Widok

Biedronka.

Wiem ze w Baninio to majętna miejscowość, nie chce aby ktoś wyśmiał moje pytanie wiec proszę o wyrozumiałość.
Czy waszym zdaniem przydałaby się w Baninie sklep Biedronka. Bo z tego co się orientuje to chyba takiego nie ma. Wysłałam do nich maila i napisali mi ze jeżeli ktoś ma działkę pod budowę sklepu lub dysponuje lokalem handlowym to oni chętnie proszą taką osobę o kontakt.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 10
Jakby rodowici mieszkańcy ziemi nie sprzedawali, to nie byłoby komu pozwoleń dawać, a porównywanie domów z ładnie zagospodarowanymi ogrodami do betonowo-blaszanych tworów jest zabawne. Dla mnie ta dyskusja nie ma sensu - proponuję się Wam zrzucić i postawić sobie taki blaszak pod domami, żeby wygodniej było. Gdyby sąsiad ze swoimi sąsiadami dobrze żył, to z pewnością któryś by go do sklepu podrzucił. W przeciwieństwie do pana szanuję innych ludzi niezależnie od wieku, czy stanu portfela i staram się im pomagać w miarę moich możliwości.
Jest jeszcze jedno rozwiązanie, można się do miasta po prostu przeprowadzić i będzie wygodniej. Proszę się już nie silić na obrażanie mnie:)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 7
ja miałam samochód:) był i się zmył, więc jeszcze raz ZA:)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
no wlasnie a czy mysli pani ze kazdy ma samochod ja np nie mam w przeciwniestwie do pani ktora tak dba o ekologie.i co na pani widzimisie mam tak piechtka do zukowa w tym wieku troche szacunku dla starszych i nie majacych tylu pienedzy co pani.kazdy grosz na wage zlota.a egologia w baninie byla gdy nie dawano tylu zezwolen na budowe teraz beton tu goruje przez budowe domkow jednorodzinych a jeden sklep wiecj typu biedronka juz tutaj niczemu nie zaszkodzi tzn pani ekologi
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6
Popieram budowę takiego sklepu najlepiej rejon ul.Klonowej za bankiem przed Brzozową
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 14
Rowniez za:)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 11
jestem za biedronką;)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 14
no Żukowo może i blisko, ale jakie korki... Ja jednak chętniej kłóciłabym się o Lidla. W biedronie nie można płacić kartą
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 9
Ale tutaj mieszkają nie tylko rodowici Baninianie. W ostatnich 15 latach liczba mieszkańców zwiększyła się ponad trzykrotnie. Są to przeważnie ludzie z Trójmiasta.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5
A tak na marginesie, skoro sąsiad tak przy komputerze siedzi, to zakupy może przez internet też robić, nie ruszając swojej szanownej z miejsca i dowiozą wszystko do domu. Jest wiele sklepów z taką opcją, więc i ceny będzie mógł sąsiad porównać.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 16
To Pan ocenia, i to negatywnie, przeciwników Biedrony. O jakim rozwoju Pan pisze, uważa Pan, że jak postawią tutaj jakiś hipermarket, to nastąpi wielki rozwój Banina. No gratuluję, w takim razie mamy inne pojęcie dotyczące rozwoju. Jaki ma Pan problem z tym, aby podjechać na zakupy w miejsce, które jest oddalone pewnie 5-7 min jazdy samochodem?To chyba tylko lenistwo. W koło jest wiele sklepów, które mają większy wybór produktów niż te wszystkie Biedronki razem wzięte. A niby skąd Pan wie, czego ludziom brakuje, zrobił Pan rekonesans wśród mieszkańców - chyba, nie bo pomimo, iż mieszkam tutaj od dłuższego czasu, nie przypominam sobie, aby się mnie ktoś pytał czego mi brakuje w Baninie i z pewnością nie jest to żaden sklep. Szanowny Panie należy się to, co sobie wypracowaliśmy - nie wiem ile ma Pan lat, ale komuna minęła i pisanie, że się coś komuś należy jest po prostu śmieszne:) Nie chce Pan być oceniany, a sam ocenia innych. Proponuję znaleźć sobie jakieś hobby, to będzie miał Pan ciekawsze zajęcie niż codzienne zakupy i wtedy potrzeba budowania kolejnych sklepów minie. Rozumiem argument, że będą niższe ceny, gdyż rzeczywiście w niektórych sklepach w Baninie ceny są chore, ale mamy wybór - nie jesteśmy skazani na te sklepy. Ludzie zacznijcie cenić przyrodę i to, co Was otacza, bo kiedyś będzie płakać, jak drzewa będzie można podziwiać tylko w parkach krajobrazowych. A stawianie kolejnych blaszaków nie jest żadnym rozwojem.
Ps. Mieszanie w każdy wątek polityki jest bardzo płytkie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 17
jestem starym mieszkancem baninai pan i olui wiem czego ludziom tu brakuje i nie pani bedzie mi mowic co tu potrzebanie decyduje to ze np ze wyprowadzila sie pani z miasta i chce przestrzeni my dosyc najedzielismy sie do miast na zakupy teraz chcemy miec to na miejscu a nie przez kogos komu beton sie znudzil mamy stac w miejscu i widziemisie zasuwac do biedronki do zukowa .jesli sie pani podoba szwecja nikt pani tu nie trzyma .bo ja tu mieszkam od urodzenia i chce miec wszystko na miejscu na starosc mi sie to nalezy.i prosze zbyt szybko kogos nie oceniac
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 7
do Pana sąsiada
Szanowny Panie jak nie odpowiada mieszkanie w spokojnej wśi wsród pół to proponuje do bloków sie przeprowadzic. Jest Pan agresywny, napastliwy. Proszę najpierw sobie sprawdzic ile jest sklepow w okolicy. Nawet w Pepowie powstały delikatesy ale nie....... za małio trzeba badziewiacki sklep typu STONKA postawic , najlepiej szanownemu Panu pod nosem tylko prosze pozniej nie marudzic na smród spalin, hałas itp.
Popieram opinie Pani o niku sąsiadka. A co do Pisu to chyba Szanowny Pan jest ich wielbicielem sadząc po zacietrzewieniu.
Zalej Pan betonem pola, wybuduj Pan sobie drugie miasto tylko po co przeprowadzał się Pan do Banina. gdzie ludzie cenią sobie spokój!
Wszystko byście zniszczyli . Proszę sobie pojezdzic trochę za granicę własnego płota np. do Szwecji czy Francji i zobaczyć czy w małych wsiach stoją takie markety. Jak lubi Pan widok za oknem w postaci betonowo-blaszanego marketu zamiast pola i kwiatów to zjezdzaj Pan do miasta!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 18
Sąsiedzie, a skąd tak dalece idący wniosek, że mi jest ciasno? Ja nie narzekam na brak miejsca - ogólnie, jakbyś nie zauważył, to w zasadzie wcale nie narzekam:)Jeżeli chodzi o miejsce, to mi go nie brakuje i nie widzę potrzeby zmiany miejsca zamieszkania. Ale myślę, że sąsiad powinien przeprowadzić się bliżej jakiegoś hipermarketu, żeby jego życie nabrało sensu, bo przecież dzień bez zakupów, to dzień stracony.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 12
jesli sasiadko wszedzie ci ciasno to proponuje wyjscie tobie by odpowiadaly stepy mongolskie i zeby sklep byl przynajmniej ze 200 km od ciebie wiec dzialaj mongolia czeka
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5
Nooo! Nie ma to, jak własnej wypowiedzi chwalić i podpisać się w różny sposób. Szkoda tylko, że główka nie do końca pracuje. Może zamiast zajmować się polityką, to zajmij się pracą, to ceny w sklepikach nie będą dla Ciebie problemem:)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 11
To nie ja jestem zacietrzewiona, tylko Ty i tobie podobni. To nie ja pierwsza kazałam się wyprowadzać do Żukowa, tylko sąsiad mi. Proszę czytać ze zrozumieniem, a nie wyrywkowo. Riposta była godna egoisty, który dostrzega problemy innych w momencie dążenia do własnego celu, ale żeby wyciągnąć rękę z pomocą, to już jest za dużo dla niego. Proszę przyjąć do wiadomości, że są też tacy, którzy nie potrzebują tu Biedronek i innych super i hipermarketów. A jak ktoś chciał mieć wygodę, to po co się na wieś wyprowadzał - w Baninie jest więcej sklepów niż na nie jednym osiedlu w Gdańsku, czy Gdyni, więc to chyba nie o wygodę chodzi, a lenistwa nie popieram niestety. Ale masz rację nie ma co dyskutować, bo jak ktoś jest zaślepiony i przerasta go własne ego, to taka dyskusja nie ma sensu. W takim razie życzę wam, aby ta Biedronka stanęła bardzo blisko Waszych domów, wtedy będziecie mieli pełnię szczęścia. Jeszcze mogliby tam przy okazji jakąś przelotówkę zrobić.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 14
Nooo!!! W końcu ktos z jajami podsumował temat! A sąsiadka niech w końcu zamieni PiS na Palikota Hi Hi Hi
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 8
Kobieto! jesteś bardzo zacietrzewiona w swoim przekonaniu Wydaje Ci sie ze twoje zdanie jest najbardziej słuszne: a tu taka niefajna surpriza: ludzie chca miec taki sklep jak Biedronka i przyjmij to wreszcie do wiadomosci! Nie jestes Panią na włościach a to ze ludzie chcą wiecej wygody, chca miec blizej, chca miec lżej to jest jak najbardziej OK! Takie jest ich prawo! Wiec nie ironizuj tekstami w rodzaju: .."Ja nie muszę mieszkać przy sklepie, albo w sklepie, w przeciwieństwie do ciebie. Osiedlam się tam, gdzie mi pasuje, a nie tam gdzie budują sklepy, ale widzę, że tobie brakuje, to możesz odkupić dom od tego, co ma biedronkę prawie w swoim ogródku, chętnie sprzeda i będziesz szczęśliwy/szczęśliwa. Co ci jeszcze wybudować, może Lidla, żebyś nie narzekał na brak wyboru".. bo nie jestes pepkiem świata I w końcu pogódź sie z tym że inni mogą chcieć czegoś innego niż Ty..
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 8
Skoro masz blisko takich ludzi, to możesz ich zawsze raz w tygodniu podwieźć na zakupy. Ja pomagam mojej sąsiadce i ona też nie musi mieć w ogródku sklepu. Poza tym, jak postawią na obrzeżach Banina, to będzie miała tak samo daleko, jak do Żukowa. Ja nie muszę mieszkać przy sklepie, albo w sklepie, w przeciwieństwie do ciebie. Osiedlam się tam, gdzie mi pasuje, a nie tam gdzie budują sklepy, ale widzę, że tobie brakuje, to możesz odkupić dom od tego, co ma biedronkę prawie w swoim ogródku, chętnie sprzeda i będziesz szczęśliwy/szczęśliwa. Co ci jeszcze wybudować, może Lidla, żebyś nie narzekał na brak wyboru.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 14
moze ty masz rzut beretem a co maja powiedziec starsi ludzie ktorzy moze maja berety tylko juz nie potrafija nim tak daleko rzucac co mnie obchodzi zukowo ze ma biedronke ja chce jej w baninie a ty sobie mozesz odwiedzac biedronke w zukowie proponuje tam sie osiedlic
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 7

Inne tematy z forum Banino

fotowoltaika (188 odpowiedzi)

Czy opłaca się założyć panele fotowoltaiczne.Chodzą z firmy i zachęcają do zakładania.Co sądzicie...

do góry