Widok

Bierzmowanie , problemu ciąg dalszy:(

Wesele Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny powoli podupadam na duchu ... mam wrazenie że jestem sama w wielkim miescie z takim problem i ni jak nie wiem jak sobie z nim poradzic. Ktos mogl by powiedziec dziewczyno czym sie martwisz slub w przyszlym roku... ale tak sie tylko mowi a czas leci nieubłagalnie :(

Jak juz czesc z was wie moj nazyczony kiedy byla na to pora nie przystapil do sakramentu bierzmowania, z tych czy innych powodow.
Tak jak mi radziłyście przez wakacje jezdzilismy,dowiadywalismy sie co gdzie jak , mozna by bylo "zalatwic",ale tam gdzie za tydzien np. mialo by byc bierzmowanie to odpadalo dlatego ze trzeba wczesniej uczestniczyc w przygotowaniach.

Wiec wyzej opisana sytuacja powtarzala sie nie raz... postanowilismy jeszcze raz podejsc do koscioła na Chelmie , ksiedza oczywiscie nie zastalismy tylko wymadrzalego koscielnego, ktory z glupim usmieszkiem "trzeba bylo chodzi do gosciola bierzmowanie bylo i nie bedzie".
Przepraszam bardzo ale jak chodzimy do jednego koscioła do tego do ktorego ja naleze to sie chyba nie rozdwoimy nie ???:/ to ma byc podejscie zeby ludzi zachecac do przychodzenia do kosciola ?? nie wiem ja wy ale ja od dluzszego czasu mam wrazenie ze to wszystko jest na pokaz Ci ksieza i wszyscy dookoła ... brak jakiego kolwiek powołania i milosci do blizniego :( checi pomocy ....

Soki ze tak sie rozpisalam , ale musialam sie wygadac bo juz nie wiem co dalej robic ... wszystko juz pozalatwiane, co dalej z tym bierzmowanie ?? obojgu nam na tym zalezy ... co radzicie ??

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Lunaa, spokojnie, z tego co widzę ślub macie dopiero w sierpniu. Może Twój narzeczony przystąpi "normalnie" z innymi do bierzmowania - chyba najczęściej odbywają się w marcu/kwietniu, więc jeszcze się nie rozpoczęły przygotowania. Zresztą nie musi chyba na wszystkie chodzić ;) Tam raczej ósmoklasiści (a teraz gimnazjaliści) uczą się kiedy i jak trzeba iść, wstać itd, więc Ukochany może po prostu podglądać co robią inni.
Głowa do góry i powodzenia! :)
Hejka, w kosciołach diecezjalnych bywa bzdurnie, szkoda nerwów
idź do dominikanów w sw.Miokłaju, jak nie pomoga to przynajmniej podpowiedzą co zrobic, zawsze mozna najpierw napisac do nich maila
pozdrawiam

Tez mielismy ten problem. Nie wiem czy nie gorszy bo mieszkamy w Anglii. Jak juz dostalismy temin, to pozniej go zmienili i zapomnieli nas poinformowac, wiec trzeba bylo szukac dalej...
Co moge poradzic to postarajcie sie ominac przygotowanie. Tzn sprobujcie dogadac sie z ksiedzem zeby dal wam materialy a potem ewentualnie zrobil maly egzamin. My zrobilismy w ten sposob i bez zadnego pytania dostalismy zaswiadczenie ze moj Misiek jest przygotowany. A potem znalezienia kosciola gdzie sa bierzmowania to juz nie bedzie problem. Pozdrawiam.

[url=http://www.slub-wesele.pl]image
Barakuda z tego co widziałam miałaś ślub w tym samym kościele co ja będę miała :) , a możesz mi powiedzieć czy informowałaś tamtejszych księży jaki jest problem i czy pomogli choć troszkę??

image
Lunna a podjedz do kosciola Sw Brygidy - tam wi ez ze dorosli przystepowali do bierzmowania bez problemow:) anawet ze tak brzydko powiem dac ksiedzu w koperte i bedzie mial bierzmowanie:)

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
Cześć mój narzeczony też nie ma bierzmowania ale ksiądz nam nie robił żadnych problemów bierzmowany będzie 9tego grudnia bo akurat jest w gdyni dla dorosłych a ślub 25 grudnia.

image
Dzięki dziewczyny :)
No to będziemy jeszcze próbować u Mikołaja i u Brygidy, tyle zachodu do najpiękniejszego dnia w życiu i jeszcze tak szybko minie ... ehh
Jak ktoś będzie miał jeszcze jakiś pomysł to czekam :)
Karolcia proszę o namiary na bierzmowanie dla dorosłych w Gdyni, wszędzie trzeba spróbować

image
bierzmowania udziela biskup, więc wg mojej opinii możecie też zgłosić się do kurii, tam powinny być znane wszystkie terminy najbliższych bierzmowań... :) napewno się Wam uda :)

image[/url]
image
Mój też nie był bierzmowany, ale we wrześniu poszedł do biura, dostał termin spotkania i tak chodził wtedy, kiedy mógł, chyba był na 3-4. Na koniec "egzamin" i bez problemu bierzmowanie. Wszystko załatwiliśmy w ciągu kilku miesięcy, ale robiliśmy to w Tczewie, w farze. Nikt nie robił problemów...
Trzymam kciuki, żeby Wam też się udało... :-)

proszę cię nawet mnie nie strasz:(
moj miał w maju dopiero ko0munie teraz idzie do wojska a bierzmowanie do załatwienia ale mam nadzieje ze jakos damy rade nie wiem jak ale musi się udac

image
image
Lunaa131 wczoraj byłam w kościele (tczew) i ksiądz zapraszał osoby dorosłe, które jeszcze nie miały bierzmowania aby zgłosili do biura a zostaną rozpoczęte nauki gdzie później trzeba będzie pojechać do diecezji i tam otrzyma sakrament bierzmowania. Akurat do Tczewa macie daleko ale może w innym kościele - bliżej-odbywają takie indywidualne lub w małych grupkach spotkania bo na pewno co jakiś czas odbywają sakramenty w diecezjach.

image
"Nasza Miłość Jest Jak Wiatr, Nie Widzimy Jej, Ale Ją Czujemy"
W przypadku moich rodziców było podobnie. Mój ojciec też nie miał biezmowania i też było załatwiane na wariata.

Głowa do góry :) Wszystko się uda :)

image
image

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

do góry