Widok

Bez ramiączek

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy suknie bez ramiączek są wygodne? Czy gorset nie zsuwa się?
Nie wiem jaką suknie wybrać... Podobają mi się bez ramiączek, ale boje sie że gorset bedzie spadac i zamiast sie bawic to bede tylko drygaci pod suwac go do góry .... Poradzcie mi cos...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mojemu pokazywalam miliony zdjec w internecie, ale kazda niemal sukienka byla w innym stylu i jesli cokolwiek z tych zdjec zapamietal, to i tak nie wie na jaka sie w ostatecznosci zdecydowalam :))) Zobaczy dopiero w kosciele :))
Od poczatku wiedzialam ze nie bede chciala miec gorsetu (zle sie czuje w gorsetach ze wzgledu na "gole" ramiona - wiem o tym bo kiedys w muzeum przymierzalam :)) no i mam snieznobiala suknie w formie "A" - taka "ksiezniczkowata" :)

[img]image[/img]

a mój Tomeczek w ogóle nie wie czego się spodziewać i nie będzie wiedział do samego końca ;-) Wybrałam sobie "ręcznik" i to najbardziej elegancki z wszystkich sukni ślubnych jakie widziałam :-)))
pozdrówka!

image
no troszkę : ))))))))))))))))))))))))))))))))))) taa.... faceci są tacy zabawni - ja właśnie "maltretuje" swojego milionem fotek sukni slubnych a on stale: najlepiej biała, tradycyjna w kroju, tylko w kształcie A bla bla bla.... ale jest przy tym taki uroczy, ze droczenie się z nim to sama przyjemność... a tak miedzy nami - to ja rzeczywiscie najlepiej wygladam w A i to sniezno bialej hahahah

image
nita9 napisał(a):

> bez ramiączek trzymają się na pewno dobrze i rzeczywiście
> lepiej sznurowany, ale ja juz patrze na nie ( niestety )troche
> z innej strony i to przez mojego faceta - on twierdzi, że takie
> suknie są mało eleganckie, bo wyglada się w nich jakby się było
> obwinięta recznikiem, zwłaszcza jak panna młoda siedzi za
> stołem i nie widać całej sukni - o zgrozo!!! ale i tak zrobie
> swoje ( czyli kupie ta , w ktorej najlepiej bede wygladac hehe
> pozdrawiam
> nita

hihi faceci to mają skojarzenia ...:)mój raz jak wszedł do salonu i mnie zobaczył w jednej sukni to powiedział ,że ta nie bo wyglada jak choinka..dziwne co nie????acha ja będe z tych co wyglądają jak obwinięte ręcznikiem , troszku drogie te nasze ręczniki:):)

image
image
image
bez ramiączek trzymają się na pewno dobrze i rzeczywiście lepiej sznurowany, ale ja juz patrze na nie ( niestety )troche z innej strony i to przez mojego faceta - on twierdzi, że takie suknie są mało eleganckie, bo wyglada się w nich jakby się było obwinięta recznikiem, zwłaszcza jak panna młoda siedzi za stołem i nie widać całej sukni - o zgrozo!!! ale i tak zrobie swoje ( czyli kupie ta , w ktorej najlepiej bede wygladac hehe
pozdrawiam
nita
ja wybrałam suknię szytą w całości, ale góra jest usztywniana fiszbinami jak gorset. W sklepie wszystko było ok, mam nadzieję, że w dniu ślubu też tak będzie :-)
Ja tez już mam suknię z gorsetem bez ramiączek i nie ma żadnych wątpliwości, czy będzie się dobrze trzymał. Moja siostra miała taki gorset i przez to że jest wiązany z tyłu i dopasowany w talii, nie ma najmiejszej obawy, że spadnie, wręcz przeciwnie trzyma się pasa jak przyklejony. Naprawdę warto przymierzyć, nic nie stracicie.
Jeśli chodzi o suknie dwu częsciowe (gorste bez ramiaczek + spódnica) to 100% gwarancji, że gorset się nie zsunie. Nie wiem jak to jest w przypadku sukni szytej w całości i bez ramiaczek.

Gorsety się super trzymają i moim zdaniem lepiej jak są sznurowane - zawsze mozna je docisnąć lub poluzować. Bardzo ładnie dopasowywuja się do tali, nie ma szans, żeby coś się zsunęło.

Gorset z wszytymi rękawami - czasem są takie modele z rękawami z koronki. Przymierzałam i trzeba było uważać z energicznym podnoszeniem rąk do góry bo pod pachą moze cos trzasnać.

A w gorsetach bez ramiączek totalna swoboda. Polecam. Koniecznie przymierzcie jesli macie jakies wątpliwości.

Pozdrówka :-)
Dziewczyny, nie zalamujcie mnie. Mam gorset i teraz do wszystkich stresów doszel mi jeszcze jeden: on moze spasc! musze pamietac o biustonoszu hihi
Ja rowniez nie jestem przekonana co do sukni bez ramiaczek. Chociaz bardzo ladnie one wygladaja to jednak wybralam sukienke z ramiaczkami, bo bede czula sie swobodniej i nie bede musiala ciagle myslec o tym czy cos mi sie zsunie czy nie :o

image
gorset napewno nie spadnie, ale ja nie lubię takich sukien i czułabym się fatalnie bez ramiączek,. bo calą noc bałabym się, że zaraz spadnie, dlatego kupiłam suknię bez ramiączek, bo taka mi się podobała, ale ramiączka kazałam doszyc, wyglądało dobrze.
hej, ja miałam gorset bez ramiączek, sznurowany i wszystko było ok, tylko trzeba go dobrze zasznurować.......ja przez cały slub i wesele wogóle o tym nie myślałam, czy mi się zsuwa czy nie ;))
Troche mnie uspokoiłyscie.....
chce kupic suknie bez ramiączek, bo w takiej szczuplej wyglądam....

a obawiam sie ze zgubie troche przed slubem ciałka
bo tyle stresów....

a potem gorset bedzie sie zsuwał....
ale cóz.... mam nadzieje ze jakos przezyje ten wieczór
????????????????

image
nawet paniom z małym biustem :->

image
gorset najlepiej sznurowany- nie przejmujesz się tym czy schudniesz czy przytyjesz....

ja w gorsetach bez ramiączek wyglądałam bardzo źle, chociaż bardzo mi się takie podobały....
Ja zapewniam wszystkie babki,że nic nie spadnie!!!!!!
Kobity, daję sobie głowę uciąć, że gorset nie spada. Jeżeli jest należycie usztywniony, to bez obaw. Sama mam sukienkę z gorsetem, z opadającymi ramiączkami- są ale tylko do ozdoby ;)))
Również się tego obawiałam dlatego zdecydowałam się na gorset z ramiączkami... coby mieć poczucie komfortu podczas weselnych tańców:)

image
do góry