial byc pazdziernik, potem polowa listopada, a teraz ze blizej konca roku..
Ma ktos juz jakas konkretna informacje?????

Zasmucony

Ja już im nie wierzę ... w te ich terminy. Myślałam, że ten Deweloper jest ok. ale to kolejna ściema ... obiecują są mili nim nie dostaną kasy a potem .... szkoda gadać