Widok

Biedronka.

Wiem ze w Baninio to majętna miejscowość, nie chce aby ktoś wyśmiał moje pytanie wiec proszę o wyrozumiałość.
Czy waszym zdaniem przydałaby się w Baninie sklep Biedronka. Bo z tego co się orientuje to chyba takiego nie ma. Wysłałam do nich maila i napisali mi ze jeżeli ktoś ma działkę pod budowę sklepu lub dysponuje lokalem handlowym to oni chętnie proszą taką osobę o kontakt.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 10
Biedronka jest w Żukowie, czy nie wystarczy? Mam nadzieję, że mi pod domem takiego super sklepu nie postawią. Proszę się popytać w swojej najbliższej okolicy, czy nie ma wolnej działki, to będzie miała Pani blisko na zakupy, albo proszę napisać, w której okolicy Pani mieszka, to ja tam znajdę wolną powierzchnię i ich poinformuję.
Czy naprawdę Pani tak brakuje takich rzeczy, to proponuję wyprowadzić się do Żukowa, bo tam jest kilka domów do kupienia w bezpośrednim sąsiedztwie z tym sklepem.
Mi wystarczą stonki, nie potrzebuję biedronki!!!Ani innych super i hipermarketów. Mamy sporo małych sklepów i blisko do dużych, czy to naprawdę nie wystarczy?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 23
Szczerze mówiąc nie miałbym nic przeciwko temu aby w Baninie powstał obiekt handlowy w stylu Biedronka czy inny Lidl... Do Żukowa czy Chwaszczyna gdzie takie sklepy juz sa jest kawałek drogi. Musiałby on jednak być umiejscowiony przy głównej ulicy tak aby rzeczywiście za mocno nie doskwierał mieszkańcom. Jest taka działka w Baninie ale z tego co słychac to ma tam powstać stacja paliw (przy cmentarzu).
Co do małych sklepików... OK, również są potrzebne ale osobiście mam niemiłe doświadczenia i staram sie unikać robienia w nich zakupów. Na porządku dziennym jest wciskanie produktów nieświeżych lub z krótkim terminem przydatności do spożycia - zwłaszcza jak się pośle dziecko po zakupy. W sklepie samoobsługowym tego nie ma bo klient sam, bez pośpiechu decyduje który produkt kupi. Poza tym są bardzo duże różnice w cenie tego samego arykułu.
Zapraszam do dyskusji ale takiej rzeczowej, bez inwektyw...
Proszę się wypowiedzieć: czy my jako mieszkańcy Banina chcielibyśmy taki obiekt handlowy czy raczej nie?
Każdy ma prawo wyrażenia swojej opinii. Możemy przecież wspólnie decydowac o przyszłości miejsca w którym mieszkamy i jego otoczenia.
Pozdrawiam wszystkich.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 11
Ja jestem zdecydowanie na nie - uważam, że człowiek jest w stanie raz w tygodniu podjechać do dużych sklepów i zrobić sobie potrzebne zakupy, aby w ciągu tygodnia skorzystać ewentualnie z dokupienia ewentualnych braków w małych sklepach. Nie mam z nimi negatywnych doświadczeń - być może mam szczęście, że nikt nie próbuje mnie oszukać, albo jestem na tyle częstym klientem, że traktują mnie inaczej - nie wiem.
Proszę mnie tylko oświecić, co takiego w tej biedronce jest taniego, ceny tam na większość artykułów taka sama, jak wszędzie, tylko czasami jak są jakieś promocje, to może coś tańszego jest. Ogólnie mały wybór towarów. Ja wolę spokój, ciszę, niż ściąganie dużych sklepów dla oszczędności 2groszy. Później się okaże, że są ciągłe korki, albo postawią komuś pod domem taki obiekt. Uważam, że Żukowo jest na tyle blisko, że jak ktoś lubi Biedronkę, to w ciągu 7 min tam podjedzie. To samo ma się do Lidla i innych tego typu obiektów. Wolałabym, aby powstało coś dla dzieciaków, sklepów mi akurat nie brakuje.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 23
ja jestem za:)
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 13
Jak najbardziej jestem za tym ,aby powstała Biedronka,czy inny market !!!
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 14
Staram się zrozumieć obiekcje osób, które są przeciwko takiemu "juz dużemu" obiektowi handlowemu... Bo to rzeczywiście oprócz udogodnień przysparza pewne trudności w rodzaju: zwiększony ruch, możliwość zakorkowania naszej "przelotówki" itp. To tak samo jak z tymi pojemnikami do segregowania odpadów przy ul. Ksieżycowej: z założenia porzyteczne a jednak przez niektórych brudasów(!) przekwalifikowane na dzikie wysypisko śmieci komunalnych i dużogabarytowych... Czyli sa dobre i złe strony.
Ale niestety nieunikniony jest rozwój każdej nawet najmniejszej osady. Jak się wprowadzałem do Banina (lata 90-te) to była typowa wieś: dwie ulice na krzyż, GS - czynny do 16.00 za ścianą bar typu mordownia w którym jedyną kobietą była pani za ladą... Poza tym pola, bagienka i słynne do dziś "drogi".
Dziś mamy bardzo fajnie zorganizowaną miejscowość. Jest prawie wszystko czego potrzebujemy. Robi się coraz ładniej. I ani sie obejrzymy jak za parę lat będziemy mieli tak dużą osadę jak np. Osowa. I wtedy sklepy wielkości Biedronki będą normalnym elementem naszego krajobrazu. Powstanie market ogólnobudowlany, może jakieś SPA, może jakieś osiedle mieszkaniowe o zabudowie kilkupiętrowej... Z pewnością tak będzie... I nasze marzenia o mieszkaniu w sielskiej wiosce na obrzeżach miasta niestety pozostaną w sferze wspomnień.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 6
dla mnie najważniejszy byłby nowy ośrodek zdrowia , z specjalistami
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja jestem za nowym ośrodkiem zdrowia i dobrymi specjalistami, bo nie musiałabym dygać do Gdańska z dzieciakami.
Pewnie i tak będzie, że Banino się rozwinie, ale czy sami musimy to przyspieszać z powodu naszego lenistwa - bo nie wiem, czym tłumaczyć niechęć podjechania na zakupy w miejsce, do którego mamy może raptem 7min bez korków?
Pewnie narażam się tym negatywnym nastawieniem do Biedronki, ale jak dla mnie sklep, w którym nic nie ma, a spowoduje tylko upadek pewnie innych sklepików. Mi jakoś szczególnie na tym nie zależy.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 14
Eeee tam... Od razu narażasz sie... Niekoniecznie. Poprostu masz inne zdanie i jest OK. Ja i tak, nawet jakby była jakaś "biedronka" to wędline i mięso kupował będę np. w delikatesach mięsnych przy poczcie a jak mi zabraknie w domu pomidora czy cebuli to podskoczę do delikatesów lub sklepu przy pętli.. Ale konkretniejsze zakupy chętniej zrobie w większym, samoobsługowym sklepie.. I pewnie z lenistwa (ale przecież to takie ludzkie :-) ) wolałbym mieć bliżej a nie dygać kilka kilometrów do tego lub innego super- hiper- marketu
Ps. Na ośrodek zdrowia z większą ilością specjalistów raczej nie ma szans, to jest budżetówka i pozostaje nam Żukowo lub 3miasto. Ale również jestem za!
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 2
Narazie Banino jest wsią i niech tak pozostanie!Sklepy typu Biedronka niestety powodują iż wieś zmienia się w miasto a to większości rodowitym Baninszczaninom nie jest potrzebne!
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 18
Ja jestem w szoku jak czytam opinie tych co są za Biedronką jaka wielka siła ciągnie ich do tych marketów .
Nie wiem czy mają nadzieje na pracę w nich czy na taki super świeży towar . Jak ktoś chce marketów to niech się wyprowadzi w ich pobliże i sprawa załatwiona . Tak naprawdę takiego swojskiego klimatu naszej miejscowości to inni nam zazdroszczą . Ciekawe co sądzą ci którzy w sąsiedztwie takie przybytki mają pewnie są bardzo szczęśliwi. Jestem pewien że wszystkie rodzinne interesy spożywcze itp. w polu rażenia takiego markeciku wcześniej czy później były by skazane na wymarcie.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 17
Mnie też to przeraża, a tym bardziej, że już jedna jest tak blisko i jak ktoś naprawdę tak strasznie potrzebuje to bez problemów tam może dojechać. Rozumiem, że chodzi o to, że może tam jest taniej - byłam raz i jak dla mnie wybór tam marny, tylko bałagan jeden wielki, ale ok są i zwolennicy takich sklepów. Ale ludzie zastanówcie się, czy chcecie mieszkać w spokoju i ciszy, czy chcecie wielkomiejskiego szumu i dużych sklepów?Zacznie się od Biedronki i przyjdą kolejne.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 16
dawny "KLUB" niszczejący budynek moim zdaniem jest dobrym miejscem na sklep Biedronka lub inny tego typu.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 6
biedrona bedze budowana tam gdzie wycieli las w baninie bynajmniej male sklepy popuszczą ceny hhihi
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 6
potrzeba biedrony co by na spokojnie zakupy robić 2 razy na tydzień po ludzkich cenach, i z wyborem. tak czy inaczej wkleją ją . mam nadzieje ze to na wyciętym lesie. może niech ktoś się wypowie co ma jakiś cynk
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 8
na wyciętym lesie będzie prawdopodobnie stacja paliw.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Są delikatesy Xavier z miła obsługa.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 19
Są ale tam to akurat trzeba patrzeć na ceny. Biedronka to świetny pomysł :)
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 8
Jestem za. Wolę co prawda LIDLA, ale na ich stronie wyczytałam, ze otwierają sklepy w miejcowościach pow. 10tys mieszkańców.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Banino

Stop fajerwerkami. (5 odpowiedzi)

Co za d....e od miesiąca,codziennie popołudniu, wieczorem dają o sobie znacć, używając...

budujecie/kupujecie na kredyt? (263 odpowiedzi)

Wiem, że dziwne pytanie, ale wspomagacie się wszyscy kredytami? Jak oceniacie, ile trzeba mieć...

Nowa przychodnia - proszę o opinie (41 odpowiedzi)

Czy ktoś już był w nowej przychodni ? Jacy są lekarze ?

do góry