Widok

Bierzmowanie na już.

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Potrzebuje zaświadczenie że mogę być chrzestnym ALE NIE MAM BIERZMOWANIA i pytanie czy ktoś zna księdza który za opłatą da mi bierzmowanie i zaświadczenie. Chrzciny w swięta czasu mało... I ile kasy ksiądz weźmie???/
POMOCY ! :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 12

Albo czy w ciągu tygodnia dostanę za opłatą bierzmowanie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nie. Do bierzmowania jest czas przygotowań. Potem bierzmowania udziela biskup.
Zagadaj do biskupa, może będzie miał chwilkę:)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

:( rodziców się nie wybiera, ale chrzestnych już tak.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

To chrzestnym nie zostaniesz. Uprzedź rodziców dziecka.
Do bierzmowania jest wiele nauk, a potem sakramentu musi udzielić biskup. U żadnego księdza za żadną opłatą tego nie zrobisz..
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie mają kogo wziąć bo jestem tylko ja :) Jakoś dam radę - muszę ..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 10

Nie masz szans. Ale bez paniki - żeby chrzest się odbył wystarczy jeden chrzestny, tu akurat może być matka chrzestna skoro ty nie możesz. I też chrzest sie odbędzie. Takie są przepisy kościelne - jedna osoba min., nie koniecznie dwie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Musisz podzwonić po kościołach w różnych dekanatach i może uda Ci się gdzieś wbić w termin już ustalony. Bierzmowania udziela biskup.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Teraz? Jak zostały mu nie całe 2 tygodnie? Obudził sie z ręką w nocniku.... Mógł o tym pomyśleć szybciej. Skoro poza nim nie ma kto być chrzestnym to miał wiele miesięcy żeby "odbębnić" całe nauki do bierzmowania i załapać sie normalnie na bierzmowanie. Ot i nie było by żadnego problemu. A nie teraz chrzciny lada dzień i panika... Ksiądz nie dopuści jako ojca chrzestnego i tyle w temacie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

A dlaczego do tej pory nie byles u bierzmowania?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Może jakiś ksiądz da mu "szybkie"nauki, akurat zaczynają się w parafiach bierzmowania-Gdańsk. Jak jest w desperacji niech idzie zagadać już lepsze to niż przekupstwo...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Niech rodzice dziecka podadzą Cię jako świadka chrztu, nie chrzestnego a świadka. Nie musisz wtedy miec bierzmowania. Tylko musisz być ochrzczony
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

mozesz byc swiadkiem chrztu
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie obudziłem się z ręku w nocniku kochana, a dopiero teraz brat spytał mnie czy nie chciałbym zostać ponieważ kuzyn się nie zgodził i tylko ja zostałem.. tyle w temacie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

No to bystrego masz brata, skoro nie się, że nie wie, że nie masz bierzmowania ;-) A jeśli się, to tym bardziej miło z jego strony, że postawił Cię w takiej sytuacji.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Popieram. Własny brat nie wie, że nie możesz być chrzestnym, bo nie masz bierzmowania? To co on jako brat wie o tobie? Po co cie prosi na chrzestnego skoro nim możesz nim być? I rozumiem, że kuzyna też dopiero co spytał skoro tobie zaproponował ta fuchę na ostatni gwizdek?
Chrzestni moich dzieci mieli po min. 4 miesiące czasu do chrzcin a nie 2 tygodnie...
Na ostatnia chwilę takich rzeczy sie nie załatwia, bo potem właśnie są takie głupie problemu...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ponawiam pytanie...Dlaczego do tej pory nie byłeś u bierzmowania? Wierzysz w ogóle w Boga i jesteś praktykujący? Wiesz jakie obowiązki bedą spoczywać na Tobie jako na przyszłym ojcu chrzestnym? No bo chyba nie chodzi tylko o samo ochrzczenie dziecka bo tak trzeba...odstać godzinę przed ołtarzem dla przyklepania sprawy.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

Moja córka ma chrzestnego (a nie świadka chrztu), który nie był bierzmowamy. Zdeklarował się na spotkaniu z księdzem, że wybierzmuje się w pierwszym możliwym terminie. Więc da się to zrobić.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

U nas ksiądz w ogóle nie chciał żadnych papierków, zaświadczeń, itp.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mam swoje dzieci więc wiem :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jakby co bierzmowanie w tę środe jest w mojej parafii (św. Jana Bosko Orunia) o 18.00. Ciekawe czy dasz radę się załapać ;p

Bzdura jestem 20 lat po slubie. Nie mialam bierzmowania na wsi ksiadz poszedl mi na reke bez zadnej kasy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Masz jeszcze 1 drogę, udać się do biskupa i jeżeli chrzest ma się odbyć w pojedynkę a nie masowo jak to teraz się robi to biskup przed mszą chrztu udzieli bierzmowania. To są takie nadzwyczajne przypadki

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...

Urlop niani (64 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?

do góry