Widok

Białaczka.

Witam .
Może ktoś sie znajdzie na forum kto wie więcej niż ja o tej chorobie .
Google wiadomo mowi duzo ale nie tego czego bym chciala sie dowiedziec.

Mianowicie ,
mój tata 55 letni facet pracujacy od lat fizycznie , ostatnio wrzesniej robil badania kontrolne do pracy, leukocyty wyszly podwyższone 49 tysiecy ( norma do 10 tys ) nikt nie zadzwonil z przychodni aby pojawic sie bo wynik za wysoki, tata badania odebral dopiero w czwartek tydzien temu ( delegacja miesieczna) lekarka skierowala na powtorne w piatek , w poniedzialek wynik wyszedl 45 tysiecy . Dostal skierowanie do hematologa , wiadomo kolejki na przyszly rok ...
Prywatnie zrobil morfologie w innej przychodni niz Bruss , we wtorek wynik wyszedl 34 tysiece , czyli zmiejsza się .
Dodam ze od kilku tygodni tate strasznie kolaaano boli , spuchniete itp. Podejrzewalismy ze to ostry stan zapalny.
Wczoraj po znajomosci dostal sie do hematologa , i lekarz potwierdzil 80% bialaczka, zrobil te cale ciala rakowe. Wynik dopiero za msc.
Czy gdzies mozna prywatnie takie badanie zobic aby wynik byl szybciej ? Wiadomo czym szybcije tym lepiej.
Usg watroby i sledziony , wszystko ok , nic nie jest ani powiekszone ani zmiejszone.

Wiadomo nie chce mi sie wierzyc ze to bialaczka , bo zadnych objawow nie ma i nie bylo. Zmeczenie ale przy pracy fizycznej to normalnie . Ale bialaczka nie musi sie objawiac.

Moje pytania,
czy mozna prywatnie zrobic te ciala rakowe ?
czy juz teraz bez 100% diagnozy mozna sprawdzic czy my jako rodzina
dzieci , bracia moga byc dawcami szpiku kostnego ?

Dziekuje za odpowiedz , i podpowiedzi .
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
czytaj...
http://portal.abczdrowie.pl/liczba-krwinek-bialych-wbc

http://www.prawapacjenta.eu/?pId=1917

...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Podwyższone leukocyty nie swiadcza o bialaczce!. stan zapalny organizmu tez powoduje podwyzszenie leukocytow..w ten sposob organizm sam walczy ze stanem zapalnym. Rozmaz wstępie ,a dokladnie badanie szpiku okresla rodzaje leukocytow. Nie napisalas jak wygladaly pozostale wyniki...ale spokojnie, sa "hematolodzy" i hematolodzy... na opinii 1 doktorka nie mozna polegac... niestety...

co do przeszczepu, dawca musi byc zgodny z biorca, ale to daleka droga o ile to ta choroba (oby nie!!!) i nie kazda bialaczka jest przeszczepowa....
pozdrawiam
3m sie! zycze zdrowka !!
Mamii
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Zdrowie

Mały penis we wzwodzie (6 odpowiedzi)

Mam 22 lata i pewien kompleks spowodowany niewielkimi rozmiarami mojego członka. Chodzi o to, że...

Szybko dochodzę co robić? (3 odpowiedzi)

Siema. Mam problem mam 16 lat(chłopak) i dochodzę w 20 sekund góra 30 nie mam mocnego podniecenia...

Problemy z erekcja przy dziewczynie (3 odpowiedzi)

Witam Poznałem świetną dziewczynę, przy której mam problem z erekcją. Wiem że przed nią członek...

do góry