Widok

Bernadowo Park

Bernadowo Park Mały Kack Temat dostępny też na forum:
Bernadowo Park powstanie w zacisznej, bliskiej naturalnych terenów zielonych lokalizacji Gdyni. Po sąsiedzku deweloper zakończył kilka lat temu budowę Osiedla Leśnego.

Otulina Trójmiejskiego Parku Krajobrazowego zapewnia komfort życia osobom, które prowadzą aktywny tryb życia i czują potrzebę kontaktu z naturą. Niedaleko stąd na przykład na Polanę Bernadowską, gdzie znajduje się stadnina ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Pierwsze słyszę, pamiętam za to zapis mówiący o dostawcy energii wg wyboru klienta.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

???

ja mam w akcie zapis ze "przygotowanie lokalu do opomiarowania przez dostawce energi na podst indywidualnej umowy z klientem"
nie mam ani slowa o jakiejs firmie ZEUP
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mieszkaniec

My już odebraliśmy. Części wspólne są bardzo ładnie wykończone. Piękny Park na terenie osiedla. Nawet windy zabezpieczyli.

W protokole mam kilka usterek np. pęknięte ściany.

Generalnie jest ok.

I co najważniejsze nie ma człowieka z agresywnymi psami.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Gratulacje

Odebraliście mieszkanie z usterkami? Jak będzie wyglądać ich naprawa? Pozdrawiam sąsiada
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
W jakim budynku Panstwo odebrali?

Mieszkaniec II

Również odebraliśmy :)
Ścian popękanych nie mamy ale okazuje się konieczna naprawa akryli od zewnetrznej strony okien i wymiana parapetu balkonowego... żaden problem - już przekazałem klucze wykonawcy budowy i dziś wszystko zostanie usunięte.
BTW - ściany będą pękać bo wiąże się to z osiadaniem budynku.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
My rownież odebraliśmy. Jestesmy bardzo zadowoleni. W mieszkaniu prawie nic nie było do poprawki wiec wyglada na to ze do naszego budynku bardzo sie przyłożyli. Okolica czyli cześc wspólna pięknie zrobiona. Ciekawe ile czasu beda trwały hałasy zwiazane z urządzeniem sie sąsiadów.

W których budynkach odebraliście już mieszkania?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mieszkaniec - czy też wymusili na Tobie podpisanie umowy o energie elektryczną z ich spółką córką?

Co jeszcze było nie tak przy odbiorze mieszkania. Możesz polecić jakiegoś fachowca, który pomoże przy odbiorze mieszkania oraz informacje ile taka usługa kosztuje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niezła zagrywa z ich strony. Albo podpisujesz albo nie masz prądu przez 4 miesiące. Kciuk w górę.

Najlepsze to zostawianie drzwi od klatki otwartych na oścież na całą noc przy -7 stopni, a zaraz za drzwiami grzejnik ustawiony na 5. Nie mogę się doczekać pierwszego czynszu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

???

to napisz kartke zeby sasiedzi zamykali drzwi, jakos nie wierze ze ktos z jw przychodzi wieczorami i specjalnie otwiera drzwi klatek na oścież
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie napisałem że robi to ktoś z jw.

Po prostu szkoda, że ludzie nie myślą. Zresztą już takie rzeczy przerabiałem w życiu, że wcale bym się nie zdziwił.

JaG - zwróć uwagę na okna i parapety. Często są podrapane i rzuca się to w oczy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Oj coś marudzisz. Osiedle piękne. Mieszkanie ładnie oddane trochę dali ciała z terminami odbioru ale generalnie jest ok.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Gdzie odebraliście?

jest juz ktoś z Trójki? Niektóre remonty na osiedlu już zaawansowane.

a z 6?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

W bloku 1 ja już odebrałam

4 A
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Głupoty

Co Ty wygadujesz za bzdury i siejesz ferment. Nikt Ci umowy nie nakazuje podpisać. Po prostu firma energetyczna należąca do JW przygotowała się wcześniej i zamontowali liczniki. Chcesz podpisać Umowę to masz prąd tego samego dnia. jeśli nie chcesz to musisz iść do Energi, Taurona czy gdziekolwiek i podpisać z nimi Umowę i czekać na instalatora. Przecież to jest naturalne na każdym nowym osiedlu, że czekasz. A te 4 miesiące (swoją drogą przesada), które wymyśliłeś to nie jest wina JW tylko firmy, z którą podpisujesz Umowę. JW nic nie utrudnia ani nie blokuje. Ale najlepiej jest powiedzieć, nie dali mi wyboru jak za komuny i przystawili pistolet do skroni no to podpisałem.
Poza tym, rozumiem, gdyby Zeup mial ceny z kosmosu, ale są one równie atrakcyjne jak innych firm (jedynym minusem jest brak taryfy weekendowej).

Reasumując, nie strasz ludzi swoją niekompetencją.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2