Widok
Bierząca rejestracja dziecka chorego
Dziewczyny, jak jest w Waszej przychodni z rejestracją dziecka chorego? Ja właśnie dodzwoniłam się (godzina prób) do przychodni i pani oświadczyła, że owszem może zapisać dziecko, ale na...przyszły wtorek! No, ale jeśli coś poważnego (bądź tu mądra i zgaduj: poważne to coś czy nie..) to mam przyjść i pytać czy pani doktor przyjmie nas dodatkowo między planowymi pacjentami jak się uda wcisnąć albo na sam koniec...u Was też są takie problemy?
A u nas jest super co do rejestracji.Rejestrować można się od 7.30 zazwyczaj zanim się dodzwonię to mija jakieś 15-20 min a wizytę mam najczęściej na ok 9 no chyba że chce po południu to też nie ma problemu :) Tydzień czekamy na wizytę ze zdrowym dzieckiem jakieś szczepienie czy konsultacje. Należymy do przychodni na Warszawskiej
U mnie w przychodni też cyrki, trzeba przyjść przed 7:00, ustawić sie w kilometrowej kolejce i zarejestrować osobiście. Oczywiscie teoretycznie telefonicznie też można, ale nie odbierają, odbierają dopiero jak już rejestracja sie skończy. A jak sie nie zdąży załapać to trzeba przyjść i prosić panią doktor czy jeszcze przyjmie. Nie wyobrażam sobie jeździć z chorym dzieckiem przed 7:00 zimą żeby zarejestrować. Przychodnie mam daleko i muszę jechać autobusem. A jak zarejestrują mnie np. na 10:00 to co mam ze sobą zrobić przez te 3 godziny!? To jest jakieś chore!
A cos takiego jak wizyta domowa jest? Wiem,ze do naszej przychodni dzwonia,ze dziecko chore, nie ma jak dojechac, czy cos i po godzinach w przychodni lekarz jedzie na wizyty domowe. Moze uda Ci sie zamowic taka wizyte? Czekac do wtorku to porazka. Nawet niewinny kaszelek moze do tego czasu zmienic sie w zapalenie oskrzeli lub pluc.
Tak, funkcjonuje wizyta domowa, ale pani doktor czasami i "z wizytami nie wyrabia". Ogólnie bardzo sympatyczna. Lekarz rodzinny, pediatra ma ręce pełne roboty o tej porze roku...Nasz synuś ma dwa latka i jak do tej pory ja nie wiem co to lekarz, antybiotyk...Trzy razy w życiu miał katar + trzydniówka.
My jestesmy w przychodni Mickiewicza i z zapisami jest super, jest rejstracja online wiec wchodze i sie zapisuje, zazwyczaj sa terminy tego samego dnia, nie ma z tym problemow - mozna zapisywac sie chyba okolo 10 dni do przodu :)
Tak samo jest z lekarzami rodzinnymi :)
No i w weekendy jest zawsze dyzur pediatry calodobowy!
Tak samo jest z lekarzami rodzinnymi :)
No i w weekendy jest zawsze dyzur pediatry calodobowy!