Widok

Bite, katowane i niechciane dzieci... :(

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Po obejrzeniu reportażu niech każdy sam zadecyduje co dalej, może ktoś zechce pomóc ... :(

http://vod.tvp.pl/audycje/publicystyka/polska-non-stop/wideo/06122013-1640/13032668
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dodam tylko, że nie jest to film o znęcaniu się nad dziećmi. To reportaż o osobach które się tymi dziećmi opiekują, osobach z domu dziecka "Ufność".
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dlaczego, zycie jest takie niesprawiedliwe i dzieci maja ludzie którzy ich nie chcą a ci co chcą nie mogą mieć...
Niestety, takich historii jest wiele. Czasem zaczyna się już u takich maluszków, a czasem u starszych dzieci. Sama kilka lat pracowałam z dziećmi trochę starszymi w domu dziecka i to co nieraz przeszły w życiu to są straszne historie. Warto pomagać, warto mówić i to nie tylko w okresie świąt. Warto też czasem reagować na widzianą wobec dzieci agresję. Czasem się zastanawiam, jak trafiało do nas nowe dziecko, dlaczego przez tyle lat nikt nie pomógł, nikt nie zareagował? Sama zbieram teraz wraz z fundacją Rodzinny Gdańsk dla dzieciaków z Trójmiejskich domów dziecka słodkości na święta. Jeśli, ktoś również chciałby pomoc to zapraszam. To kropla w morzu, ale sprawia dzieciakom radość. Zawsze się cieszą, że ktoś o nich myśli, że ktoś się dzieli tym co ma, że ktoś jest taki miły. Cytuję komentarze dzieci:-)

http://mojedziecikreatywnie.blogspot.com/2013/11/sodka-paczka-dla-domow-dziecka.html
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czy w trójmieście też mamy gdzieś tego rodzaju placówkę? Wiecie coś?
Ośrodek Ufność jest raczej jedyny w swoim rodzaju, nie ma wsparcia z budżetu państwa. Są jeszcze dwie podobne placówki w Polsce, ale działają chyba na nieco innych zasadach.
Kiedyś już tu wspominałam o Ośrodku Ufność, ale moje posty były regularnie kasowane, bo Częstochowa to nie Trójmiasto..
Dziewczyny chciałabym wpłacić pieniążki na ten ośrodek, ale nie bardzo wiem jak to zrobić..:( Na stronce ich znalazłam jakieś różne działy (żywność, opłaty, pampersy itp.), ale trzeba tam przy przelewie podać wszystkie swoje dane i nie bardzo wiem, dlaczego. Czy któraś z Was wpłaciła tam już cegiełkę?
Chciałabym również zorganizować zbiórkę na ten ośrodek w swoim p-lu, tylko musiałby ktoś mi pomóc stworzyć jakiś sensowny plakat, bo nie bardzo potrafię takie rzeczy stworzyć na komputerze:(
Regularnie przelewam im pieniążki. Twoje dane są potrzebne do tego, by mogli Ci odpowiedzieć. Być może przydaje się to później do rozliczenia darowizny. Jeśli nie chcesz odpowiedzi, to nie musisz wpisywać danych - będziesz anonimowym darczyńcą. Możesz też wpłacić pieniążki nie poprzez stronę a zwykłym przelewem na konto.
Doklejam jeszcze link do filmiku z 2010 roku o Ośrodku "Ufność":
http://www.youtube.com/watch?v=GxPMrekKsYw

i o Ośrodku Preadopcyjnym z Otwocka:
http://www.youtube.com/watch?v=8wdLko_ccBU
ale działają wam te płatności? bo mi nie:(
Być może strona nie wytrzymała oblężenia. Normalnie pieniądze są wpłacane przez pojedyncze osoby raz na kilka dni. Natomiast zwykłe przelewy internetowe poprzez stronę banku ze swojego konta na konto "Ufności" na pewno zadziałają, a efekt będzie podobny.
Podbijam
Stowarzyszenie Pielęgniarsko-Opiekuńcze Z Ufnością w Trzecie Tysiąclecie
ul. Szkolna 3, 42-262 Poczesna

PL 34 1160 2202 0000 0000 3945 6979
S.W.I.F.T.: BIGBPLPWXXX

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

atopowe zapalenie skóry (17 odpowiedzi)

Dziewczyny co stosujecie dla swoich dzieci? chodzi o balsamy, kremy do twatzy i płyny do...

dom czy mieszkanie??? (435 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

płyta indukcyjna czy gazowa? (26 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

do góry