Widok

Biedronka.

Wiem ze w Baninio to majętna miejscowość, nie chce aby ktoś wyśmiał moje pytanie wiec proszę o wyrozumiałość.
Czy waszym zdaniem przydałaby się w Baninie sklep Biedronka. Bo z tego co się orientuje to chyba takiego nie ma. Wysłałam do nich maila i napisali mi ze jeżeli ktoś ma działkę pod budowę sklepu lub dysponuje lokalem handlowym to oni chętnie proszą taką osobę o kontakt.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 10
niedługo będę mieszkanką Banina. przeprowadzam się tam dla ciszy i spokoju. niemniej jednak nie uważam żeby sklep typu Biedronka czy Lidl spokój ten miałyby zakłócić.
Może nie jestem codzienną klientką biedronki ani lidla (ponieważ od obecnego miejsca zamieszkania "blokowiska" mam kawałek drogi do jakiegokolwiego tego typu sklepu) to bardzo lubię robić tam zakupy. przychodzę po konkretne artykuły, które uważam za właściwe, nigdy nie spotkałam się z przeterminowanymi artykułami ani zepsutymi. warzywa może nie są "jak z rynku" czy warzywniaka bynajmniej nie jest to shit typu real czy auchan.

pamiętam biedronkę z przed 10 lat - początki .... bywają zawsze ciężkie .. wtedy i jakość nie była rewelacyjna - fakt miałam uraz do tego typu sklepów. ale obecnie? obecnie się sporo zmieniło. Polskie produkty - pod inną etykietką/nazwą. tańsze środki czystości - o wiele lepsze od tych co od wielu lat jadą tylko na marce.

Dlatego ja jest ZA powstaniem chociażby jednego z tych sklepów
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6
Prędzej przydała by się stacja benzynowa
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Witam.Tez wlasnie bede niedlugo mieszkanka i mi tez niebedzie przeszkadzac sklep typu biedronka a nawet jestem za:-))
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Również mieszkam w Baninie i również uważam że Biedronka by się`tu przydała. ;)
:)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
Zgadzam się całkowicie z wypowiedzią dirty little secret. Ja także uważam że tego typu sklep byłby z pewnością przydatny. Oczywiście powinien być zlokalizowany w odpowiednim miejscu - tzn. nie za blisko i nie za daleko osiedli mieszkaniowych.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mi również Biedronka by nie przeszkadzała (chociaż wolałabym Lidla). Fakt, że może tego typu sklepy są gdzieś w pobliżu, ale z dwójką małych dzieci dłuższa wyprawa po zakupy to spora operacja logistyczna ;) Na razie i tak najczęściej bywam w Max and Xavier, ale... kiedy mieszkałam w Gdańsku też po część produktów jeździłam do Bomi czy Piotra i Pawła, po inne do dyskontów. Dobrze jest mieć wybór, po prostu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dokladnie,tez mam male dzieci i to wyprawa calodniowa:-))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
tez uwazam ze stacja jest bardziej potrzebna niz 6 biedronka w okolicy! pozdrawiam
W tym roku ma być wybudowana na MATARNI- trochę bliżej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
rowniez robie zakupy w biedronce moje dzieci jakos nie przeszkadzaja mi w zakupach, jednak w baninie nie chcialabym biedronki,strach puszczac dzieci same do szkoly,wiecej aut i ciezarowek mi samej strach isc po chodniku przy ulicy bo jezdza jak wariaci ,a tak w miare jest tu cisza i spokoj,ja nie chcialabym miec za sasiada biedronki czy jakis inny sklep,a takiego odludzia tu nie znajdziecie zeby byla na uboczu
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
gratuluję klasy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
najłatwiej wypierniczyć biedronkę co kilka kilometrów, aby wszystkim biedronkowiczom dogodzić :)
Przy okazji ''wytłuc, wyniszczyć'' wszystkie mniejsze sklepy spożywczo- przemysłowe i inne :))) Brawo ! Mądrze :)))

Z pozdrowieniami dla włodarzy.
Tylko potem nie narzekajcie, że nie macie gdzie pracować :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Każdy ma prawo aby napisać na forum to co uważa lub sądzi,a małe sklepiki dadzą sobie rade i nie podupadną nawet gdyby tu powstała biedronka a 2 km dalej lidl i nie uważam aby przez to było też mniej pracy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
No to się niestety mylisz :)

Za przeproszeniem głupek wie i rozumie, że biedronki przyciągają tłumy ludzi. Robią piękne reklamy, sprzedają często kicz i tandetę, a ludzi robią w balona. No i chyba wiadomo, że sklepy dostają po d*pie prawda?? Czy Pan X pójdzie może kupić jedną świeżutką bułkę w biedrze, a po drugą pójdzie do normalnego sklepu?? NIE. Tak się właśnie niszczy nasze polskie sklepy :)
Ja osobiście nie jeżdżę do biedronek, ani lidlów bo nie ma tam ani rewelacji cenowych ( przeważnie cena za 600 lub 800gram nie 1000 :) ) ani jakościowych. Ale jak ktoś lubi jeść stare i przerobione niech je :)

No i jeszcze jedno nikt powyżej nie pisał, że nie można się wypowiadać i pisać tego co się sądzi na dany temat :)

Pozdrawiam i życzę miłej pogawędki :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
witam. ;)
widzę iż wątek jest już ciągnięty od 2010 roku...więc chyba nie doczekamy się tej biedry''.
Ja jestem ZA!!!
Nasze sklepiki mają tak wyśrubowane ceny ,że szkoda gadać!!! nie wspominając o przeterminowanych produktach!!!
A jeżeli chodzi o to ,że jest ta stare pieczywo..to np. w LIDLU uwielbiam świerzutkie --chlebek razowy ze słonecznikiem--cieplutki!! to gdzie stare?!W biedronce też nigdy nie trafiłam na stare pieczywo!!! ALE JAK KTOŚ JEST UPARTY I WIDZI CZUBEK WŁASNEGO NOSA I TYLKO ON MA RACJE ,TO BĘDZIE SIĘ WYPOWIADAĆ I NIE WIDZIEĆ BĘDZIE PLUSÓW..TYLKO SAME MINUSY!!!
Ale każdy ma prawo do własnego wypowiedzenia się w danym temacie..i pewnie każdy ma swoją rację..pozdrawiam wszystkich mieszkańców idzie wiosna ;))) wreszcie może nie będziemy topić się w błocie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7
W Baninie jest piekarnia - nie mam potrzeby jeździć za kiepskiej jakości chlebem do sieciówek. Gorący, pachnący też kupisz.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
''Nasze sklepiki mają tak wyśrubowane ceny ,że szkoda gadać!!!''

Płacą podatki w Polsce :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
zauważyłam, że w Biedronkach pojawiły się piece tak jak Lidlu i teraz będzie można kupić świeże pieczywko w biedrze - czego baaardzo mi brakowało, bo przyznam, że nie przepadałam za tych im pieczywem "dowożonym"
Jak tobie pasuje mrożone ciasto z polepszaczami z niepoliczalna ilością substancji E... i odgrzewanymi (pieczonymi) w biedrze i lidlach etc. to twoja sprawa. Tego typu pieczywo nie jest ani zdrowe ani nie zachowuje świeżości po 5 godzinach.
Ale o gustach się nie dyskutuje ...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
racja :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Banino

Ozonowanie domu (15 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

do góry