Widok

Bidon, słomka, niekapek, 360st?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam mamusie i proszę o radę.
Mój 14 miesięczny synek cały czas pił z niekapka NUK, ale on ma silikonowy ustnik i chciałabym przerzucić się już na coś bardziej dorosłego. W domu będę mu dawać ze zwykłego kubka, bo lubi z niego pić, mimo, że się oblewa.
Gorzej ze spacerami, bo nie wiem co wybrać. Mam kubek 360st ale z niego średnio mu idzie. I teraz nie wiem czy kupić jakiś zwykły niekapek tylko, że z twardym ustnikiem, czy może bidon taki z dziubkiem a może ze słomką? Ze słomką obawiam się, że ciężko też może być, bo on jest przyzwyczajony do przechylania kubka, a wtedy ze słomki mu nie poleci.
Chcę też podawać mu wieczorne i poranne mleczko z jakiegoś kubeczka, bo pije teraz z butelki, ale przejrzałam co jest w sklepach i te kubki z ustnikami nie mają narysowanej miarki, w czym dajecie mleczko po butelce?
Dzięki za rady.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja dawlam mleoko w butelce bo nie martwialm sie ze cos mu sie wyleje. pamietam ze mial pare niekapow bidnow ze silkonowymi slomkami szykalam takiego ktory wmiare nie przeciekal. jak widizlam ze sie nauczyl cignac slomke to normalnie dalam mu kubek ze slomka.
mlody mial cos w tym stylu ta slomka silkonowa chowal sie do srodka ale nie moge znalesc
http://www.tesco.com/direct/tommee-tippee-tip-it-up-beaker/545-4126.prd?skuId=545-4126&fromRV=true
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry