Widok
Biały blat w kuchni - z czego zrobić ?
ma być jednolity i _koniecznie_ biały..bo musi pasować do lakierowanych białych frontów po jednej stronie zabudowy...
/chodzi o drobną przeróbkę istniejącej już kuchni/
z czego taki zrobić? laminat? corian?
a czy ktoś się w ogóle orientuje czy są białe granity?
Może ktoś ma doświadczenie w temacie...fotki i sugestie mile widziane!
/chodzi o drobną przeróbkę istniejącej już kuchni/
z czego taki zrobić? laminat? corian?
a czy ktoś się w ogóle orientuje czy są białe granity?
Może ktoś ma doświadczenie w temacie...fotki i sugestie mile widziane!
ja mam biały blat laminowany w kuchni. kupowałam w sklepie
https://www.merkurymarket.pl/blaty-kuchenne-laminowane/
jest spory wybór, a sam blat bardzo dobrej jakości, więc polecam :)
https://www.merkurymarket.pl/blaty-kuchenne-laminowane/
jest spory wybór, a sam blat bardzo dobrej jakości, więc polecam :)
Witam serdecznie jeśli chodzi o białe blaty to polecam Corian jest to dobry materiał i warty polecenia . Jeśli chodzi o kamień to tu może być problem ponieważ nie spotkałem się ze śnieżno białym marmurem więc na pewno w tym przypadku Corian będzie lepszy tym bardziej że można zrobić takie blaty o różnej grubości . Jeśli byli by Państwo zainteresowani mogę polecić firmę która jest w stanie wykonać takie blaty . Zapraszamy na naszą stronę http://www.monter-plus.com.pl i prosimy o kontakt
Corian jest materiałem odpornym na zabrudzenia oczywiście jeśli wylejesz czerwone wino i zostawisz na noc :-) to może być sytuacja że zostanie ślad po winie ale jest to możliwe aby usunąć takie zabrudzenia.
zresztą producenci Corianów mają w sprzedaży specjalne środki którymi zabezpiecza się takie blaty .
zresztą producenci Corianów mają w sprzedaży specjalne środki którymi zabezpiecza się takie blaty .
czarne blaty też mi się podobają / zwłaszcza te z granitu:)/, ale u mnie to ABSOLUTNIE odpada! Górne szafki mam w czarnym lacobelu i byłoby zdecydowanie za ciemno!
Wymyśliłam sobie biały...ale coraz mocniej powątpiewam w sukces tej koncepcji:(((
Corian mnie nie przekonuje, bo czytałam o nim różne opinie...łącznie z tym, że komuś pękł, komuś się rozwarstwił....granit znowu może i fajny, ale nie czysto biały, więc przy białych lakierowanych frontach może wyglądać jak brudny....
Może z normalnej płyty laminowanej (np. kronopolu?)
Mam jednak poważne obawy, że przy białym blacie trudno zachować jego nieskazitelny odcień.....
Może ktoś ma biały i się wypowie?
Wymyśliłam sobie biały...ale coraz mocniej powątpiewam w sukces tej koncepcji:(((
Corian mnie nie przekonuje, bo czytałam o nim różne opinie...łącznie z tym, że komuś pękł, komuś się rozwarstwił....granit znowu może i fajny, ale nie czysto biały, więc przy białych lakierowanych frontach może wyglądać jak brudny....
Może z normalnej płyty laminowanej (np. kronopolu?)
Mam jednak poważne obawy, że przy białym blacie trudno zachować jego nieskazitelny odcień.....
Może ktoś ma biały i się wypowie?
Blaty Corian ładnie wyglądają i są dość trwałe pod warunkiem, że będziemy o nie dbać - w szczególności należy unikać zarysowań (a z tym niestety dość łatwo). Minusem jest cena ale moim zdaniem warto zainwestować. Polecam poczytać ten artykuł przed zakupem - powinien rozwiać wszelkie wątpliwości.
Super wykonanie http://panpifpaf.pl/dlaczego-warto-stosowac-blaty-kuchenne-na-wymiar/ ja wybrałem ciemny.