Widok

Bioparox- gdzie kupić?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny pomóżcie.
Jestem w 18 tyg ciąży i potwornie męczy mnie kaszel. Byłam wczoraj u lekarza, osłuchowo czysto, gardło czerwone. Lekarka mi powiedziała, że pomógłby mi Bioparox, ale.......jest wycofany. Co prawda wspominała, że w niektórych aptekach można jeszcze ten lek dostać, ale nie wie gdzie. Czy wiecie może coś więcej?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
sprzedam bioparox data waznosci 11.2013 cena 59 zl + wysylka 8 zl moge wyslac za pobraniem 15 zl kaszpirr@wp.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
nowy?

jesli tak chetnie odkupie, prosze na kontak na prv lub lis.katarzyna@wp.pl
nie wolno wyciągu z tymianku, może spowodować poronienie, podobnie zresztą jak szałwia.
trzeba uważać na ziółka...
dlatego żadne herbitussiny, tymianki i podbiały itp nie wchodzą w grę. farmaceuta powinien to wiedzieć w aptece, chyba że się samemu z półki w hipermarkecie bierze...
szukałam w necie inf.gdzie można kupić bioparox i natknęłam się na to:
http://www.docsimon.pl/towar/bioparox-spray-10ml-400dawek
chyba można tam zamówić bez większego problemu
Widocznie za dobrze się sprzedawał i komuś to przeszkadzało.
Działał , był skuteczny i nie musiałam kupować reklamówki leków
tylko BIOPAROX i było po chorobie. Na pewno szkodził mniej niż te wszystkie inne antybiotyki ,ponieważ był w spray-u i nie dostawał się do żoładka i nie niszczył wszystkiego po drodze tylko działał .Ale uznali ,że zastąpi kilka antybiotyków i to jest strata dla farmacji.Więc uznali jak chcieli . No cóz niewiele można zrobić ,szkoda
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zamówiłam i czekam :)
Nika i jak?
Ja tez zamówiłam i czekam, podobno 13 było wysłane od nich a 15 miał tu ktoś z Polski wysłać. jak dojdzie to dam znać
Dostałam :)
Wow! to siesze sie, ze moglam pomoc;)
dziewczyny, rozmumiem ze zamawiacie go bez recepty?
szkoda,że wycofali bo ja ciągle mam zapalenia krtani i mi bardzo pomagał
Tak w tej aptece jest bez recepty. Koszt z przesyłką jakoś koło 50 zł jak się zamawia 1 opakowanie, ja akurat zamawiałam 2.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
był to najlepszy lek na gardło,Działał!już po pierwszym zastosowaniu,ale chyba firmy sprzedające antybiotyki miały konkurenta więc go wyeliminowały.znając życie pojawi się za kilka lat tylko pod inną nazwą i ceną!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam
Ostatnio znajomi kupili mi podczas pobytu w Czechach 3 szt. .
gdyby ktos potrzebował mogę odstąpić
funtomw@o2.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
mozna go dostac w czechach bez recepty
Sprawdźcie proszę uważnie jaki jest składnik aktywny w waszym leku - Bioparox, produkt firmy Servier (nazwa pod ktorą można go było nabyć w Polsce jeszcze kilka lat temu i ja kupowalam :) ) lub Locabiotal (nazwa pod ktorą funkcjonował on we Francji, też produkt firmy Servier). Kilka lat temu składnikiem aktywnym była fusafungina (fusafunginum), antybiotyk z powodu ktorego wycofano ten lek ze sprzedaży. Poszukiwałam tego leku i zakupiłam go ostatnio we Francji (Locabiotal, produkt firmy Servier), niestety okazało się, że nie zawiera on już fusafunginy, a jedynie zwykły olejek mentolowy... Pod tą samą nazwą, w identycznych opakowaniach, o identycznym zapachu i konsystencji... teraz we Francji firma Servier pod tą samą nazwą sprzedaje już coś zupełnie innego... olejek mentolowy, to wszystko. :(

Dziwne jest rowniez to, ze na stronie internetowej firmy Servier (.com) nie ma ulotki tego leku (jako jedyny lek, nie ma dostepnej ulotki...), widnieje tylko informacja przy nazwie "Locabiotal", ze składnik to fusafungine - ale nie mozna tego zweryfikować sprawdzając ulotkę. Natomiast na francuskiej stronie Servier (.fr) jest ulotka, a w niej jest informacja sprzeczna - wyraznie jest napisane, ze skladnikiem aktywnym jest mieta pieprzowa! (nie ma mowy o fusafungine).

Jeżeli ma ktoś w ręku opakowanie Bioparox lub Locabiotal ze składnikiem aktywnym fusafunginum, to bardzo proszę informacje + w jakim kraju mozna go zakupic....

Locabiotal z fusafungine pomagał mi kiedys i dlatego poszukiwalam go. W moim leku Locabiotal, rowniez firmy Servier składnikiem jest jedynie mięta. Czuje sie zwyczajnie oszukana kupujac cos innego pod ta sama nazwa co kilka lat temu... cos juz bez antybiotyku (fusafuginum), cos po czym zostala juz tylko nazwa, opakowanie i ten sam zapach... :(
Ja też mogę odsprzedać 1-2 szt. Zajechałem na Słowację specjalnie po niego,będąc w Bieszczadach.Dla mnie wielokrotnie skuteczny.
Kontakt na e-maila iszq@o2.pl
Mam do odsprzedania nowy Bioparox przywieziony z Czech z datą ważności do 08.2015r Kontakt na e-maila niezabywaj@wp.pl
Mam 2 sztuki mogę odsprzedać, długi termin ważności - legalne źródło
a.wolski@gmail.com

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry