Widok
bąbelki są na jaśkowej dolinie. zapraszam.
a rodzicielskie problemy niestety są mi obce. nie czuję klimatu. czuwam przy ukochanym psie po operacji.
mam chwilę wytchnienia i mogę polecić kojącą muzę:
http://www.youtube.com/watch?v=j1wgaFJ0750
a rodzicielskie problemy niestety są mi obce. nie czuję klimatu. czuwam przy ukochanym psie po operacji.
mam chwilę wytchnienia i mogę polecić kojącą muzę:
http://www.youtube.com/watch?v=j1wgaFJ0750
a tu nasz muzyczny klimat
http://www.youtube.com/watch?v=fo7CU4DVkxY
mam nadzieję, ze niedługo znów pójdziemy w tym rytmie
http://www.youtube.com/watch?v=fo7CU4DVkxY
mam nadzieję, ze niedługo znów pójdziemy w tym rytmie
jeszcze pół butli obklejonej modrzewiowymi igłami.
i z 15 flaszek tego szlachetnego wina pochowanego po zimnych kątch
mogę trwać w stanie euforii przez kilka dni.
jestem w domu :)
http://www.youtube.com/watch?v=0RUZpOsL1JQ
i z 15 flaszek tego szlachetnego wina pochowanego po zimnych kątch
mogę trwać w stanie euforii przez kilka dni.
jestem w domu :)
http://www.youtube.com/watch?v=0RUZpOsL1JQ
http://www.youtube.com/watch?v=KApmfGxoCG0
ta piosenke kocham mimo ze nie śpiewa ja Rysiek ,to ja się z chęcią przyłącze do tej eofori,tylkozałatwie sobie opieke dla bąbli
http://www.youtube.com/watch?v=Ztftrxh6lB0
ta piosenke kocham mimo ze nie śpiewa ja Rysiek ,to ja się z chęcią przyłącze do tej eofori,tylkozałatwie sobie opieke dla bąbli
http://www.youtube.com/watch?v=Ztftrxh6lB0
Czy możemy nie rozmawiać o Skarbówce... proszę :)) Mimo, że też wolę tam bywać.
Co do wyciagania tych lepszych momentów z życia, to wczoraj dowiedziałam się, że osoby mające w dniu lub miesiącu urodzenia 3 są delikatnie mówiąc nieco lekkomyślne. Zastanawiam się teraz czy dotychczasowego optymizmu z lekkomyślnością nie myliłam :)
Jesli będę miała ochotę sama obliczę. Pozwolisz?
Co do wyciagania tych lepszych momentów z życia, to wczoraj dowiedziałam się, że osoby mające w dniu lub miesiącu urodzenia 3 są delikatnie mówiąc nieco lekkomyślne. Zastanawiam się teraz czy dotychczasowego optymizmu z lekkomyślnością nie myliłam :)
Jesli będę miała ochotę sama obliczę. Pozwolisz?
> nie mam punktu odniesienia, jakie kiedyś były.
No tak. Przywilej młodości
> Mogę się mylić
Gdyby chodziło o zzakrzak to bym napisał :)
> Sadyl psuję zabawę?
dwa warianty, zależnie od pisowni:
> Sadyl, psuję zabawę?
Nie :)
> Sadyl psuje zabawę?
To juz nie do mnie pytanie :D
W ogóle.. fajnie, że jesteś Sisiolku. Daaaawno Cię nie było :)
No tak. Przywilej młodości
> Mogę się mylić
Gdyby chodziło o zzakrzak to bym napisał :)
> Sadyl psuję zabawę?
dwa warianty, zależnie od pisowni:
> Sadyl, psuję zabawę?
Nie :)
> Sadyl psuje zabawę?
To juz nie do mnie pytanie :D
W ogóle.. fajnie, że jesteś Sisiolku. Daaaawno Cię nie było :)
no to możne wyzwanie
Pewnego mężczyznę skazano na śmierć. Sędzia postanowił jednak tuż przed wykonaniem wyroku dać więźniowi szansę na uratowanie życia. Przed skazańcem postawił urnę i powiedział, że są w niej dwie kule, jedna biała i jedna czarna. Jeśli wylosuje białą to zostanie puszczony wolno.
W momencie gdy mężczyzna szedł do urny, jeden ze strażników szepnął mu do ucha, że sprytny sędzia wrzucił tam dwie czarne kule i żadnej białej. Skazany podszedł jednak pewnie do urny, wyciągnął kulę i został uniewinniony. Jak to zrobił?
ja próbuje to rozwiazać
Pewnego mężczyznę skazano na śmierć. Sędzia postanowił jednak tuż przed wykonaniem wyroku dać więźniowi szansę na uratowanie życia. Przed skazańcem postawił urnę i powiedział, że są w niej dwie kule, jedna biała i jedna czarna. Jeśli wylosuje białą to zostanie puszczony wolno.
W momencie gdy mężczyzna szedł do urny, jeden ze strażników szepnął mu do ucha, że sprytny sędzia wrzucił tam dwie czarne kule i żadnej białej. Skazany podszedł jednak pewnie do urny, wyciągnął kulę i został uniewinniony. Jak to zrobił?
ja próbuje to rozwiazać
@ilona
A na ile wyglądam :P ?
coś źle zrobiłaś bo fotka się nie pokazała :P.
@ilona
Mama nie uczyła, że kobiet o wiek się nie pyta
Uczyła , ale nie miała wtedy świadomości że korzystając z internetu będę miał tak ograniczoną percepcję. Więc, aby nie wrzucić cię przypadkowo do worka z napisem "z tyłu liceum, z przodu muzeum" pozwoliłem sobie zapytać :P wal śmiało ogólnie jestem tolerancyjny ;)
A na ile wyglądam :P ?
coś źle zrobiłaś bo fotka się nie pokazała :P.
@ilona
Mama nie uczyła, że kobiet o wiek się nie pyta
Uczyła , ale nie miała wtedy świadomości że korzystając z internetu będę miał tak ograniczoną percepcję. Więc, aby nie wrzucić cię przypadkowo do worka z napisem "z tyłu liceum, z przodu muzeum" pozwoliłem sobie zapytać :P wal śmiało ogólnie jestem tolerancyjny ;)
Powiedzmy tak, liceum jeszcze pamiętam chociaż było to jakiś czas temu a i muzeum lalek zwiedziłam całkiem niedawno - polecam :)
A teraz pokaż, że znasz znaczenie słowa tolerancja i więcej się nie pytaj, bo nie powiem :P
Może gdy wyjdziesz ze wspomnianej wcześniej szafy, będzie Ci dane przekonać się
A teraz pokaż, że znasz znaczenie słowa tolerancja i więcej się nie pytaj, bo nie powiem :P
Może gdy wyjdziesz ze wspomnianej wcześniej szafy, będzie Ci dane przekonać się
Macie jakiś sposób na beznadziejny dzień ,młodsza córa zepsuła dekoder od telewizora ,zaspałam i nie zawiozłam starszej do szkoły i męczyła mnie temperatura prawie cały dzień w przeleżałam jakiś cud.
Maluch sam nie wie czego dziś chce a teraz nie mogę spać i się na to nie zapowiada .Beznadzieja
Mam tylko nadzieje że będzie dziś coś ciekawego w tv ,przepraszam ale musiałam się wyzbyć tego wszystkiego żeby nie wybuchnąć i nie zostać zabójcą telewizora .
Maluch sam nie wie czego dziś chce a teraz nie mogę spać i się na to nie zapowiada .Beznadzieja
Mam tylko nadzieje że będzie dziś coś ciekawego w tv ,przepraszam ale musiałam się wyzbyć tego wszystkiego żeby nie wybuchnąć i nie zostać zabójcą telewizora .
Taka maleńka podpowiedź... fatalne dni wydają się lepsze przy muzyce.
http://www.youtube.com/watch?v=gH476CxJxfg
http://www.youtube.com/watch?v=gH476CxJxfg
Ilona lula. Sisiolek chyba również ;)
Nie bardzo rozumiem, czego jesteś ciekawa? Czy dzieci szt.2 obniżają/podnoszą Twoją atrakcyjność? Czy robi to opakowanie w postaci szpilek, małej czarnej i makijażu?
Możesz oczywiście ZWRACAĆ UWaGĘ na siebie. Myślę, że potrzeba tego została CI jeszcze z etapu gotyku :)
Ale czy na dłuższą metę.. potrzebujesz tego?
Nie bardzo rozumiem, czego jesteś ciekawa? Czy dzieci szt.2 obniżają/podnoszą Twoją atrakcyjność? Czy robi to opakowanie w postaci szpilek, małej czarnej i makijażu?
Możesz oczywiście ZWRACAĆ UWaGĘ na siebie. Myślę, że potrzeba tego została CI jeszcze z etapu gotyku :)
Ale czy na dłuższą metę.. potrzebujesz tego?
Musze uciekać mimo że poduszka mnie jeszcze nie woła ale wzywają obowiązki córa ma na 8 do szkoły i nie chce wyglądać jak zombi ,muszę jeszcze sprawdzić jej plecak i przygotować mundurek .
A jak się uda to zrobię sobie wolny wieczór sprawie sobie odrobinę przyjemności .Trzeba z porozmawiać z paroma osobami
.
Spokojnej nocy .
A jak się uda to zrobię sobie wolny wieczór sprawie sobie odrobinę przyjemności .Trzeba z porozmawiać z paroma osobami
.
Spokojnej nocy .
"Zbliżona do tej między cytrynowym a musztardowym ;)))"
To teraz już wszystko jasne. :)))
" Jakoś tak nieodłąćznie kisiel mi się z wanną kojarzy :D"
Sadyl
Pewnie dlatego że jesz go w tak dużych ilościach. ;)))))))
To teraz już wszystko jasne. :)))
" Jakoś tak nieodłąćznie kisiel mi się z wanną kojarzy :D"
Sadyl
Pewnie dlatego że jesz go w tak dużych ilościach. ;)))))))
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.
Stanisław Lem
Stanisław Lem
http://www.youtube.com/watch?v=m-IPiKXioFE
i muzyki od znajomej muszę ja zgrać na kompa mam z 15 płyt czeka mnie muzyczny wieczór
i muzyki od znajomej muszę ja zgrać na kompa mam z 15 płyt czeka mnie muzyczny wieczór
Dziś naładowana ponownie autobus spóźniony 15 min w stałam w deszczu w deszczu i zimnym wietrze ,konsekwencją tego nie zdążyłam na powrotny autobus i wróciłam do domu zmarznięta jak..........a o dzieciach nie wspomnę tylko mały się uchronił i przespał całą drogę.
Plusy działający komputer i dzieci które są dziś bardzo grzeczne
Sissel ja wczoraj siedziałam i szukałam powodu mojej bezsenności jak masz ochotę to przeczytaj wyczytałam wiele rzeczy o których wiedziałam ale i tez takie co dopiero przeczytałam.
Plusy działający komputer i dzieci które są dziś bardzo grzeczne
Sissel ja wczoraj siedziałam i szukałam powodu mojej bezsenności jak masz ochotę to przeczytaj wyczytałam wiele rzeczy o których wiedziałam ale i tez takie co dopiero przeczytałam.
Dzień dobry
O dziwo, wczoraj poszłam usypać małego i usnęłam nawet nie wiem kiedy ale nadal chce mi sie spać córa zawieziona do szkoły to może jeszcze polerze puki mały śpi .
Jak nie mogę spać robię wiele rzeczy więc czasem można się czegoś nowego dowiedzieć ,ja to usypiam dopiero ok 3 ale na pewno inni już śpią to nie pisze .
Życzę miłego dnia .
O dziwo, wczoraj poszłam usypać małego i usnęłam nawet nie wiem kiedy ale nadal chce mi sie spać córa zawieziona do szkoły to może jeszcze polerze puki mały śpi .
Jak nie mogę spać robię wiele rzeczy więc czasem można się czegoś nowego dowiedzieć ,ja to usypiam dopiero ok 3 ale na pewno inni już śpią to nie pisze .
Życzę miłego dnia .
@A mnie ciekawi czy Ciebie Wdr coś nie ciekawi? :)
a widzisz trzeba było wysłać pytanie w liście do Mikołaja to może by Mikołaj przyniósł odpowiedź dziś w nocy.
a co do prezentów to wydawało mi się że samotne mamy tudzież samotne stare panny, które uciekły spod pantofla rodziców maja większy wpływ na prezent od Mikołaja ?
a widzisz trzeba było wysłać pytanie w liście do Mikołaja to może by Mikołaj przyniósł odpowiedź dziś w nocy.
a co do prezentów to wydawało mi się że samotne mamy tudzież samotne stare panny, które uciekły spod pantofla rodziców maja większy wpływ na prezent od Mikołaja ?
Witam zimowo za oknem latają płatki śniegu a na dokładkę wiatr jak mikołaj tak i przyszła zima .
Mi wczoraj padł net wiat go chyba porwał i oddał dopiero rano .Mamy dzis wiele zabawy z rybkami do łowienia na wędke z magnesami i mini gniotkami trzeszczą strasznie ale ważne że dzieciom się podoba.
A do was mikołaj dotarł czy zgubił droge.
Mi wczoraj padł net wiat go chyba porwał i oddał dopiero rano .Mamy dzis wiele zabawy z rybkami do łowienia na wędke z magnesami i mini gniotkami trzeszczą strasznie ale ważne że dzieciom się podoba.
A do was mikołaj dotarł czy zgubił droge.
Do mnie w końcu tyszzz dotarł a co :D
A co do powrotów i śnieżycy, jakieś 4 do 5 km z pracy do domu, około 8 min autobusem a tu 30 min czekania na mercedesa, kolejne 30 min to przejechanie zaledwie jednego przystanka, a kolejna godzina na piechotę w adidasach, bez czapki i rękawiczek, w śniegu i deszczu (bo nie wiem w końcu co padało), przez zalane dworce, breje na chodnikach i całą drogę pod wiatr. Lepiej nie mogło być
Ale byłam szybciej niż mój autobus :D
A co do powrotów i śnieżycy, jakieś 4 do 5 km z pracy do domu, około 8 min autobusem a tu 30 min czekania na mercedesa, kolejne 30 min to przejechanie zaledwie jednego przystanka, a kolejna godzina na piechotę w adidasach, bez czapki i rękawiczek, w śniegu i deszczu (bo nie wiem w końcu co padało), przez zalane dworce, breje na chodnikach i całą drogę pod wiatr. Lepiej nie mogło być
Ale byłam szybciej niż mój autobus :D
To powrotów dalsza część poszłam na przystanek żeby odebrać córę ze szkoły czekam na przystanku 15 min autobusu nie ma ,w moim kierunku zbliża się młody facet pytam czy autobus jechał a tu słyszę że stoi zepsuty i nie pojedzie.Stwierdziłam że muszę iść na piechotę normalnie zajęło by mi to 20 min jestem w połowie drogi na następny przystanek a tu niespodzianka autobus pojechał został naprawiony mi akurat wiatr wieje prosto w twarz.W końcu pani która jechała do szkoły po swoją córkę podwiozła mnie do szkoły ,dojechałam z opóźnieniem.
Powrót autobus spóźnia się dobre 20 min w końcu przyjechał przejechałam jeden przystanek , nagle kierowca auta z przodu nagle z prawego pasa wykręca na lewy na środku ulicy .Skutkiem korek z dwóch stron i ledwo co nie wjechał w rów po 40 min dojechałam i doszłyśmy białe jak bałwanki.
zamiast pojechać i wrócić w 40 min wraz z przebraniem się córy to już nawet nie liczę ile mi zajęło czekanie i dojazd do domu.
Powrót autobus spóźnia się dobre 20 min w końcu przyjechał przejechałam jeden przystanek , nagle kierowca auta z przodu nagle z prawego pasa wykręca na lewy na środku ulicy .Skutkiem korek z dwóch stron i ledwo co nie wjechał w rów po 40 min dojechałam i doszłyśmy białe jak bałwanki.
zamiast pojechać i wrócić w 40 min wraz z przebraniem się córy to już nawet nie liczę ile mi zajęło czekanie i dojazd do domu.
Może powinnaś to przemyśleć ale licz się z faktem ze korki tez potrafią nieźle przedłużyć drogę i w sumie dojdziesz wcześniej niż autobus czy auto.
Ja jutro jak nie będę musiała nie wynurzam nawet nosa za drzwi i mam nadzieje że będę miała prąd bo część mieszkań u mnie nie ma prądu bo jest podłączona pod druga fazę ,ja na szczęście go mam.
Ja jutro jak nie będę musiała nie wynurzam nawet nosa za drzwi i mam nadzieje że będę miała prąd bo część mieszkań u mnie nie ma prądu bo jest podłączona pod druga fazę ,ja na szczęście go mam.
nie każdy każdego musi w pełni zrozumieć:)
ja 50 kwestiiw kilkanaście sekund ogarniam
i bez przecinków:)
nikogo nie zmuszam do akceptowania ani czytania cross
i osobiście wole poczytać teksty bnad którymi musze się wysilić- niż nic nie wnoszące lakonicznie rzucane
zdania typu" ala pierduty"
takie gadanie dla samego gadania
dlatego nie używam gadu gadu i mecze się czasem i tu
szczerze mówiąc,bez złosliwosci...
pewnie nie nadaje się do tego typu dialogów;(
ja 50 kwestiiw kilkanaście sekund ogarniam
i bez przecinków:)
nikogo nie zmuszam do akceptowania ani czytania cross
i osobiście wole poczytać teksty bnad którymi musze się wysilić- niż nic nie wnoszące lakonicznie rzucane
zdania typu" ala pierduty"
takie gadanie dla samego gadania
dlatego nie używam gadu gadu i mecze się czasem i tu
szczerze mówiąc,bez złosliwosci...
pewnie nie nadaje się do tego typu dialogów;(
Wiem i cieszyłam sie patrząc na ich uśmiechy i ten błysk w oku ale to nie zmienia faktu że nie przepadam za zimą.Uwielbiam patrzeć na widoki zza okna,może minie mi kiedyś i sama poczuje się jak dziecko i poszaleje w śniegu.
A z drugiej strony zepsuła mi sie pralka i nadmiar prania szczególnie tych grubych to koszmar .
A z drugiej strony zepsuła mi sie pralka i nadmiar prania szczególnie tych grubych to koszmar .
tak dokładnie
Proszę choć to nie rewelacja
Jestem tu choć, nikt mnie nie widzi
wołam i krzyczę lecz nikt mnie nie słyszy
stoję i patrze jakby, za szklaną ścianą
sama ,niewidzialna
ludzie chodzą w koło mnie,nic nie mówią
nie patrzą, nie słyszą jakbym nie istniała
z dnia na dzień znikam i blednę
pewnej nocy znikałam,nikomu nie potrzebna
nadal niewidziana i nie słyszana.
może zrozumiesz kazdy mój wiersz opisuje moje uczucia
Proszę choć to nie rewelacja
Jestem tu choć, nikt mnie nie widzi
wołam i krzyczę lecz nikt mnie nie słyszy
stoję i patrze jakby, za szklaną ścianą
sama ,niewidzialna
ludzie chodzą w koło mnie,nic nie mówią
nie patrzą, nie słyszą jakbym nie istniała
z dnia na dzień znikam i blednę
pewnej nocy znikałam,nikomu nie potrzebna
nadal niewidziana i nie słyszana.
może zrozumiesz kazdy mój wiersz opisuje moje uczucia
Cieszę się :)
Tak się wczoraj zastanawiałem nad ciszą, która Ci doskwiera..
U mnie byś szału dostała :)
Jedyny dźwięk to szum wentylatorów w kompie + ew. stukot klawiszy.
Kiedyś nie wyobrażałem sobie życia bez radia. Czegoś, co brzdąka w tle.
Teraz: radio na dłuższą metę mnie męczy. Mogę posłuchać w aucie... i wystarczy. A TV nie oglądam od wiosny. Zresztą - od listopada mam kablówkę wyłącznie ze względu na Net :)
Tak się wczoraj zastanawiałem nad ciszą, która Ci doskwiera..
U mnie byś szału dostała :)
Jedyny dźwięk to szum wentylatorów w kompie + ew. stukot klawiszy.
Kiedyś nie wyobrażałem sobie życia bez radia. Czegoś, co brzdąka w tle.
Teraz: radio na dłuższą metę mnie męczy. Mogę posłuchać w aucie... i wystarczy. A TV nie oglądam od wiosny. Zresztą - od listopada mam kablówkę wyłącznie ze względu na Net :)
Ostatnio za mną łazi to..http://www.youtube.com/watch?v=mPhVd3DOuTQ
Z wydarciem na SPIEL :D
Z wydarciem na SPIEL :D